remont poluosovina?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

remont poluosovina?

Cuo sam za radnju u Pozarevcu koja remontuje poluosovine. Da li ko ima ikakvog iskustva sa njima i sta im u stvari rade?
    Jedino sto mi pada na pamet je da biaksom poravna mesta gde je krst vec ukopao (utro svoj trag) Cena je oko 50€ po komadu i cisto sumnjam da navaruje pa na nekoj dubilici obradjuje nazad na meru za te pare.

Da cujem iskusne, a moze i preporuka za neko drugo mesto gde se remontuju, ali po P.S.-u.
    Hvala!
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Kupi druge, nove ili polovne, ispravne. Tačka!!!!!
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Igor_sd
      CBC Veteran
      • 23.12.2007
      • 146
      • Smederevo
      • 607 2.2 B tiptronic

Jos kad bi nasao gde... (Jedino koga nisam zvao je Verano. Iz principa.) Preturih oglase za polovne i nista. Ako neko ima nek nudi, pa kad se vratim sa odmora da trgujemo.

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Jos kad bi rekao za sta ti treba (koji auto)...

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Evo stidim se, zapoceo sam opstu temu, pa zato i nisam dao detalje.
          U pitanju je 607, 2.2, benzinac, 2004, motor 3FZ, menjac automatski, ZF 4HP 20.
          Interesuje me da li su iste poluosovne od dizela 2.2HDi i benzinca, jer imaju iste menjace, i skoro istu snagu motora.

Comment

• Igor_sd
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 146
            • Smederevo
            • 607 2.2 B tiptronic

Samo da dodam, mozda nekom drugom bude od koristi, iste su poluosovine od 2.2HDI, 2.2 benzinca i 3.0 benzinca sa automatskim menjacem. (ZF 4 HP20)

Comment

• Igor_sd
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 146
              • Smederevo
              • 607 2.2 B tiptronic

Nasao sam drugu, polovnu, namontirao i vozim se. Na staroj mi je popustio krst u srednjem zglobu, a za divno cudo, leziste u koji ulazi ostalo dobro.
              Pomozite mi da nadjem durgi krst. Najradije bih nov, ali ne bezim ni od polovnog. Ako neko ima poluosovinu, na kojoj su otisle ripne, ili zglob, bilo sta pa mu vise nije interesantna, neka se javi. I da li postoji neka radnja, neka malo - vele prodaja, predstavnistvo, sta vec, gde mogu da se traze ovakve stvari?

Podaci za krst:
              Precnik poluosovine gde nailazi 30mm,
              broj zuba (ripne) 39, precnik burenceta 38,75 (moze i do 39,25 ima mesta da udje)
              Hvala unapred svima.

Comment

• Igor_sd
                CBC Veteran
                • 23.12.2007
                • 146
                • Smederevo
                • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by ragazzoni View Post
                Kupi druge, nove ili polovne, ispravne. Tačka!!!!!
                Resio sam problem, ali bih ipak zamolio za odgovor. Ovo si napisao iz iskustva, ili znas sta rade, pa znas da to nije dobro? Ako znas sta rade prilikom remonta, interesuje me, jer je remont 50 a nova poluosovina 500 eur!
                Last edited by Igor_sd; 19.09.2013, 01:33.

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Ovo je napisao jer zna znanje.
                  Oprošteno ti je jer verovatno ne znaš ko je ragazzoni, ali od sad da znaš kad ti on nešto kaže (tvrdi), tako je i tačka!
                  Nije za diskusiju, već je naučno i stručno zasnovana ČINJENICA.
                  (nije samo što je ing. nego što više zna od većine dr u svojoj, mašinskoj, struci)
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Igor_sd
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 146
                    • Smederevo
                    • 607 2.2 B tiptronic

Izvinjavam se, samo sam pitao.

Hercegovac kod Crnogorca u gostima. Crnogorac ce zeni u sred rucka zapovednim tonom:"Zasto ti ovi slanik napola pun?"
                    Zena pocela:"Kakve veze ima, ima dovoljno..." Muz se namrsti, zena skoci i napuni slanik.
                    Vratio se Hercegovac kuci, u sred rucka on drekne svojoj zeni:"Zasto ti ovaj slanik napola pun?"
                    Zena se pridigne preko stola, razvali mu samarcinu, a on ce:"Sta ti je bo'na, samo sam pit'o!?"

