Problem sa hidraulikom ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Losmi
    CBC Član
    • 08.02.2006
    • 13

Problem sa hidraulikom ili ne?

Cao
    Napunio sam prednje bombe na Xantiji, sad mi se prednji kraj (ponekad, ne uvjek) podize iz dva koraka tj. podigne se malo, pa pauzira za trenutak, pa jos malo "doda"...
    (Sad mi pade na pamet da to mozda zavisi od nagiba terena na kojem sam... Ne znam, ja sam nov u HP svijetu )
    Dakle, je li ovo simptom nekog problema ili da kuliram?

Hvala,
    Milos
    A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere.
  • VladaGS
    CBC Veteran
    • 12.03.2006
    • 144
    • Beograd

Možda ti neću previše pomoći ja sam imao 4 GS-a do sada i to se nije dešavalo.
    Dešavalo mi se da kada se dugo ne pali da motor radi pa posle 15-20 sekundi skoči i podigne se. Ali to je normalno dok na dobije dovoljan pritisak,
    To što ti opisuješ sam par puta video kod BX-a i ni meni nije bilo jasno zašto je to tako.
    Najbitnije ti je da je on dovoljno "mekan", tj. da dobro amortizuje. Možda to nije ništa strašno, a možda s obzirom da su punjene bombe nešto ne pasuje.
    Eto, toliko od mene, verovatno će neki iskusniji hidrauličar poput Gorche da ti razreši tu dilemu.
    Pozdrav.
    Citroen GS club 1976.
    Citroen AX image 1991

Comment

• Gorcha
      CBC Veteran
      • 29.03.2006
      • 114
      • Jagodina

Proverite centralnu kuglu!
      DS, 2CV, AMI, TA

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Kod BX-a najcesce losi prednji amortizeri (ne bombe). Probaj da malo radis gimnastike tipa gore dole jedno 15tak minuta pa probaj posle. Ako ima poboljsanja nasao si lek (privremen).
        Inace problem nije opasan sve dok neutice na udobnost u voznji....
        https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Inace moze biti ko sto kaze Gorca i losa akumulatorska bomba, pa cak losa pumpa.
          Medjutim po mom iskustvu u 90% BX-ova bili su prednji amortizeri.

Na koliko ti "klikce" auto u sec.? Ako je na vise od 20 sec onda nebi trebala da bude centralna bomba.

Inace vrlo cudno nikada nisam naisao na XM-a sa takvim problemima. Evo cak na mom je losa centralna (akuulatorska) bomba i nemam nikakvih problema cak i servo volan radi savrseno iako auto "klikce" na svakih 2-3 sec.

P.S. Cak i kad ti je odlicna akumulatorska treba proveriti povratne vodove (ako ti je los kocioni imaces veliki povrat sa zadnjeg kraja) ili ako su ti losi amortizeri prednji imaces veliki povrat s prednjeg kraja. Ovo mozes da pogledas na gumenim povratnim crevima koja vode u rezervoar LHM-a...

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Uh al se raspisah...

Ajd zaboravi na ovo gore sve dok nemas problema tipa losa voznja, los servo volan ili gubitak LHM-a. =]

Uzivaj i vozi Xantiju.....

Comment

• Losmi
              CBC Član
              • 08.02.2006
              • 13

Slobodno se raspisi

Dakle, u voznji ne osjecam nista lose, tacnije, osjecam se jako dobro (jedino sto sam primijetio je da se _ponekad_ malo spusti prednji kraj nakon jakog kocenja?)... Auto klikce taman na 20 sekundi, kad sam ga kupovao nisam bio lijen vec uzeo stopericu i mjerio.

Pretpostavljam da jeste neki problem s amortizerima, posto mi auto djeluje kao da skakuce pomalo, nije strasno ali svakako jeste vise nego sto sam ocekivao... Drugo sve funkcionise bez cudnih momenata...
              Hvala na savjetu za gore-dolje gimnastiku, idem sad da probam, javicu rezultate
              Inace, auto je lezao na placu par mjeseci, sasvim izvjesno da i to ima neke veze...

