bx volan i hidraulika

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ossskar
    CBC Član
    • 03.07.2009
    • 12
    • pančevo

bx volan i hidraulika

imam bx 1.8 dizel 90.godište.auto je u tip top stanju.jedino imam probem kad je hladan kasnije diže auto.lampa stop se ugasi i krene da diže ako mrdnem volan udesno ili smotam ga skroz ulevo.u toku vožnje s vremena na vreme izgubim servo pa se vrati ,pumpa mi uključuje dosta često.neki kažu da je do neke kocke(nerazumem se baš toliko jer sam ga skoro uzeo) a neki kažu da je veliki protok ulja u letvi(neke gumice su otišle u letvi)petu bombu sam punio nije do njega.pomozite molim vas da ne napravim neku veću štetu,ili da ga vozim tako jer mene to i ne nervira jer kad je vruć diže za par sekunde bez da pomeram volan
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: bx volan i hidraulika

Dzaba si punio bombu ne bitno koju ako joj je pukla membrana pa mesa ulje lhm sa gasom,tj azotom.Ona na sredini ima membranu koja se do pola napuni uljem a od pola se puni azotom.Ako membrana crkne onda je dzabe punis,pogledaj to za pocetak.Kao drugo pogledaj da nije pumpa stradala,preporucio bih ti da odes kod nekog krstenog majstora da ti ispusti ulje prekontrolise pupmu i ulje lhm,da isprazni ceo sistem i opet napuni sve jer ko zna sta je sipano unutra umesto lhm ulja.Da se posle toga ispusti vazduh iz sistema,kljuc 12 malo se odvije sraf,ne skroz da ne bi ispala kuglica unutra,on se nalazi gde se srafi peta bomba.Po tvom opisu najverovatnije da je crkla pumpa za hidrauliku,kazem ti najbolje odi kod nekog majstora za citroene samo,da ti pogleda sta je i kako.
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Najverovatnije nemaš dobar protok ulja, a uzroka može biti prilično. Ono što bi ti mogao da uradiš to je sledeće: Izvadi komplet priključak sa crevima iz boce ulja hidraulike i operi filter, proveri da li je LHM ulje u sistemu i proveri da li ti je dobro dotegnut remen na kraju bregaste koji pokreće pumpu hidraulika, i da li je suv i dobar. Proveri da ti nisu zaribane poluge za podešavanje visine i ventili visine napred i pozadi. Tu je kraj, sve ostalo je za majstora.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• ossskar
        CBC Član
        • 03.07.2009
        • 12
        • pančevo

hvala puno

Comment

Working...