Laguna 1, desna poluosovina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Filozof
    CBC Početnik
    • 25.01.2017
    • 3
    • Bačka Palanka
    • Laguna 1

Laguna 1, desna poluosovina

Pozdrav svima, otišla mi je desna poluosovina na Laguni 1, 97 god., 1,8/66kw. Kupujem novu preko interneta ali ne mogu tačno da odredim koja je. Ponuđeni modeli se razlikuju po tome da li auto ima ABS, što ja ne znam i ne znam kako da to utvrdim ali mislim da nema. Za ovaj auto je ABS nuđen kao opcija uz doplatu. Razlika je u tome što poluosovina za ABS ima nazubljen jedan od prstenova koji ulaze u glavčinu.
    Zna li neko da li su u auta sa opcionim ABS-om odmah ugrađivane odgovarajuće poluosovine pa po potrebi dodavana elektronika ili šta već ide. Ili su za one koji doplaćuju opciju posebno ugrađivane poluosovine? Ili ako neko ima neku pametnu ideju.
    Napomena: trenutno sam u Nemačkoj, nemam opciju da prvo skinem pa da onda naručim. Menjaću je u radionici koja se iznajmljuje na sat pa to nije izvodljivo.
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Kad već ne odgovara niko ko zna i razume se, odgovoriću ja koji se ne razumem, ali imam ABS na autu pa znam kako on reaguje i time mi pokazuje da postoji. Dakle, poteraj auto na neki klizav deo puta (a to bar sada, kad je vreme snega i leda, nije problem) pa naglo zakoči. Ako se pojavi neprijatan lupajući zvuk (tak-tak-tak...) i podrhtavanje pedale kočnice onda imaš ABS.
    Od mene neznalice toliko
    ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Tako je Stevo U principu razlika izmedju ABS poluosovine i ne, je u tom prstenu koji čita senzor tako da ne verujem da bi smetalo ako je za ABS a auto nije. I ja sam nestručan ali izgleda da nema nekog stručnog...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Dora View Post
        Tako je Stevo U principu razlika izmedju ABS poluosovine i ne, je u tom prstenu koji čita senzor tako da ne verujem da bi smetalo ako je za ABS a auto nije. I ja sam nestručan ali izgleda da nema nekog stručnog...
        Ti se zezaš u vezi tvoje "nestručnosti", a ja mrtav ozbiljan jer je moja edukacija stala kad se pojavio komutator u automobilima i kad se pojavilo više od 6-7 žica oko motora. Jbga, struja mi je slaba strana osim kad treba da zapalim auto ili da me drma u kući
        A tek elektronika....

Sad se setih - kad mi je majstor stavljao novi homokinetički zglob koji nije imao prsten za ABS, skidao ga je sa starog pa montirao na novi, a sve tako što ga je grejao i pomalo čekićao
        ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pa ne zezam se, 15 godina ne radim mehaniku sem sebi šta treba.. predug je to period da ostaneš u "formi"
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Filozof
            CBC Početnik
            • 25.01.2017
            • 3
            • Bačka Palanka
            • Laguna 1

Hvala momci, u međuvremenu sam dobio informaciju da ova za ABS upada u oba slučaja pa sam naručio takvu. Možda je čudno ali ovde u Kelnu nemam zaleđen put jer nisu takvi minusi kao kod nas, a i da imam ne mogu da ga zaletim jer ne mogu preko 50km/h jer tada previše trese.

Comment

Working...
            X