Pug 307 sw 2.0 66kw..potrosnja dizela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane016
    CBC Početnik
    • 09.06.2017
    • 7
    • Vlasotince
    • Pugeot 307 2.0 66kw

Pug 307 sw 2.0 66kw..potrosnja dizela

Kao prvo forum je za svaku pohvalu....Problem kao na svom autu nisam nasao pa zato otvaram temu...Auto sam kupio pre 20ak dana...pre dva dana sam odradio veliki mali servis zamenio sam sve sto treba zupcast,pk, spaneli,pumpa , ulje filteri,antifriz 3l nalio...e sad pre servisa nisam obratio paznju na potrosnju ...dok sad po bordu me brine ta situacija sa potrosnjom...problem je sledeci...auto u leru dok stoji i radi na prosecnoj potrosnji stalno povecava brojku 10.1,10,2,10,3 ili ako sam ga zbudzio u prvoj i stanem da na prosecnoj potrosnji pise 15,1 on opet povecava taj broj i tako u nedogled na svakih 20ak sekunde dok na trenutnoj potrosnji nista ne pise stoje one crtice...a kad vozim gradsku voznju prosecna potrosnja se spusta dok u voznji trenutna potrosnja u gradskoj naprimer u trecoj brzini na 1,9obrtaja 40/50na sat bude 5.7 / 6.0,6,......ako moze neko da mi pomogne sta bi moglo da bude bio bih zahvalan...

Da napomenem auto lepo pali lepo vuce mirno radi pavilan rad...
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Tako radi board kompjuter...nema ti pomoći, samo da shvatiš,
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Bane016
      CBC Početnik
      • 09.06.2017
      • 7
      • Vlasotince
      • Pugeot 307 2.0 66kw

Mozda je pobrljavio ako je majstor skidao akumulator ja sam to nesto razmisljao...oce li da pomogne reset da ponovim vadjenjem akumulatora? Svakako ocu sutra na dijag da oteram auto cisto da pogleda parametre i ako treba neko podesavanje da se uradi... pa cu ovde da javim dal je problem resen i ako ima neki problem auto..

Comment

• Bane016
        CBC Početnik
        • 09.06.2017
        • 7
        • Vlasotince
        • Pugeot 307 2.0 66kw

Epa ovako potrosnju sam resio da testiram bez gledanja u bord nalio gorivo reset kilometar sat ...nisam bio na diagu zakazao za sutra...primetio sam drugi problem.iz piksle izlazi dim koji smrdi na platiku ulje ...dimi kao cigaraa kad se upali...dim prestane cim iskljucim dotok vanjskog vazduha...molim za pomoc nisam hteo da spamujem novu temu
        Last edited by Bane016; 10.06.2017, 14:45.

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Resetujes potrosnju i krenes da vozis, prosecna potrosnja u gradu posle par km bude 9-10 i onda stanes na ler. (0.5L/5KM)*100=10L
          U mestu trosi 0.5L na sat to je 0.009L na minut.
          dodas u formuli za minut u leru pokaze
          (0.509L/5KM)*100=10.18L Skoro 10.2L
          Ovo sve ako ke motor zagrejan. Ako nije potrosnjana leru je i veca. Tako da sve je u redu!

Comment

• Bane016
            CBC Početnik
            • 09.06.2017
            • 7
            • Vlasotince
            • Pugeot 307 2.0 66kw

Sve je kako si napisao, relativno je bio hladan motor kad sam ovo gledao al na vruc motor druga prica... a mozes li mi reci sta moze da bude za ovo sto dimi onde iz piksle i plastike pored noge...izgleda nesto kao para mada smrdi na plastiku nagorelu ili ulje bilo u voznji bilo u leru da stoji dimucka kao cigara da je upaljena.....to se desava na zagrejan motor kad je hladan nema....kad zatvorim cirkulaciju vazduha iz spoljasnosti nema nista kad otvorim odma krene da dimucka i smrdi na goretinu...

Comment

• hirurg83
              CBC Senator XXL
              • 26.02.2014
              • 398
              • Banjaluka
              • VW Jetta

Taj pezo trosi oko 6.5 lit otvorene i gradske oko 8.5l nejak motor a tezak auto. To što smrducka moze biti mnogo tog. Pogledaj oko filtera polena. Kao i da ne curi ulje negdje po motoru pa ti uvlaci. Mozda je problem i onaj poklopac motora pa ispod ima spuzva protiv buke.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• Bane016
                CBC Početnik
                • 09.06.2017
                • 7
                • Vlasotince
                • Pugeot 307 2.0 66kw

Epa ovako sto se tice dima u kabini...pregledao filter i oko njega sve je ok...motor u randoj temperaturi ne dimi ili bar ja ne vidim gde bi mogao da dimi...onda sam podvukao telefon iza motora jer je jako nepristupacno i vidim da je dosta nauljeno ...ima garezi dosta...kako moze to da se ocisti u kucnoj varijanti? Jer neznam koji majstor oce time da se bavi...evo i neke slike da vidite kako to izgleda..
                Discover the magic of the internet at Imgur, a community powered entertainment destination. Lift your spirits with funny jokes, trending memes, entertaining gifs, inspiring stories, viral videos, and so much more from users.

