Peugeot 206 1.1i 2000. god. - Problem sa nosacem motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa13
    CBC Veteran
    • 25.09.2006
    • 136
    • Beograd

Peugeot 206 1.1i 2000. god. - Problem sa nosacem motora

Imam problem sa nosacem motora, onim kad se digne hauba sa leve strane,(ispod kompjutera) auto sam uzeo u maju i kad sa ga uzeo taj nosac je pomalo lupkao...preko leta kada su bile vrucine to je bilo mnogo tise (valjda guma nosaca omeksa) skoro sam i zaboravio na problem, medjutim cim je malo zahladilo lupkanje se vratilo....
    Isao sam kod 3 razlicita majstora i svi kazu da je nosac ok!
    E sada procitao sam na netu da dosta ljudi ima problema sa tim nosacem i kad je auto potpuno nov, ali kao pezo je to ispravio sa novim modelima i kao ima da se nadje nosac od novog modela na trzistu...
    E sada drugarica dobila 206 1.1 i 2002 i kada sam ga provozao apsolutno se nista ne cuje i ako je njen auto na 130000km...
    Medjutim ja sam zvao sve zive radnje delova ukljucujuci i Verano gde mi traze broj sasije, po broju sasije bojim se da ce mi opet prodati falican stariji model nosaca...kako mogu vidim razliku koji je noviji model a koji stariji!
    Auto je 2000 godiste 1.1 i na pravih 27000km ..
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Mali off jeste da je Opel ali evo kako sam ja to resio ,home made nosac

Comment

• sasa13
      CBC Veteran
      • 25.09.2006
      • 136
      • Beograd

Ovaj moj je sasvim drugaciji...ali kad se vec reklamiras ajde i meni resi to

Comment

• sasa13
        CBC Veteran
        • 25.09.2006
        • 136
        • Beograd

Nije moguce da niko ne zna nista o ovoj temi

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Pa ne moze niko na nagadja da li je Peugeot izdao recall za deo za koji ti smatras da ne valja. Zasto ne odes do tehnicke podrske u veranu i pitas njih, moraju da znaju da li je izdat recall za deo koji pominjes i ako jeste u cemu se recall sastoji?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sasa13
            CBC Veteran
            • 25.09.2006
            • 136
            • Beograd

Evo jedan od mnogobrojnih sajtova sa tom problematikom

http://www.bba-reman.com/auto-mine/peug ... oblems.htm

a da ne trazis evo deo teksa sa sajta;

Noises or Vibration from Engine Bay/engine mounts :
            Various noises and vibrations from engine bay. The engine mounts have been a regular source of
            these noises. Others are loose engine bay trims or covers and heat shields.
            Fix : Some people have had loose exhaust heat shields, others have reported loose engine covers.
            Vibration problems tend to be dealt with by shimming the engine mounts, or complete replacement.
            *** New engine mounts are now available, and these seem to be solving the majority of problems.***

Imas li neki broj telefona Verana, ja imam samo broj prodaje rezernih delova, gde kada sam mu to spomenuo on je rekao da nije cuo za taj problem i trazio broj sasije mog auta....

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Oni nikad nisu culi ni za sta...

Verano bi trebalo da dobija samo delove koji su novi, odnosno sa ispravljenom greskom, medjutim ako taj deo imaju na lageru moraces da trazis da ti naruce nov.

A ovja text koji si naveo je sa engleskog 206 sajta na kome sam bio redovan pre neke 3 godine, jedan sam od njegovih pokretaca sa Nigelom kao i bivsi Admin, a tekst koji si naveo sam JA pisao, kao i jos goooomilu drugih Eh, dobra stara vremena...

Inace sajt je jos uvek itekako aktivan, i vazi za najkompletniju bazu podataka i informacija za 206 na Netu za koju ja znam

News Peugeot 206 owners club - info exchange, news, problem solving, modifying, performance, ICE, gallery, pictures, all models: gti 180 xs xsi hdi gti gti180, all engines turbo petrol diesels 1.1 1.4 1.6 2.0
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sasa13
                CBC Veteran
                • 25.09.2006
                • 136
                • Beograd

...ma imaju na lageru i nije nesto skup 1300-1400 din, ali ja nemam cime da podignem motor da ga zamenim a nesto ne bi to radio obicnom dizalicom...a da im platim jos za ruke pa da i opet krene da mi cangrlja
                mogu da mislim kakav bi im izraz lica bio kada bi im rekao i ako imate na lageru nema veze, ja hocu da porucim novi
                bolje da kupim wd i prskam svakih 7 dana tada se nista ne cuje

ako ti se jednog dana motor nakrivi na levu stranu i pocne da plese ispod haube, verovatno sam ti ja ukrao nosac taman mi treba taj od 2000 verovatno je bolje odradjen...

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Chime mislis da mu podignes motor i maznes nosach a da prezivish
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• sasa13
                    CBC Veteran
                    • 25.09.2006
                    • 136
                    • Beograd

a to je njegov auto, to mogu obicnom dizalicom pa na karter odozdo, ako malo karter procuri nema veze pa njegov je auto

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Ovaj moj nosac zna da bude problem kod Astri i Vectri,ovaj moj home made je vecan

Comment

• Gorannnn
                        CBC Član
                        • 09.08.2006
                        • 22
                        • Beograd

jesi resio problem i kako?

Comment

• civi
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1492
                          • Pozarevac

ako nisi resio taj nosac cimni me mislim da mogu da ti resim problem
                          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                          - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                          X