Samo da se javim od skoro sam vlasnik ZX-a 1.4 95 godiste. Kada sam ga uzeo trosio je ulje ko lud oko 1/2 litre na 1000km. Promenjene su mu gumice na ventilima i sad ne trosi nista. Presao sam sa njim 2-3 000km i zadovoljan sam za sad. Samo mi smeta sto je volan mnogo tezak (nema servo), pored njega imam i golfa dizela iz 86 godine na kome je volan duplo laksi. Imam i peugeot 306 i mogu reci da je ZX dosta kvalitetniji sto se tice unutrasnjosti, plastika table i sedista su nekako postojaniji jaci.
CITROEN ZX 1.4 1995 - tesko okretanje upravljaca bez serva
Collapse
X
-
misljenja sam da bi
sem toga proveri glavu upravljaca
mozes podici prednji kraj pa vrti skroz levo pa desno,trebalo bi da ide extra lagano,malim prstom mozes vrteti volan.Najbolje je da imas jos jednoga koji bi iz kanala osluskivao sta se dole desava.
posto je to obicna letva bez hidraulike nije neka filozofija sve skinuti sa auta pa onda smaknes gume sa strane i pogledas ima li unutra masti za podmazivanje,taman vidis i u kakvom je stanju letva i sve ostalo
Comment
-
-
Originally posted by BARTONE@mance
probaj brate sa uzim gumama
obicno na zx idu 14-ce i to 175/65
probaj da stavis 165/70 14,razlika je u precniku samo 0.69% ili 4mm
odnosno ove od 165/70 bice vislje za 4mm
razlika je zanemariva a volan ce ti biti laksi
pozdrav
Ono, gledajuci ukupnu duzinu, ZX je tek nekoliko santimetara duzi od pomenutih, ali stalno ponavljam da auto nije veliki onoliko koliko je dugacak, vec onoliko koliko mu je veliko medjuosovinsko odstojanje, a ZX ima 10 cm vece medjuosovinsko odstojanje od pomenute konkurencije, a to je u svetu automobila jako puno. To je i jedan od razloga njegove velike udobnosti i dobrog lezanja u krivinama, uz vec pomenutu kinematsku zadnju osovinu i zakretanje zadnjih tockova.Ljubitelj Francuza i dizela
Comment
-
Comment