abs

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bbogicevic
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 15
    • beograd

abs

Zdravo ,gledam stranice i nigde nenadjoh kako da resim problem sa ABS-om.Imam pasat b4,1800ccm,66 kw,benzinac.Pre neki dan upalila se lampica za abs,bio sam kod majstora i rekao da nisu senzori,misli da je crkao ceo abs.Ako neko moze neka mi kaze sta sve trebam da proverim pre nego sto budem shvatio da moram da menjam "kompjuter " .Da li ima nekih pravih majstora gde bi mi pomogli da to resim,mislim servisa,a ako mogu neke sitnice i sam da pogledam, hvala
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

mislim da je tebi crkao majstor!!

mislim, svasta treba da se desi kako bi crkao CEO abs sistem i ti se ne desava skoro nikada...

ovaj put, umesto da menjas deo, menjaj majstora pa ces resiti problem.. kasnije mozes da se vratis na omiljenog "mehanichara"

Comment

• roske
      CBC Senator
      • 08.03.2007
      • 272
      • Lazarevac
      • Alfa Romeo 145 boxer

ABS Crkao,cisto sumnjam u pitanju je neka greska,pre nego sto potrosis brdo para na zamenu kompletnog ABS-a promeni prvo majstora kao sto ti je rekao covek.
      Proveri senzore,dovod struje do motora pumpe ABS-a,kod nenih vozila ima obicno dva releja koja su pod hladnim lemom ili ih treba ocistiti sve moguce varijante.

Comment

• bbogicevic
        CBC Član
        • 05.06.2008
        • 15
        • beograd

abs

hvala na predlozima,da li znate nekog ozbiljnog majstora za tako nesto?

Comment

• Probisvet
          CBC Senator XXL
          • 07.06.2005
          • 423
          • FRANCUSKA

To sto ti se desilo ne mora da znaci da je crkao ABS sistem. Meni se na mojoj Nubiri desilo isto pre dve nedelje kada je napolju bilo 34 stepena u hladu (auto mi bio na suncu) upalio motor i kad sam krenuo upali se lampica ABS i lampica za rucnu kocnicu. Ugasim motor i ponovo ga startujem sve se pogasi i kad krenem one se ponovo upale. Ponovo ugasim motor i proverim kontakte na ABS-u i na tockovima, sve OK. Ponovo kresnem motor, sacekam da se pogase lampice i krenem i za cudo sve je bilo u redu i vratih se sa odmora, presao skoro 2000 km i sve radi ok.
          Mozda je uzrok bio visoka temperatura jer tecnost u kanti nije ni mrdnula.

Comment

• ///M_Power
            CBC Senator XXL
            • 05.05.2008
            • 335
            • Beograd - Minhen

Jel uradjena dijagnostika? Prijavljuje li ABS sistem gresku?
            Za pocetak kod auto elektricara (ili sam), proveri senzore i same zice do senzora na sva cetiri tocka (moguce da je jedna od zica izmedju senzora i ABS kompijutera u prekidu)...
            Druga stvar je da ABS zahteva dobar napon struje da bi radio. Ako imas problema sa strujom na kolima (los akumulator, alternator... itd) moze biti da je to uzrok problema.

Comment

• bbogicevic
              CBC Član
              • 05.06.2008
              • 15
              • beograd

abs

da,uradjena je dijagnostika,kako majstor kaze da je sa senzorima sve u redu,zice su ok,pokazuje na to da je crkao abs,sad da li je mislio na kompjuter ili ko zna na sta,ja sam nekako siguran da je neka sitnica,koga god da sam pitao kaze da je nemoguce da je crkao,e sad ako ima neki majstor koji je strucan da to pogleda neka se javi

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Ne bi bilo lose izvaditi i pogledati sam ABS kompijuter. Proveri kontakte na njemu samom, i da nije doslo do nekog ostecenja - nisam 100% siguran, ali na nekim pasatima moze doci do curenja vode spolja (fabricka greska) i dovesti do ostecenja ABS kompijutera...

Comment

• bbogicevic
                  CBC Član
                  • 05.06.2008
                  • 15
                  • beograd

abs

Hvala na predlogu,ako ti nije tesko,mozes li mi reci gde stoji kompjuter za abs,ili kako izgleda pa cu probati da skinem i da vidim sta mogu da uradim

Comment

• ///M_Power
                    CBC Senator XXL
                    • 05.05.2008
                    • 335
                    • Beograd - Minhen

Ne znam gde se nalazi na pasatu... na nekim automobilima je odmah uz sam deo sa solenoidima (iz koga idu kocione cevi), a ako nije tamo, onda moze biti i u kabini (skriven u/ispod instrument table).
                    Elektricar ili servis sa VW iskustvom trebalo bi da zna gde se nalazi.
                    Kada izvadis kontrolnu jedinicu ABS-a, zapisi negde broj koji se nalazi na njoj i vidi mozes li naci istu polovnu pa da testiras ABS sa njom.

Comment

• bbogicevic
                      CBC Član
                      • 05.06.2008
                      • 15
                      • beograd

abs

opet ja,sve ono sto sam mogao da pogledam oko abs pogledao sam,cini se sve ok,fizicki,zamolio bih za informaciju o majstoru,stvarno iritira ona lampica sto sija,hvala

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

A radi li ABS kad naglo zakocis ? Ili blokiraju tockovi...?

Comment

• bbogicevic
                          CBC Član
                          • 05.06.2008
                          • 15
                          • beograd

abs

ne,ne radi,sve sam kontakte ocistio isprskao vd-om ali nista,nemoguce da je abs crkao,sigurno ima neka caka

Comment

Working...
                          X