C5 Problem sa menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stormbringer
    CBC Početnik
    • 07.12.2008
    • 5
    • Beograd

C5 Problem sa menjacem

Postovanje svim clanovima foruma. Vec duze vreme sam registrovan na forumu ali nisam nista postovao jer do sada nisam imao problema sa autom a nisam strucnjak da dajem drugima savete. Elem, vec dve godine sam vlasnik Citroena C5 1,8 16v benzin presao oko 180000km i do skoro nisam imao nikakvih problema, osim redovog servisa menjao sam stabilizatore i kvaku koja je pukla ali koliko sam saznao to im je slaba tacka.
    Da predjem na problem. U zadnje vreme ce cuje neko zujanje iz menjaca i to uglavnom kada oduzmem gas i krene motorno kocenje a kada je hladnije vreme dok se ne zagreje menjac tesko izlazi iz trece i pete brzine i nije bas precizan, imam osecaj da kada povucem rucicu unazad kao da nesto ostaje zaglavljeno izmedju rucice i menjaca ili u samom menjacu. Posle nekog vremena kada se zagreje menjac menjanje brzina ide normalno ali zvuk koji sam gore opisao i dalje ostaje. U servisu su zamenili ulje ali problem je ostao a majstor mi je rekao da je bolje da nista ne diram i da ide dokle ide pa ako se stanje pogorsa da menjam menjac za neki polovni jer je jeftinije od popravke. Meni se ne svidja majstorov savet pa vas molim za vase misljenje.
  • simbol
    CBC Član
    • 08.09.2010
    • 93
    • Skopje - Republika Makedonija

Odg: C5 Problem sa menjacem

Potisna ili druk lager, proveri nivo na tecnost za kumplug. i smeni majstor
    VECTRA B - POWER

Comment

• Stormbringer
      CBC Početnik
      • 07.12.2008
      • 5
      • Beograd

Hvala na odgovoru provericu tecnost za kuplung (kvacilo) samo da saznam gde se proverava ne bi bilo lose da mi neko kaze da ne lutam. Potisna ne znam sta je da li bi mi pojasnio. Sto se tice druk lagera zar ne bi trebalo da se menja zvuk kada se pritisne kvacilo u slucaju da je on u pitanju?

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

c5 ima zvanicno problem sa sinhronima i uglavnom je to uzrok. ulje u kvacilu ti je isto kao i u kocnicama tako da ako bi ti gubio ulje u kvacilu vec bi ti se upalila lampica da nemas ulja u kocnicama posto koriste istu bocu. Druk lager bi se cuo ili kao sto je obicaj kod citroena samo prodje kroz korpu.

Probajte da prestelujete sajle od rucice do menjaca da slucajno nemasi rucica i proveri ulje u menjacu. Da li se to dogadja od kada je zahladnelo ili je i pre bilo??? Mada opet moje misljenje( iz licnog iskustva) da su sinhroni u pitanju.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Stormbringer
          CBC Početnik
          • 07.12.2008
          • 5
          • Beograd

Problem sa saltanjem je poceo kada je zahladnelo, kada je topliji dan nema problema. Ako je zujanje uzrokovano sinhronima da li neko zna kolika bi bila cena zamene istih? Da li se isplati raditi ili je bolje kupiti polovan menjac?

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Bolje je popraviti taj.....ali je najbolje da prvo sipas kompletno novo ulje u menjac pa da proveris dali problem postoji.
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

@gavra
              menjao dva puta ulja na svom menjacu i nevredi. kada je toplo sve ide kao u sir retko kada zapne a ujutru dok neubacis rikverc.......................
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Stormbringer
                CBC Početnik
                • 07.12.2008
                • 5
                • Beograd

Hvala na odgovorima.
                Razmisljao sam da sipam neki adidiv, jel ima neko iskustva sa tim i da li bi mozda pomoglo?

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ako je menjac ostecen sem otvaranja ne pomaze nista. i kako neko rece bolje popravka nego polovni!

Comment

• svarglic
                    CBC Senator XXL
                    • 30.10.2007
                    • 396
                    • Novi Sad
                    • golf 4 TDI

lezaji na diferencijalu
                    proveriti ostale na snopovima i sinhrone
                    novo ulje i gas
                    lezaji i nisu skupi a za majstora je vec stvar dogovora
                    VTS
                    Originally posted by QV lale
                    Jos jedan....
                    Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
                    where real Saxomans live...

Comment

• Milenko
                      CBC Član
                      • 11.11.2008
                      • 75
                      • Beograd
                      • Reno Megan 3 1,5 dci

Aditiv će ovde teško pomoći.Ako je sipano odgovarajuće ulje ( 75W80) onda više ništa nemože da se uradi bez otvaranja
                      menjača.Stanje auta je sada takvo da može da se vozi bez straha da će nešto da bude gore.
                      Ako hoćeš da rašavaš problem nađi maistora koji radi popravku menjača pa se konsultuj.
                      Ovo što je predhodni kolega predložio zamena ležajeva , to je sve kada se manjač skine i otvori.
                      Kad nađeš majstora za menjač , potraži gde i pošto može da se kupi polovni menjač da bi imao za upoređenje šta dalje da se radi.Kada se odlučiš gde ćeš da radiš i kada se skine menjač i otvori tek će onda da se vidi šta je neispravno i šta treba da se menja , a onda može da se proceni šta dalje.(popravka ili kupovina polovnog)
                      Kada se skida menjač obavezno proveriti stanje kuplung lamele , korpe i druklagera.na menjaču ima neki nosač gumeni koji isto
                      treba tada promeniti .

Comment

• Stormbringer
                        CBC Početnik
                        • 07.12.2008
                        • 5
                        • Beograd

Hvala svima na odgovorima probacu da nadjem nekog dobrog majstora i da se konsultujem sa njim.

Comment

Working...
                        X