problem sa ABSo na Palio weekend

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • subcrime
    CBC Početnik
    • 15.07.2008
    • 7
    • Uzice

problem sa ABSo na Palio weekend

Razvodnik na absu ne pusta ulje na prednji desni tocak,problem je mehanicki ali niko nije rad da proba da ga resi.Stoga nas interesuje da li je neko mozda video na otpadima neki Palio sa koga bi mogli da pazarimo Abs jer nov se ne isplati kupiti?
    hvala svima unapred
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Kako ste utvrdili da je problem mehanicki?

Da li su aktivirani solenoidi i proveren njihov rad?

Da li ima kocnicu na prednjem desnom tocku?

Pumpa ABS-a da li je proverena?

Kako ste dosli bas do prednjeg desnog tocka?
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• subcrime
      CBC Početnik
      • 15.07.2008
      • 7
      • Uzice

utvrdili smo tako sto jednostavno na tehnickom samo prednji desni nije kocio!
      prvo sto smo proverili je bila pumpa koja sljaka normalno,zatim glavni cilindar i to smo utvrdili da je ok,cak smo ga i menjali bez potrebe!
      e onda su skinuli razvodnik Abs-a i videli da se klip koji je za prednji desni tocak ne pomera tj da je zakovao kada su propustali vazduh kroz razvodnik.pazio ovo je laicki objasnjeno jer ja se u aute razumem koliko i u konje,tj nista spec,ali ovo je ono sto mi je cale rekao.

Comment

• Chila
        CBC Senator XXL
        • 18.07.2008
        • 401
        • Kos. Mitrovica

Re: problem sa ABSo na Palio weekend

Originally posted by subcrime
        Razvodnik na absu ne pusta ulje na prednji desni tocak,problem je mehanicki ali niko nije rad da proba da ga resi.Stoga nas interesuje da li je neko mozda video na otpadima neki Palio sa koga bi mogli da pazarimo Abs jer nov se ne isplati kupiti?
        hvala svima unapred
        Ja imam isti problem ali jos uvek nisam isao kod majstora tako da ne znam tacno sta je u pitanju. Ono sto sigurno znam je da su i plocice potrosene maksimalno jer se cuje struganje metal o metal pri kocenju. Na tehicki nisam isao ali pri kocenju vuce u levo,znaci desni ne koci,a ABS funkcionise!
        U Mecajevcima ima dva ili tri velika otpada koji iskljucivo drze fiat,raspitaj se ili odi do njih,relativno ti je blizu!
        Samo vas gledam ...

Comment

• subcrime
          CBC Početnik
          • 15.07.2008
          • 7
          • Uzice

Meni je ujak majstor tako da smo ga otvarali skidali produvavali ali nije pomoglo.Sto se tice otpada,od Uzica do Kraljeva smo obisli sve fiatove otpade i samo na jednom su imali 2 Palia ali im je abs bio izvadjen.Zato sam i pokrenuo temu,cisto da ako naleti na nekom otpadu na palia da nam kaze!
          inace dok sam bio u delti za neke delove pricao sam sa momkom koji radi tamo i on je rekao da je imao jos jedan dva slicna problema,ali samo jedan je nabavljao ceo abs koji inace kosta 1100 eura!malo li je?

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

To sto ti na tehnickom tocak nije kocio nema veze sa ABS sistemom

ABS se pali tek kada postoji brzina vozila veca od 45km/h i pritisak kocione tecnosti veci od 4 bara

Lepo sam te pitao da li su aktivirani solenoidi(ventili)koji regulisu koliko ulja ide u koji tocak,ti kazes da ste ga produvavali?
            Jedini nacin da proveris ispravnost solenoida je sa dijagnostickim aparatom i NIKAKO drugacije ne mozes biti siguran da li neki radi ili ne.

Znaci ako hoces da resis problem:

1 dijagnosticki pregled sa kvalitetnim skenerom

2 popraviti /zameniti neispravan deo

3 odes na otpad i platis 300e pa ga sami zamenite i onda

OPET platis nekoga ko ima skener koji moze da aktivira pumpu i solenoide da bi ispustili vazduh.

Dobro razmisli sta zelis od auta pre nego sto uradis bilo sta,jer te moze jako puno kostati ako probate pa tek onda odete kod majstora.Ni jedan normalan nece ostaviti nista sto je neko cackao kad su kocnice u pitanju.Pa da ne bi vise puta placao istu stvar stavi sve na papir,pa tek onda popravka
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• subcrime
              CBC Početnik
              • 15.07.2008
              • 7
              • Uzice

...ok nisam ja lepo objasnio. Auto je bio na dijagnostici i to u Fiatovom ovlasceneom servisu, i ona nije nasla nista na kocionom sistemu, ali nama desni tocak ne dobija ulje jer razvodnik absa ne propusta ulje ka tocku samo u povratnom smeru i to je utvrdjeno!
              Utvrdjeno je da pumpa radi, sada posto si mi objasnio sta su solenoide ja ti kazem da jedan od tih ventila ne propusta ulje u tom pravcu.
              Interesuje me da nadjem taj deo ako ga je neko video negde, jer ja sam obio otpade i nisam nasao, a nazalost za ovaj model pase samo sa njega i to sam proverio!

Poruku izmenio: neshaoct

Comment

• subcrime
                CBC Početnik
                • 15.07.2008
                • 7
                • Uzice

i hvala za trud da mi objasnis sta je sta!ja sam samo konzument

Comment

• Chila
                  CBC Senator XXL
                  • 18.07.2008
                  • 401
                  • Kos. Mitrovica

Interesuje me da nadjem taj deo ako ga je neko video negde, jer ja sam obio otpade i nisam nasao, a nazalost za ovaj model pase samo sa njega i to sam proverio!

Sto se tice palia i slicnosti sa ostalim modelima u principu si u pravu,ali zasigurno znam da je najslicnij sa fiotom doblo i jos jednim manje poznatim modelom koga trenutno ne mogu dase setim. Kad kazem slican mislin na delove,sklopove i podskloplove koji su zastupljeni na oba modela. Konkretno vesanje je apsolutno isto,za plocice kocnica nisam siguran ali mislim da jesu i one,nista ne ne kosta da proveris u nekoj prodavnici auto delova da ti provere u nekom katalogu ili u fiatovom servisu!
                  Samo vas gledam ...

Comment

Working...
                  X