Od skoro imam pomenuti problem, pri prebacivanju u trecu brzinu cuje se blago krcanje.. KAd izbacim iz brzine, smanjim gas i smanjim brzinu vozila (20-30km/h otprilike i motor bukvalno u leru) onda se ne cuje.. Pri malo vecim brzinama (normalna voznja) kada normalno prebacujem onda se cuje i to me uzasno nervira. Desava se isto kada se prebacuje iz veces stepena prenosa u trecu brzinu, sta to moze da bude? Mozda su sinhroni u pitanju i dal je to skupo? Hvala unapred!
Pezo 406, krci pri saltanju u trecu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Isto se ponasa sa medjugasom, ne krci kada prebacujem u rikverc. Mada hoce i u cetvrtu da zakrci ako ga ne ubacim odmah iz trece i ako ne zadrzim dovoljno kvacilo par sekundi.. Verovatno sinhron, hvala u svakom slucaju! A jel se sinhron inace moze popraviti ili se menja za nov? Ima li da se kupi samo taj sinhron ili to ide u kompletu..? Nemam blage veze o menjacima
Comment
-
-
Originally posted by araps81 View PostNemam blage veze o menjacima
Comment
-
-
Originally posted by araps81 View PostIsto se ponasa sa medjugasomex SAABotražitelj
Comment
-
-
Originally posted by araps81 View PostHmm, mozda i nisam uradio pravilno...?
Comment
-
-
Ja svojevremeno, nisam mogao da kupim sinhron treće brzine za Yugo 55, u zemlji Srbiji. Ne znam kako zamišljate da bi izgledala popravka na ovom pežou ?
Oteraš auto majstoru, skine menjač, kaže treba sinhron, ti onda odeš u Verano i doneseš potrebni deo ? Slatko ste me nasmejali... Ako bi uopšte hteli da poruče, čekalo bi se bar mesec dana, a koštalo kao bar kao pola cene od polovnog. Pri tome auto stoji rasturen u servisu. Ili da poručiš jeftini sinhron unapred ...
Opcija za citroen delove je da se poruče u Segedinu, i tamo su za najviše 3 dana, ali za pežoe ne znam, a mislim da im menjači nisu isti..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Pa, nije Verano jedini snabdevač! Pre rasturanja proverio bih, ima li gde taj legendarni sinhron 3-će, pa išao na opravku. Jer je, po meni, lakše naći deo, nego dobar polovan menjač. Moj prijatelj iz Osijeka, njegovu 406 opravljao je u NS, gde ga je pre nekoliko dana i prodao svom kumu. Sa gomilom problema! Rešio se bede. A kum je upoznat sa stanjem vozila, pa će da ga sredi.
Comment
-
-
Izvini, pitanje je upućeno b samardžiću u smislu, da se po broju motora može pronaći o kojem menjaču se radi. U brzini, prevideo sam, da i menjač ima svoju nomenklaturu: tip, serijski broj... Sve na kućištu menjača.
Comment
-
Comment