Laguna mk1 Upalila se STOP lampica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sbatke
    CBC Član
    • 13.03.2015
    • 22
    • Bileća
    • Laguna I

Laguna mk1 Upalila se STOP lampica

Radi se o sljedecem.U toku voznje mi se upalila lampica STOP i crvena lampica od rashladne tecnosti.Sto je cudno ovo se dogadja vecinom kada upalim automatsku klimu.Kada ugasim klimu lampice se ugase.Temperatura je na normali kao i kolicina rashladne tecnosti u motoru. Mada sam primijetio i da se ponekad upali kad motor postigne radnu temperaturu i bez upaljene klime ali ne često.
    Last edited by sbatke; 04.08.2017, 12:25.
  • sbatke
    CBC Član
    • 13.03.2015
    • 22
    • Bileća
    • Laguna I

Evo danas sam primijetio da mi klima uređaj neće da uključi kompresor .Znači pokušava ali nikako da ušteka.Kada pokušava da uključi ove dvije lampice se ugase i tako iznova.Takođe sam primijetio kada auto povisi temeperaturu prije uključenja prve brzine ventilatora hladnjaka ove dvije lampice se upale i kada se ugasi ventilator i one se ugase.

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Kad god je mene drmala struja u kući, to je bio znak da sam dotakao golu žicu. Biće da je slično i kod tebe i da neka gola žica pravi problem.
      Last edited by stevak; 05.08.2017, 21:24.
      ex SAABotražitelj

Comment

• sbatke
        CBC Član
        • 13.03.2015
        • 22
        • Bileća
        • Laguna I

Jutros sam provjeravao posto mi ne pali ventilator kad upalim klimu dzek koji ide na termoprekidac i kada kratko spojim konektore samo radi prva brzina a druga nece da upali.Ja sumnjam na relej ventilatora hladnjaka.

Comment

• sbatke
          CBC Član
          • 13.03.2015
          • 22
          • Bileća
          • Laguna I

Problem riješen lijevi ventilator bio zaribao i pregorio njegov osigurač.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

I kakva je korelacija izmedju ventilatora i sasije, kocnice, transmisija

Comment

Working...
            X