Kocnice Renault Megane 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cvijetin
    Tek je upao...
    • 12.06.2022
    • 1
    • Tuzla
    • Renault Megane 3

Kocnice Renault Megane 3

Pozdrav

Prije mjesec dana sam mijenja kocnice na autu. Stavio sam nove diskove, pakne i novo ulje. Prije par dana na tehnickom mi kazu da slabije koce. Razlog je kao da moze od stanja da se spekne pa ne hvata dobra, a i kao da su malo masni bili i zardjali. Ismirglali su i oprali pakne i diskove sprejom za ciscenje, ali prilikom demontaze slomiju mi kociono crijevo na zadnjem tocku i umjesto originalnog stave mi obicno kruto crijevo a ne fleksibilno. Prilikom novog testiranja ta guma je jedino losije kocila. Opet ociste disk. I bila je ispod norme. Rekli su mi da treba vremena da nalegne malo i da ce biti sve uredu. Da treba vise da vozim da bi kocnice nalegle. Moje pitanje je da li ta kruta kociona cijev moze biti problem zato sto nije fleksibilna i da li mi moze stoviriti nekad problem u toku voznje?

Hvala na odgovorima
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Nemoj se igrati sa kočnicama, idi kod krštenog majstora da ti zameni to crevo i da pregleda sistem detaljno. AKo su paknovi bili masni to znači da ti negde curi kočiona tečnost, najverovatnije na cilindru unutar doboša.

Comment

Working...
    X