Reno Laguna dugo verglanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Femaman
    CBC Član
    • 28.02.2013
    • 17
    • Crna Gora
    • Renault Laguna 1.8RT

Reno Laguna dugo verglanje

U pitanju je laguna 1.8 1996 god + tng
    otkad sam je kupio imam taj problem , nekihb pola god, znaci ujutro vergla po 5,6 sekundi, i kad krene da se pali prvo 200 obrtaaja, pa 400 i sve penje po malo, uglavnom treba gasa malo da mu dodam da digne obrtaje na 1000...
    takodje i kad je auto ugrijan , isto dugo vergla 4-5sek, i na plin i na benzin kad ga palim dugo vergla...
    sta moze biti?
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

ja bih najprije izmjerio pritisak goriva.

Comment

• Femaman
      CBC Član
      • 28.02.2013
      • 17
      • Crna Gora
      • Renault Laguna 1.8RT

kakve veze ima kad ga palim na tng i isto je?

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by Femaman View Post
        ... kad krene da se pali prvo 200 obrtaaja, pa 400 i sve penje po malo, uglavnom treba gasa malo da mu dodam da digne obrtaje na 1000...
        Kako se ponaša u vožnji?

Ipak bih otišao u renault servis, koji raspolaže odgovarajućim dijagnostičkim alatima. Moguće je, da je nakon skidanja baterije, resetovana memorija kompjutera, pa je potrebno novo podešavanje. Osim toga, još neke neispravnosti mogu da uzrokuju takav problem: razni senzori, problemi sa naponom, loše urađena zamena zupčastog remena i sijaset "sitnica", koje dolaze s godinama i radnim časovima.

U svakom slučaju, prvo srediti, da dobro radi na benzin!

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

u vecini slucajeva kod tih auta je pozeljno da pali na benzin i da prebacuje na plin.retko koji auto i kad je sve ok,sa tim sistemom ubrizgavanja kao sto je na toj laguni,tesko da ce da pali na cvrgu na plin.sredi benzinsko ubrizgavanje,servisiraj plin i resices problem...

Comment

• Femaman
            CBC Član
            • 28.02.2013
            • 17
            • Crna Gora
            • Renault Laguna 1.8RT

U voznji se ponasa ok, ide ok, nema nista nenormalno... Jedino me to paljenje zeza. Cuh da je najveci uzrocnik tdc sensor, pa cu ga povesti kod majstora ovih dana, pa cemo vidjeti...
            Inace, juce sam bio kod plinara, i otkad mi je malo otvorio plin, auto se bolje ponasa i sve to, ali od tada, mnogo gore vergla, ujutro moram po 10sec da verglam, i kao da uopste nema sauh na 500 drzi obrtaje, to je pocelo od kad ga je on prestelovao?

Comment

• Ikos
              CBC Član
              • 16.06.2013
              • 13
              • Ruma
              • Micubisi

Ko cega znati mozda je do karburatora treba da se nasteluje ili je neki senzor malo poludeo ili ti je kasno paljenje,a mozda je i preskocio prilikom zupcenja.Najjboljeti je da odes kod nekog mjstora koji ima iskustva sa renoima pa ce ti on naj bolje pomoci

Comment

• Femaman
                CBC Član
                • 28.02.2013
                • 17
                • Crna Gora
                • Renault Laguna 1.8RT

Laguna je ainspric.
                I da, nema vise da se muci kad se upali pa polako penje obrtaje, sad odma digne na 1000.

ocistih danas tdc sensor isto je... mada palim ga na plin, mozda on ne mijenja nista sem kad se pali na gorivo?
                Last edited by Femaman; 30.06.2013, 14:09.

Comment

Working...
                X