ispadanje poluosovine na picassu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenadhit
    CBC Početnik
    • 25.03.2012
    • 4
    • Leskovac

ispadanje poluosovine na picassu

pozz svima

na insistiranje clana mitchigeno registrovao sam se na ovaj forum u nadi da ce mi mozda neko pomoci da resim problem.
    vlasnik sam xsare picasso 2.0 hdi '02 god. koja je veoma jeftina za odrzavanje "" s'obzirom da nema ni jednog dela koji kosta ispod 5000 din.
    moj problem je poceo kada mi je otiso lager na desnoj poluosovini koji se nalazi na drzacu motora gde se lomi osovina.lager sam zamenio i od tada mi za dva dana vec drugi put ispada osovina kod menjaca.lager je odgovarajuci po katalogu,promenjem kod majstora koji zna sta radi.zna li neko mozda sta moze da bude uzrok ispadanja osovine ili da je imao slican problem.vraticu opet sve nazad i ako se opet desi bice i otici cu da kupim novu koja kosta 12000din. i mozda resim problem.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: ispadanje poluosovine na picassu

Može biti jedino a to su dva, nešto je kraće nego što je bilo pa zato ispada ili nešto nije stegnuto kako treba pa se trap "raspeči" pa zato ispadne. Treba lepo polako sve pregledati...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nenadhit
      CBC Početnik
      • 25.03.2012
      • 4
      • Leskovac

sve je kao sto je i bilo i stegnuto jos bolje ali kao da nesto iz menjaca gura osovinu napolje jer lager stoji na mestu gde treba da bude a osovina krene za nekih 1.5 cm do 2 cm.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

Osigurac poluosovine?

Comment

• nenadhit
          CBC Početnik
          • 25.03.2012
          • 4
          • Leskovac

nema nikakvog osiguraca u deo gde ulazi u menjac.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by nenadhit View Post
            sve je kao sto je i bilo i stegnuto jos bolje ali kao da nesto iz menjaca gura osovinu napolje jer lager stoji na mestu gde treba da bude a osovina krene za nekih 1.5 cm do 2 cm.
            Sve je isto samo njega nema... Nije isto, da je isto ne bi ispadalo.
            Neprecizna izjava "ispadne iz menjača"... Ispadne skroz ili samo krene da ispada... Ako krene da ispada Japanac je verovatno u pravu, negde ste zagubili osigurač, koji osigurač, pitaj majstora, možda ga i nema ali mi je sumnjivo da ga nema fabrički. Prsten od žice u žljebu na primer.

Ako skroz ispadne onda imate neki problem sa dužinom sklopa ili se nešto može jako pomeriti, trep da pobgne od menjača ili obrnuto. Znači nije stegnuto nešto ili je nosač motora otkinut...

Treću mogućnost ne bih razmatrao a to je da ste ugradili gumenu osovinu koja se tegli i skuplja...

Jednostavno osovina mora biti dužine od točka do menjača a dilatacija za šetanje trapa se odvija u zglobovima, tu osovina šeta par cm jer kad udješ u rupu točak "pobegne" napolje ili unutra i toliko osovina mora imati slobodnog hoda a da ne ispadne. Sad ima više tog slobodnog hoda, kako, ne znam...
            Ili fali osigurač

https.autogas.rs

Comment

• nenadhit
              CBC Početnik
              • 25.03.2012
              • 4
              • Leskovac

Ajd ovako
              osovina krene nekih 2cm prema tocku taman toliko da nutovi ispadnu iz lezista u menjacu ali stoji i dalje kao da se nista nije desilo sem sto auto stoji u mestu kada ubacim u brzinu.A sto se osiguraca tice na citroenovom sajtu za delove nema osiguraca na tom kraju poluosovine kao sto i kod mene nema.Pregledao sam i drzace motora i sve sto bi mozda uticalo na to da tocak "pobegne" vise nego sto bi smeo ali nisam nasao nista sto bi uticalo na povlacenje poluosovine.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ne znam kako da ti pomognem onda, moraš bar neku sliku okačiti. Ne znam da li je predvidjeno da osovina "diše" u menjaču ili u nekom mdjuzglobu ili u homokinetičkom zglobu ali negde to mora raditi jer ne može biti kruta veza zbog već spominjanih rupa i ostalog što menja rastojanje točka od menjača.

Ako je predvidjeno da šeta u nutevima menjača (diferencijala) onda nema osigurača u suprotnom treba da ima. I dalje je jedino jasno da aksijalno šetanje mora da postoji ali je kod tebe ili veliko ili na pogrešnom mestu...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Pogledaj na strani medjulezaja mozda je postojao osigurac.
                  Na jednoj strani seta a na drugoj je ogranicena zegerom ili necim drugim.
                  Kad ste vadili osovinu iz menjaca jel lako izasla ili ste je cupali?

Comment

• Gusar
                    CBC Član
                    • 19.03.2012
                    • 85
                    • zemun
                    • Fiat Uno 45s fire...

proveri ponovo medjuzglob mozda ste zaboravili da vretite nesto... tipa podloska osigurac ili neesto trece...

i proveri da li se dobro okrenuli taj lezaj sto ste menjali mozda ste ga okrenuli za 180` i onda ispada
                    (poluosovini koji se nalazi na drzacu motora gde se lomi osovina)

Comment

• Igor_sd
                      CBC Veteran
                      • 23.12.2007
                      • 146
                      • Smederevo
                      • 607 2.2 B tiptronic

Zao mi je sto nisam ranije video temu, verovatno si vec resio problem, ali bice mozda nekom drugom od koristi.

Niste vratili oprugu koja dodje u zglob do medjulezaja, i na nju onaj tanjiric. To je jedina stvar koja upire poluosovinu od tocka prema menjacu, sa obe strane.
                      (ovo je prica za pezoove poluosovine, ali sam prilicno siguran da su identicne)

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Kad si vec digao temu iz mrtvih...

Ta opruga samo nateze zglob u svom kucistu,da ta opruga drzi polu-osovinu ona bi kad-tad setala po malo a to ne sme.

Ovde su moguce samo dve stvari:

-ili je majstor uspeo da okrene oba srafa koja drze lezaj u kucistu (da ih zarotira) i oni sad ne drze taj lezaj (malo je zaebano za opisati,ali ko je nekada video ovaj sklop izbliza zna o cemu pricam)

-ili je lezaj neodgovarajuci,tj. nije naisao "na tesno" na polu-osovinu (on se nabija sa one strane polu-osovine koja je do menjaca).

Comment

Working...
                        X