Tako i ja, samo sam pit'o.
                    A i dalje bi voleo da znam sta se radi prilikom remonta. Svojevremeno sam (da bi spasao drugara, dok ne nadje drugu) bijaksom "zagladio" ulegnuca koja su nastala od habanja, od onda je proslo nekoliko godina i on dan danas vozi auto sa tim poluosovinama, i niti lupaju, niti tresu. Racunam da ako se neko reklamira da remontuje poluosovine, onda ima dve opcije da bi to uradio kvalitetno:
                    1. Da na tipu poluosovine gde je to izvodljivo, na dubilici sa podeonim aparatom, prosiri sve kanale (klizace kuda prolazi krst) ravnomerno, (dok izadje na cisto) i ubaci krst kome je precnik burenceta za toliko veci. (to mu dodje kao specijala) To rade za poluosovine koje se prodaju kao fabricki remontovane. Licno sam kupovao takve u ***da_ne_bude_reklama*** za reno 9, pre desetak ili vise godina.
                    2. Da se navari odgovarajucom elektrodom pohabani deo, pa potom obradi na nazivnu meru. Elektroda ima raznih, navaruju se zubi zupcanika, navaruju se lezajevi za rudarsku mehanizaciju, navaruju se vagonske osovine, pa i valjci u valjaonicama po zelezarama. Ne vidim zasto to ne bi bilo izvodljivo za poluosovinu?
                    Ono sto me plasi je da urade isto ono sto sam i ja uradio, da samo zagladi od oka, i zatvori nazad, a naplati kao pravi remont.

Uostalom, zar forum i ne sluzi upravo zato da se razmene iskustva i znanja? Suceljavanje misljenja je jedna od priznatih metoda za razvoj i nalazenje novih resenja. Jedan da ideju, drugi objasni zasto ne moze, treci nadje kako da prevazidje to "ne moze", cetvrti da bude jeftinije itd. (U ovoj podeli, meni dodje da odradim, a nekom drugom da naplati i taj deo ne moze niko da promeni )

Do pre nekog vremena (a i danas za retke stare modele) su se lezajevi radilice obradjivali "iz ruke," saberom, sicevi ventila se frezovali rucno, nije nelogicno pretpostaviti da se u medjuvremenu pojavilo nesto sto ne znam, i sad bi da saznam?

Clanu ragazzoni iskazujem veliko postovanje, cim je ovde zasluzio takav status, samo imam zelju da podeli sa nama deo svog znanja.

'Ajte ljudi, saznao sam za dvojicu koji rade remont, drugi je u Sapcu, nemoguce da oni to rade a niko nije remontovao, dajte i vas da cujemo.
                    Last edited by Igor_sd; 19.09.2013, 13:29.

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Uf! Malo preterah u "odbrani lika i dela" ragazzoni-ja.
                      Ma, nije on ljut a ni ja, ali čisto da se zna.

Podelio je on dosta znanja ovde ali ne postizava više (ili je manja ****** od mene; malo jedno malo drugo) jer je zaista zazet jako. Jeste on izgradio status na forumu ali pre svega je profesionalac u svojoj struci i veliki praktičar (osim što zna znanje).
                      Tako da se verovatno u većini slučajeva remont "poluosovine" NE isplati. Zašto i kako ... (duga je priča).
                      Ne javljam se više, ovo je samo zato što je zazvučalo oštrije nego što sam nameravao (prethodni post).
                      Iskreno se nadam da će sam ragazzoni naći pola sata da bar par rečenica udene (ako već nije negde ranije na forumu).
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Jesi li probao kod ovog?

Najposećeniji sajt za polovne i nove automobile u Srbiji. Kupite ili prodajte auto putem besplatnih oglasa.

Par puta sam nasao nesto kod njega sto kod drugih nisam.
                        Taj krst nov neces naci,jer uvek ide sa poluosovinom (verovatno pricas o desnoj poluosovini),proverih u jednoj veleprodaji.
                        Spoljni zglob moze posebno uvek.

Comment

Working...
                        X