RENAULT MEGANE II - OPRUGE I AMORTIZERI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • blacksilhouette
    CBC Početnik
    • 10.09.2007
    • 4
    • Svilajnac

RENAULT MEGANE II - OPRUGE I AMORTIZERI

Pozdrav drustvo,
    zanima me ko je menjao amortizere i opruge na Meganu II karavanu, ja nisam zadovoljan ponasanjem auta i ne uliva mi sigurnost u voznji, inace pre sam ganjao calibru i sa njom sam bio zadovoljan ali zbog starosti morao sam je prodati i kupiti neki porodicni auto a izbor je pao na Megana II, auto mi se zaista svidja ali jos kada bih mu sredio vesanje i spustio teziste mislim da bih dobio na stabilnosti u voznji.
    Pa bih vas zamolio da mi pomognete vasim savetima i iskustvom. Takodje bih zamolio sve one koji bi nesto da kazu a nemaju nista pametno da ne komentarisu jer im je bolje da procitaju nesto od ljudi koji to zaista znaju.
    Napominjem da na autu nije nista krivo, auto nije lupan i sa njegovim vesanjem je sve ok, ali ja jednostavno zelim da auto bude stabilniji.

Hvala
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT MEGANE II - OPRUGE I AMORTIZERI

Ja bih pre bilo kakve zamene prvo otisao na jedan test amortizera. Ako on ne pokaze neke nepravilnosti pogledao bih koji su amortzeri trenutno na autu. Ne znam za Megan ali sam negde procitao da za Lagunu moyes kupiti amortizere razlicite tvrdove koja je oznacena bojama na samom amortizeru. Koliko tu ima istine ne znam ali ne bih tek tako odbacio taj podatak. Na kraju, ipak je to francuz. Ja imam Lagunu sa felnama 16˝ i gumama 205/55 + esp. Moj subjektivni utisak jeste da auto nije napravljen za zustru voznju nego za krstarenje. Prodje on krivine glatko ali nekako pliva u njima, ne pruza vozacu osecaj krutisti kao recimo neki nemac. Sto bi jedan moj drugar rekao mlitav je kao pihtija.

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nisi baš u pravu. Odavno renoi nisu mekani kao pihtije. Šta više, često mi se u novim VW (pasat, na primer) učini da se vozim u autu mekanom kao što su nekad bili francuzi. Megane 2 je izuzetno stabilan u vožnji i ako ostavlja utisak nesigurnosti, onda nešto definitivno nije ispravno. Definitivno treba prekontrolisati trap.

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Novi Pasat, makar meni, uopšte nije mekan. Vozio sam se na zadnjem sedištu i mogu ti reći da sam se vozio u Francuzima niže klase tipa Xsara koja je dosta udobnija od Pasata.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Ja nisam rekao da je auto nestabilan vec da ne odaje osecaj krutosti i sigurnosti kao neki nemac ili se bar na taj osecaj dolayi posle nekog vremena.m Uglavnom treba sve testirati i proveriti pa tek onda menjati.

Comment

• Dauphin
            CBC Član
            • 23.04.2011
            • 21
            • Beograd

Originally posted by markofpi
            Ne znam za Megan ali sam negde procitao da za Lagunu moyes kupiti amortizere razlicite tvrdove koja je oznacena bojama na samom amortizeru.
            Ne amortizere, vec opruge. Opruge su razlicite "tvrdoce".

Koja je oprema na Meganeu (ne pitam bezveze)?
            Captain Slow

Comment

• blacksilhouette
              CBC Početnik
              • 10.09.2007
              • 4
              • Svilajnac

Odg: RENAULT MEGANE II - OPRUGE I AMORTIZERI

Moj megan je proizveden 2005, 1,9 dci, 85KW karavan, oprema koja se nalazi u njemu je expression, sto se tice boje opruga morao bih otici na kanal da vidim.

Comment

Working...
              X