Comment

• hirurg83
                  CBC Senator XXL
                  • 26.02.2014
                  • 398
                  • Banjaluka
                  • VW Jetta

Ima tekucina za pranje masnoca, odes negdj3 na automatsku prwonu koja ima toplu vodu. Naprsci sacekaj da odradi hemija i operi dobro toplom vodom. Probaj da skontas odakle curi pa zamjeni

Comment

• Bane016
                    CBC Početnik
                    • 09.06.2017
                    • 7
                    • Vlasotince
                    • Pugeot 307 2.0 66kw

Dim i dalje neznam odakle izlazi gledali ga sa majstorom i sve ok auto nema da dimi u motornom prostoru dok radi...ali postoji drugi problem koji se javlja a ja nisam primetio. Naime ispod auta smo gledali deo gde treba da je katalizator je secen sa obe strane i zavaren...verovatno ga nema katalizator nego samo lonac zavaren. I sad dok auto duze radi u leru pocne da dimi i to puno kao da se dim negde zadrzava..kad ga isturiram dobro i malo nagazim u voznji nema vise dima ni malo i u leru i u voznji i prilikom gazenja. Ima rupica na loncu katalizatora i tu verovatno pocne da dimi posle izvesnog vremena. E sad ovo me brine ovaj dim prilikom duzeg rada u leru? Zasto tako? Dim je belo plave sive boje nemogu tacno da odredim...najvise mi deluje plavo belo..nisam primetio da gubi vodu isto i ulje nisam primetio da trosi...od servisa presao 250km nije izgubio ni vodu ni ulja...lepo pali lepo vuce.

Comment

• SHNAPSI
                      CBC Član
                      • 01.12.2010
                      • 65
                      • NIS
                      • CITROEN XSARA 2.0 HD

Bane vozim Xsaru sa tim motorom 8 godina što se potrošnje tiče 5.2 l otvoreno bez klime 5.5 l sa klimom.
                      Gradska vožnja 6.5 zimi se komotno penje do 7l. Dalje zavisi koliko si natovaren kojom brzinom voziš gde si sipao gorivo itd tako da mani te zadružne fore i ljude ispred sa flašom piva koji ceo dan dangube čiji Golf manje troši dizela.
                      Proveri sa majstorom EGR ventil i operite ga potom proverite turbinu.
                      A leti kada otvoriš prozor oseća se pomalo dizela pa nikom valjda to ne smeta.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
                      NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by SHNAPSI View Post
                        Kad god mi se osećalo gorivo, pa bio dizel ili benzin, UVEK se pokazalo da propušta negde gde ne bi smelo.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• hirurg83
                          CBC Senator XXL
                          • 26.02.2014
                          • 398
                          • Banjaluka
                          • VW Jetta

Originally posted by SHNAPSI View Post
                          Bane vozim Xsaru sa tim motorom 8 godina što se potrošnje tiče 5.2 l otvoreno bez klime 5.5 l sa klimom.
                          Gradska vožnja 6.5 zimi se komotno penje do 7l. Dalje zavisi koliko si natovaren kojom brzinom voziš gde si sipao gorivo itd tako da mani te zadružne fore i ljude ispred sa flašom piva koji ceo dan dangube čiji Golf manje troši dizela.
                          Proveri sa majstorom EGR ventil i operite ga potom proverite turbinu.

Mora da na klocovima stoji kad tako malo trosi. Cak manje od TDI motora u koji se ljudi kunu. Ha

Comment

• SHNAPSI
                            CBC Član
                            • 01.12.2010
                            • 65
                            • NIS
                            • CITROEN XSARA 2.0 HD

Niš - Zlatibor pod klimom 17l pre par dana
                            h ću preskočiti pošto se nadam da gospodin nije hirurg medicine nego neki vlasnik autoradionoce u Donjem Pečenjevcu

NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• hirurg83
                              CBC Senator XXL
                              • 26.02.2014
                              • 398
                              • Banjaluka
                              • VW Jetta

A 17 kazes... Moju struku mozes sanjas sa sve potrosnjom od 6l

Comment

Working...
                              X