Imam problem. Kvačilo je samoštelujuće sa sajlom. Napeto - tvrdo je pa i visoko. Pitam majstore kažu odlično ne diraj ništa u redu je. Kaže meko je. Ali ne može biti meko. Ja probam kvačilo na jednoj astri klasik II prešla 40 000 tri godine stara i vidim šta je meko kvačilo. Kao gas - stisnuti papučicu kvačila isto kao i stisnuti papučicu gasa. Auto sam kupio pre 4 meseca uvežen iz Italije prešao 140 000. Problem je jer mi se dešavalo da se ugasi kad krećem iz mesta. Nekako sam se navikao i rešio tako što mu dam malo više gasa. U ostalim upotrebama kvačila nema problema. Pre peugeota vozio sam yuga 55devet godina. Yugo ko yugo kvačilo nije meko iako sam promenio lamelu i potisni ležaj posle dve godine, ali nikad mi se nije ugasio.
Što se mene tiče ja mogu da vozim, ali ne mogu drugi vozači u kući. Evo primera: ženska osoba koja je položila pre 13 godina, ali nije vozila uopšte i sada je uzela časove u auto školi jer je potpuno zaboravila da vozi. Uči na peugeot-ima 206 i 307 dizelima. Vozi ih, kaže da je na oba kvačilo meko kao gas. S našim ne može da krene. Veza između papučice i kvačila na njima je verovatno hidraulična jer su to mlađa auta.
Šta ja hoću da ptam ? Da li kvačila sa sajlom mogu biti meka kao sa hidraulikom ? I ako ne mogu da li ću dobiti nešto ako zamenim set kvačila ? Verovatno da hoću. Jeli imao neko iskustva sa ovim tipom kvačila ?
Što se mene tiče ja mogu da vozim, ali ne mogu drugi vozači u kući. Evo primera: ženska osoba koja je položila pre 13 godina, ali nije vozila uopšte i sada je uzela časove u auto školi jer je potpuno zaboravila da vozi. Uči na peugeot-ima 206 i 307 dizelima. Vozi ih, kaže da je na oba kvačilo meko kao gas. S našim ne može da krene. Veza između papučice i kvačila na njima je verovatno hidraulična jer su to mlađa auta.
Šta ja hoću da ptam ? Da li kvačila sa sajlom mogu biti meka kao sa hidraulikom ? I ako ne mogu da li ću dobiti nešto ako zamenim set kvačila ? Verovatno da hoću. Jeli imao neko iskustva sa ovim tipom kvačila ?
Comment