Za strucnjake - Procenite koliko jos KM mogu ove kocione plocice!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • filip333
    CBC Član
    • 12.12.2011
    • 13
    • Beograd

Za strucnjake - Procenite koliko jos KM mogu ove kocione plocice!

U pitanju je Citroen C4 - zadnji diskovi... Nadam se da je slika dovoljno dobra za procenu. Unapred hvala!

Uploaded with ImageShack.us
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Odg: Za strucnjake - Procenite koliko jos KM mogu ove kocione plocice!

Normalne voznje moze i 10hkm

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Nije, da ne mogu, ali su za otpad!

Comment

• Gusar
        CBC Član
        • 19.03.2012
        • 85
        • zemun
        • Fiat Uno 45s fire...

saznaces kad pocnu da struzu cice ili grebu tad menjaj i nepitaj g.... pitanja... normalna voznj je savim relativna stvar...
        moze da se desi da ti sutra blokira tocak i da pojede plocice i sta onda?!

Comment

• Gusar
          CBC Član
          • 19.03.2012
          • 85
          • zemun
          • Fiat Uno 45s fire...

a uzgred franjo zasto su po tebi za otpad?!

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Pa, vidi se, koliko je pojeden. Najmanje dva-tri mm sa vidljive strane. Izmeri dubinu napravljenog žleba, pa ćeš videti zašto.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Čovek pit'o za pločice, ne diskove !
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• bojanjov
                CBC Veteran
                • 06.04.2009
                • 99
                • https://t.me/pump_upp
                • Fiat EVO 1.4 8V

Bitno da se odgovori, a čitaćemo posle

Ovo u zadnjih 10 dana uzelo baš maha , nabijanje postova i takmičenje da se prvi javim da odgovorim
                https://t.me/pump_upp

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Da dodam jednu bitnu stvar za diskove i plocice.
                  Mogu da imaju debljinu kao novi ali ako ih spalis i prekalis ne nekoj nizbrdici,mozes da ih bacis.
                  Pod normalnom voznjom podrazumevam da ih ne dovodis do usijanja,da nizbrdo odrzavas brzinu motorom i menjacem a ne da ga izbacis i drzis na kocnici,da ne divljas od semafora do semafora itd.
                  Ako se tako vozi onda ces ih menjati na 5000km.
                  Meni ni na jednom autu plocice ne traju manje od 100 000km.

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by gorans View Post
                    Al zato uradiš u međuvremenu 2 generalke tog motora,
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Evo ga još jedan Brick... Auto prenosiš avionom na tu razdaljinu?
                      Zanemari, samo sam reagova jer 80 psoto foruam nema tu sreću da im pločice traju 100k. Mnogima ni auto toliko ne traje
                      Mislim koliko si automobila imao u životu sa kojima si prešao 100+ k. i koji su?

Tema je debilna pa kad već pričamo ******štine oko toga koliko bi trajale istrošene pločice da nešto i naučimo
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

To sto 80% foruma nema tu srecu ne znaci da to ne moze. Na mom autu su PREDNJE plocice zamenjene posle 104k km. Tema jeste bezveze. Ako dobro vidim sliku ima vise od 5mm "mesa", a to je vise nego dovoljno voznje da ne moras da brines o tome. Kad spadne na 1-2mm menjaj ako vec neces da cekas da pocne da struze.
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Pa hajde onda.
                          Nissan sunny-menjao sam diskove i plocice pre 85 000 km i jos nisu za zamenu.Relacija uglavnom kuca-poso ko Ekrem.Znaci dizel,spora voznja i bez nepotrebnih ubrzanja i kocenja.Ponekad do Zlatibora,Soko Banje i tako u krug.
                          Peugeot Boxer-zaduzen nov a plocice zamenjene na 120 000 km,diskovi i plocice na 200 000km.Relacije su iz Beograda uglavnom za Nis,Novi Sad,Cacak,Vrsac,Uzice,Sarajevo i Podgorica.Takodje pazljiva voznja i kocnica samo kad treba da se koci,niz brdo je ne pipam vec iskljucivo koristim menjac ali mi se blizi zamena lamele jer sad ima blizu 230 000km i jos je fabricka a taj Boxer uglavnom tegli jos 4-5 tona tereta.
                          Porsche 924-plocice za 90 000km koljiko je bio kod mene,zamenjene 4 puta.Voznja-kao i svaki momak sto bi vozio takav auto.
                          Zato i kazem da plocice traju zavisno od stila voznje.
                          Imao sam jos nekoliko auta ali nisu bili kod mene duze od 30-40hkm tako da im plocice nisam ni menjao osim cim sam ih kupio.
                          @Comi1342 u pravu si jer sam na Nissanu 3 puta menjao dihtung glave a plocice samo 1x
                          Znam momke koji voze sluzbeni Boxer koji nosi 3x manje tereta nego ovaj koji ja vozim pa menjaju diskove na 30 hkm.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by Dora View Post
                            Tema je debilna pa kad već pričamo ******štine oko toga koliko bi trajale istrošene pločice da nešto i naučimo
                            Čovek pit'o za pločice, ne diskove !
                            Koliko, sa mojih četvoro očiju vidim, pločica je skoro nova! A vi pričate, kao da stanje diska nije bitno. Sa takvim diskom, ja bih samo do najbližeg servisa, ili bih sam zamenio sa novim. Ako mislite suprotno, pojma nemate!

A tema je zaista bzv.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by Srdjan View Post
                              To sto 80% foruma nema tu srecu ne znaci da to ne moze. Na mom autu su PREDNJE plocice zamenjene posle 104k km. Tema jeste bezveze. Ako dobro vidim sliku ima vise od 5mm "mesa", a to je vise nego dovoljno voznje da ne moras da brines o tome. Kad spadne na 1-2mm menjaj ako vec neces da cekas da pocne da struze.
                              Znam da može ali kad neko kaže ma to traje 100 ili 150k odmah se naježim. Da bi to tvrdio moraš biti serviser ili metuzalem.
                              100 km na dan je 36500 km na godinu, što bi reklo cca 3 godine za cifru što bi opet reklo 3 auta za 10 godina ili jedna auto davno umro za 10 godina.
                              Koliko ljudi ima na forumu koji predju sa jednim autom 300000 km ili sa tri auta po 100k ili voze svaki dan tokom cele godine 100km na dan.
                              Ko misli da je 100km malo nema pojma. 90% ljudi predje 100k za 5 do 6 pa i 7 godina. To znači u prevodu ne menjaju pločice nikada onda će ove na slici da traju još par godina....

Inače pošto sam mehaničar i radio sam ta sokoćala više ona stara nego ova nova i slažem se da sad to duže traje ali to traje babama, penzionerima i taxistima od kojih samo taksisti troše kilometere ali voze ko babe a babe (prave) i penzioneri jok.

Relacija BG Niš autoputem 500 km tri puta stisnuo kočnicu, i to nežno, tako može i baba kurani da traje milion kilometara. Rasipniče
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X