A hoćes li da staviš polovan menjac? Kako da znaš da je ispravan? Kupis skines stari, montiras novi i elstra u 6 brzini si spustio obrtaje. Kad ono u drugoj ne ide lagano kad je hladno a u rikverc krči ponekad a nekad ne. Odes da reklamiraš a ono sve radi. Ja ne vidim poentu teme i svrhu zamene ispravnog menjaca. Buka je verovatno zbog neceg drugog a ne zbog obrtaja. A potrosnja za pola litra manje je u najmanju ruku ******ština. Svaka dodatna brzina je dodatnih par procenata veća potrosnja u proseku. U gradu najmanje trosi četvorostepeni menjač. U te šestostepene menjače moraš da sipaš i odgovarajućeulje. Vrlo su osetljivi i ne trpe neodgovarajuće ulje. E sad naći koje treba sipati je problem. A ti problem nemaš a hoćeš da ga imaš.
Xsara 2.0 Hdi, ugradnja sestostepenog menjaca
Collapse
X
-
where real tuners lives ce da menjamo u mesto gde se mnogo palamudi. Ne znam prevesti palamudi na engleski pa zato ovako.
a naslov teme kako da stisnem i da prdnem istovremeno. kao da se radi desetinama hiljada eura pa sta ako, kao, sta bi bilo kad bi bilo.
kupi. uradi. ako si se zajeb'o, vrati. ako nisi, odlicno.
zivot je kratak.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Ljudi, opustite se.
Pitam zato sto ne znam, ako ima neko konstruktivni odgovor neka kaze, ako nema ,nema razloga da me proziva i govori da ja hocu i da se se stisnem i prdnem u isto vreme.
Kao sto rekoh, ne radi se o tome da ce me u zivotu spasiti pola litre, do litar goriva, ali ako bi to bilo iskombinovano sa manjom bukom, ja tu licno ne vidim nista lose,pogotovo sto imam nameru da auto vozim jos 5 godina sigurno.
U vezi buke, ja nisam rekao da je ovo tenk, pa da se ne moze voziti od buke, ali da bi mogla biti manja, auto je 150% ispravan i odrzavan.
No, vidim da nema dalje potrebe da se "palamudi", hvala svima u svakom slucaju.
Comment
-
-
ako auto trosi 6,5 litara a nece te spasiti pola litre do litru, odnosno nista ti ne znaci da potrosnja bude 5,5 litara, onda ti jedino preostaje da ugradis hho. Iz pouzdanih izvora znamo da trosi 2,8 litara i to sa neipravnim menjacem.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by Chubbs View Postkupi. uradi. ako si se zajeb'o, vrati. ako nisi, odlicno.
zivot je kratak.
Ne smem ni da pomislim koliko sam para potrošio zbog takvog stava. Da li sam mogao pametnije? Jesam. Da li mi je žao? Nije. Da li sam nešto naučio? Jesam, da zadovoljstvo ima svoju cenu.ex SAABotražitelj
Comment
-
-
Originally posted by PetarBG View PostLjudi, opustite se.
Pitam zato sto ne znam, ako ima neko konstruktivni odgovor neka kaze, ako nema ,nema razloga da me proziva i govori da ja hocu i da se se stisnem i prdnem u isto vreme.
Kao sto rekoh, ne radi se o tome da ce me u zivotu spasiti pola litre, do litar goriva, ali ako bi to bilo iskombinovano sa manjom bukom, ja tu licno ne vidim nista lose,pogotovo sto imam nameru da auto vozim jos 5 godina sigurno.
U vezi buke, ja nisam rekao da je ovo tenk, pa da se ne moze voziti od buke, ali da bi mogla biti manja, auto je 150% ispravan i odrzavan.
No, vidim da nema dalje potrebe da se "palamudi", hvala svima u svakom slucaju.
E sada sve ovo dzaba pišem jer sam problem rešio kupovinom drugog vozila koje ispunjava ove željene uslove i nisam se petljao oko corsinog menjača.Konkretno ovaj noviji auto sada ide u 6-toj 45km/h više pri istim obrtajima motora....milina, preporodio sam se.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment