Pozdrav svima, nov sam na forumu pa bih hteo da postavim pitanje za ljude koji imaju vise iskustva od mene..imam egzotican problem sa kocnicama na Pezou 206..naime, pocela je kocnica da mi sporadicno propada pri kocenju, i to iskljucivo nakon voznje bez pauze u trajanju od nekih 40-ak km...stignem na odrediste, auto odstoji na parkingu neko random vreme i u povratku nemam problem sa propadanjem...odem kod majstora..pregleda sve i zakljuci da je glavni kocioni cilindar..promenjeno, vazduh izduvan iz kocnica, ulje novo ..itd...5 dana nakon zamene GK cilindra opet ista prica, auto posle 40-ak km opet pravi isti problem sa kocenjem, koji misteriozno iscezne nakon pauze na parkingu...jedino sto sam primetio u zadnjih par dana je da mi se zadnji desni tocak cuje kad se vozi, zuji/pisti/ sta god..i cini mi se da mi je zadnja felna tog tocka toplija od ostalih...ako mozete/zelite/umete..pomozite, hvala unapred.
Peugeto 206 kocnice problem
Collapse
X
-
Ako blokira jedna kočiona čeljust onda taj točak jeste topliji od ostalih a zna bogami i da bude toliko vreo da ne može rukom da se pipne. Prekontroliši to malo pa i ako nisi siguran bilo bi dobro da se skine ta čeljust i da se očisti i razradi ili reparira ako je potrebno.
Comment
-
-
Proveri mali kočioni cilindar na tom zadnjem desnom točku, kao i kočiono crevo koje vodi do tog cilindra. Moguće da je bušno, a ida cilindar pušta na gumicama i džaba što su ti "provetrene" kočnice ako tu pušta i posle nekog vremena se opet stvori vazdušni čep.
Imao sličan, gotovo isti problem na prethodnoj laguni 2. Menjao i glavni kočioni ista stvar propadala kočnica, na kraju sam čuo da mi pozadi iz zadnjeg desnog točka škripi, pošto je pločica non stop trljala od disk i kada je kočnica otpuštena i škripuckala, utvrđeno da su se pozadi previše stanjili diskovi i da se sje*bo kočioni klip na zadnjem desnom točku pošto je previše izlazio napolje i deformisao se toliko da zamena gumica u njemu nije mogla da popravi stvar, a i crevo postalo porozno i ništa nije dihtovalo na tom točku. Zamenio zadnja kočiona creva "Akron Malo" u paru oko 1000 din. i kočioni cilindar neka španska marka 2000 din. Ruke 2000 din. i nisam imao više problem sa propadanjem kočnice. Ima i varijanta da se samo promene gumice na tom cilindru, dobre pravi sigurnost Zrenjanin, oko 500 din su gumice.
Stim što sam naravno uz sve to zamenio i zadnje diskove koji kod lagune idu sa sve glavcinom tj. ležajem i senzorom ABS na šta sam sa pločicama pukao još 150e.
Disk kočnice:
kod pezoa 206 mislim da ih pozadi imaju samo 1.6 16v sa 110ks i GTI/RS varijante peugeot-a 206, ostali imaju doboše:
Doboš kočnice:
Last edited by Djuka; 07.09.2016, 10:18.
Comment
-
-
meni kocioni ulje nigde ne curi, niti ga gubim u posudi, dakel nivo ne pada..da je negde crevo busno/porozno trebalo bi da se pokaze ulje, zar ne? Ostavio sam jutros auto ponovo u servis pa cemo videti sta se na kraju desilo, ako uopste uspeju da saniraju kvar..svasta su mi pricali, cak i da j ecrkao nekakav servo kocioni dobos.
Comment
-
-
Nije ni meni gubio ulje, ali kako su mi u servisu rekli ulazio je vazduh u sistem i kada se napravi čep kočnica propada.
Meni je i servo kocioni bio crkao, ali je šuštalo u kabini kada sam stiskao kočnicu kočnica je postaja nekada baš baš tvrda kao da ne radi bubanj. Reparaciju Servo bubnja radi renault servis P.I.M.P. iz temerina i daju garanciju godinu dana. Cena je 70-ak evra.
Comment
-
-
Majstor mi je "ocistio" zadnji desni kocioni sistem na tocku, ostrugao nesto da vise ne zapinje i ne skripi, malo opustio rucnu kocnicu..testirao sam u dva navrata vec i nije se desavalo propadanje kocnice vise, da li je moguce da je taj zadnji tocak koji je cicao i skripao pravio globalni problem sa kocenjem?
Comment
-
Comment