Jos jedno (blamaza) pitanje: na prednjoj strani klizaca za podizanje/spustanje nalazi se jedno dugme za koje nemam pojma cemu sluzi... Na njemu je simbol opruge ili tako neceg... Da nije neki switch za sportsku voznju ili slicno nesto? U svakom slucaju, ne osjecam neku posebnu promjenu kad je ukljuceno ili iskljuceno...

Comment

• Losmi
                CBC Član
                • 08.02.2006
                • 13

Evo i utisaka posle "gimnastike":
                Podizanje i dalje ide na isti nacin (hop-hop) -kao da sistemu treba djelic sekunde da "udahne vazduha" (kad se podize iz min u max, izgleda kao hop-hop-hop)

Interval izmedju dva kliktanja se povecao na preko 30 sekundi, wow!

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Ti si kupio Xantiu,ja je jos merkam (plasim se da ne naj.... sa komplikovanom tehnikom).Predstavi nam malo svoj auto (ako imas i slike ).Sad sam poslao frendu sa "flat rate cable internetom" mail sa linkom za uputstvo koje si stavio.Da skine pa da vidimo,valjda pise i za to dugme.Da ne lupam kad neznam.Al' saznacemo

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pogledaj da li ti je ulje u LHM reervoaru neon zeleno. ako jeste nemoj vise nista da diras samo vozi. Ako nije Zameni ga i operi filtere.
                    Nevidoh koja je godina Xantia ali ti je dugme za kontrolu ogibljenja. Odnosno dugme iskljucuje srednje bombe na osovinama koje sluze za udobnu voznju i auto ide u TKZ sport rezim.

Comment

• Losmi
                      CBC Član
                      • 08.02.2006
                      • 13

Hvala
                      U sustini sam odusevljen masinom i sistemom... Sinoc sam kukao kako je trebalo da kupim neki auto za koji me nije briga, recimo nesto poput golfa ("Golf je auto koje ne moras da peres")... Ovako, avaj, ne jedem, ne pijem, samo o autu mislim...

Postavicu slike ovih dana, za sad mogu reci da je model SX, motor 2.0i, godiste 1995. i izgleda da ga je prije mene vozio neko poput lika kojeg je igrao Stevo Zigon u seriji "Price iz majstorske radionice", posto su se svi majstori dosad nasli u cudu kako je auto dobro odrzavan
                      Izgleda da mu je stojanje na placu skodilo vise nego sve godine voznje... E, da, uvezen iz Italije, konkretno Padova...

Recite mi, kad mijenjam LHM, treba li da radim nesto drugo osim spustanja auta na minimum, skidanja i pranja rezervoara, punjenja novim uljem (ili tecnoscu za pranje) i ispustanja zraka iz kocnica?
                      Ima li neki korak izmedju, treba li mozda da ispustam pritisak negdje iz sistema ili da ispustam zrak jos negdje osim u kocnicama?

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Prvo nemoras da ispustas vazduh iz kocnica, drugo ima sraf za vazduh ali u 90% slucajeva dovoljno je da upalis auto i da ga ostavis da radi neko vreme u leru na voznom polozaju.
                        Pre zamene obavezno gimnastika da se pokrenu necistoce i da ih filter zaustavi....

Comment

• Losmi
                          CBC Član
                          • 08.02.2006
                          • 13

Super, jos bolje
                          Hvala

Za svaki slucaj, reci mi gdje se nalazi taj sraf za vazduh?

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Na regulatoru protoka (kocki) to ti je kod akumulatorske bombe u motoru. Lako ces ga uociti. Neodvijaj do kraja jerbo ima kuglica iza pa moz da ispadne a onda....

Comment

• Flavio
                              CBC Senator XXL
                              • 13.06.2006
                              • 1926
                              • 012 Centar
                              • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Losmi
                              Hvala
                              U sustini sam odusevljen masinom i sistemom... izgleda da ga je prije mene vozio neko poput lika kojeg je igrao Stevo Zigon u seriji "Price iz majstorske radionice", posto su se svi majstori dosad nasli u cudu kako je auto dobro odrzavan
                              GGGGgggggrrrrrrr!!!!Sav sam pozeleneo od ljubomore!!!Vidi me !Gde je nadje samo tako dobru?Ja sve sto sam gledao,a da je do 4.2-300e ubilo po 200.000km.Ako i pise manje i tjorav bi video da je vratjan km sat!Jel to neki svez uvoz bio?

Comment

Working...
                              X