Koje gume za 147JTD 1.9?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusan147
    CBC Senator
    • 08.03.2008
    • 287
    • Novi Sad
    • GT 1.9 JTDm 16v

Koje gume za 147JTD 1.9?

Da li na fabričke čelične felne (15"x6J) mogu da idu gume 205/60/15". Prema raznim "tyre calculatorima" raspon "dozvoljenih" širina je od 5.5J do 7J za gume 205/60/15".

Da li bi u tom slučaju preporučili:
    a) Michelin Energy Saver
    b) GoodYear Excellence
    c) Continental ContiPremiumContact 2
    c) Barum Bravuris (kao jevtinije rešenje)?

Drugo, mogu da nabavim polovne 17" (ET 49) alufelne... Da li bi te felne sa gumama 215/45/17" bile veliko opterećenje za sisteme upravljanja i vešanja, odnosno šta su realne prednosti i mane guma 215/45/17" u odnosu na gume 205/60/15", sa odgovarajućim felnama?
    Pozdrav. Dušan.
    Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
  • dusan147
    CBC Senator
    • 08.03.2008
    • 287
    • Novi Sad
    • GT 1.9 JTDm 16v

Verovatno sutra kupujem GoodYear Excellence 205/60/15... Nema ko ih nije hvalio...
    Pozdrav. Dušan.

Comment

• Mad-Max
      CBC Član
      • 10.11.2007
      • 50
      • Beograd

mogu da idu, ali nema svrhe da stavljas 205/60, visoka guma, 205/55 bi bilo sasvim dovoljno, razmisli o TOYO 205/55X15 88V PXT1S fenomenalne su za svoju cenu!!! A imaju i sexy saru

Nikako da zakljucim post... ako ti je felna 6Jx15 tebi fabricki ide 185/65 tako da ti je jedna varijanta 195/60 ili ako bas hoces 205/55, uklapas se u onih cuvenih 3% promene a dobices malo i na stabilnosti, a neces izgubiti na udobnosti...

oversteer = scared passenger = o yeah
      understeer = scared driver = o shit

Comment

• ZEPELINBG
        CBC Veteran
        • 06.04.2008
        • 133
        • BEOGRAD

slažem se sa Mad-Maxom...205/55 r15..a i razmisli o TOYO..odnos cena kvalitet je odličan!! Inače meni su na kolima Good Year exellence i to u V indexu i fenomenalne su..iako su malo skuplje!! a čuo sam i dosta dobra iskustva sa Goodrich profiler,a čini mi se da im je cena sasvim korektna...pozdrav
        SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• dusan147
          CBC Senator
          • 08.03.2008
          • 287
          • Novi Sad
          • GT 1.9 JTDm 16v

Na slikama dole je rezultat računanja u jednom tyre calculatoru (www.alloywheels.com), gde se vidi da je manja razlika između fabričkih 185/65/15" i novih 205/60/15" (+0.89%) nego razlika između fabričkih i novih 205/55/15" (-2.41%)... Inače, Toyo sa "V" šarom su mi lepše nego Excellence sa asimetričnom šarom...
          Pozdrav. Dušan.

Comment

• mitrowsky
            CBC Član
            • 22.12.2006
            • 74
            • N.BGD. blok 38

Stavi Tigar Prima. Ja ne osećam nikakvu razliku između njih i Excellence osim što Prima ima lepšu šaru.
            Ako ti se ne žuri, sačekaj par dana, možda ću imati na prodaju original 16" felne za 147. Pogledaj moju garažu.
            Алфа... и то црвена!

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Dusane, dobro si sracunao oko dimenzija i dobro odabrao - kupi Excellence...od svih tih koje se tu spominju jedino je Continental tu blizu po celokupnom kvalitetu. Ima jos dobrih guma koje se ne spominju, ali necu da te skrecem s teme, posto si odabrao najbolje ili skoro najbolje...svejedno.

17" bi bila preterana guma za tvoj auto...nista s njom ne bi dobio, a izgubio bi mnogo toga, pogotovu u Srbiji.

Comment

• dusan147
                CBC Senator
                • 08.03.2008
                • 287
                • Novi Sad
                • GT 1.9 JTDm 16v

@mitrowsky
                Sada sam u potrazi za 15" alufelnama - bilo bi najbolje da su Alfine fabričke...

@starac vujadin
                Zahvaljujem na savetima... Gume su već jedno vreme na Alfi i čini se da su OK. Odlučio sam se za Goodyear Excellence 205/60/15 zbog toga što su ih hvalili i oni koji imaju Pirelli, a i ostali...
                Pozdrav. Dušan.

Comment

• nidza
                  CBC Senator XXL
                  • 16.04.2008
                  • 496
                  • nbgd

Tom autu stoje 16ice ko bombonica, šteta što odmah nisi išao na tu varijantu, nisu mnogo skuplje gume niti felne, opasno dranje počinje tek od 17.
                  Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• dusan147
                    CBC Senator
                    • 08.03.2008
                    • 287
                    • Novi Sad
                    • GT 1.9 JTDm 16v

E pa hteo sam da rešim pitanje guma što pre, a imao sam i ponudu za zimske gume na 15" alufelnama (Alfine fabričke čiji je vlasnik drugar sa ovog Foruma)... Zimske gume bih stavio na moje čelične felne, a Excellence na alufelne i to je to. Na realizaciju te ponude još uvek čekam...
                    Pozdrav. Dušan.

Comment

Working...
                    X