Stilo 19jtd lamela kvacila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Stilo 19jtd lamela kvacila

Na mome Stilu pedala kvacila hvata jako nisko, rekao bih 1-2cm od poda.
    Kako ovo hidraulicko kvacilo ne moze da se steluje je li vreme za zamenu seta lamele?, ili je logika da je kvacilo istroseno ako hvata gore (kako me neki ubedjuju)? Ako je tako kako da ga malo podignem?
  • kole
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 66
    • zrenjanin

Ok, što je lamela tanja pedala hvata sve višlje. To je blisko mojoj logici. Pokušali su da me ubede u suprotno. Ja bih ipak malo da je podignem samo neznam kako. Neki pot kada ga jače peglam imam utisak da pedala razdvaja bukvalno na patosu.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...uzivaj dok je pedala tako nisko...
      Svi zele da im kvacilo nisko hvata...jedino bi ti da podignes...

Samo ce ono otici gore...malo po malo...

Comment

• reaper_HGT
        CBC Senator XXL
        • 05.09.2007
        • 888
        • Beograd

eeeee pa jbg furate hidrauliku
        shalim ali na zalost tvoj problem je neozlechiv, ne moze da se shteluje
        kod mene je tvrdo kvachilo mnogo, kad sednem u caletovu skodu roomster propadne mi noga kroz kvachilo

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Lamela ti je odlična, to su simptomi dobre lamele. Ja sam moju menjao, i veruj mi, kad sam stavio novi set papučica je ostala potpuno iste tvrdoće i na istoj visini (zapravo je ekstra mekana i relativno niska).

U svakom slučaju, i ako rikne, ne menja se teško, a ceo set je oko 10 hiljada za 80KS i oko 12 hiljada za 115KS (Valeo).

Moja je proklizavala. Očigledno je bila pri kraju kad sam kupio auto, a šlepao sam drugara koji definitivno nije dorastao tom zadatku, pa je lamela riknula načisto. Na kraju nam je i pukla sajla koliko je preterao sa kočenjem, ali srećom vrlo blizu servisa pa smo uspeli da se snađemo.

Prema tome, bez brige i ćuti i vozi dok ne trese ili proklizava. Krajnji stadijum je bio u 5-oj na oko 90, stisneš gas do poda samo obrtaji odlete u vis, a auto ne ubrzava.
          Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• kole
            CBC Član
            • 05.06.2008
            • 66
            • zrenjanin

Ok ubediste me.

Comment

Najbolje je tvrdo i nisko kvacilo sa malim hodom papucice, jer je mnogo preciznije od npr. wagenovih koji vataju na samom vrhu i opustanje kvacila deluje kao mucenje po vozaca i motor...ali sve dok se ne naviknes. Fiati imaju taj sportski fazon iliti kvacilo kao trkacki automobili(da na semaforu ne bi drzao kvacilo ko sivonja ) sa kratkim hodom. Sta bi mnogi dali da voze fiata
              VIVA LA KVACHILO!!!!

Comment

• Dragon
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2006
                • 963
                • Beograd

celic, ne znam o kom Fiatu pricas, ali Stilovo kvacilo je sve, samo ne sportsko. Ima dugacak hod i neku plastiku gore, pa ako se zeznes i ne pritisnes vrhom cipele, onda ti se noga zaglavi. Meni se to desavalo u pocetku, ali sad sam navikao.

Voleo bih da je malo kraci hod, ali ne znam dali moze da se steluje, mislim da ne.
                Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...gde si bre to uspeo da zaglavis nogu ?

Comment

• reaper_HGT
                    CBC Senator XXL
                    • 05.09.2007
                    • 888
                    • Beograd

meni se moje bash djasvi, one pauchine na wagenu me iritiraju do bola,
                    ko shto reche drug celic viva la kvachilo!

Comment

• Dragon
                      CBC Senator XXL
                      • 15.11.2006
                      • 963
                      • Beograd

Originally posted by neshaoct
                      ...gde si bre to uspeo da zaglavis nogu ?
                      Kad je kvacilo u krajnjem gornjem polozaju do plastike iznad ima jako malo mesta, tako da je to potpuno drugacije nego kod Mondea. Nisam je bukvalno zaglavio, ali mi je bilo neobicno, zapela mi noga par puta dok se nisam navikao.
                      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• nidza
                        CBC Senator XXL
                        • 16.04.2008
                        • 496
                        • nbgd

Sama papuča ima dugačak hod, ali hod kvačila je poprilično kratak i hvata dosta brzo. Pretpostavljam da ni kod tebe nije drugačije, nego se ne razumemo najbolje.

A što se zapinjanja noge tiče, zapravo mi se čini da gumena podloga (ako je imaš, ja je imam) i guma na papučici zapravo "zarobe" nogu, ako si u patikama ili nekoj sportskoj obući sa dobrim "gripom". Ostavlja utisak da zapinje negde gore. Lično ne volim gumene navlake na papučicama i verovatno ću neke sportske aluminijumske da nabacim prvom prilikom.
                        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                        X