Naime desava mi se to da mi menjac u pojedinim trenucima zna da bude veoma tezak,odnosno da prebacivanje ide tesko nebitno dal vrsim prebacivanje iz manjeg stepena u veci ili obrnuto,pa me zanima koji su moguci uzroci tog problema??Hvala
Tesko menjanje brzina
Collapse
X
-
Bokija ti je lepo rekao,mislim na drugi deo odgovora!
Nisi nam rkao koji je auto u pitanju,jel se to desava samo na pojedinim stepenima prenosa ili na svima?
Ima tu par stvari koja mogu da izazovu takve probleme,licno mislim da nije nista strasno,kao sto je bokija napisao verovatno sajle ili neki elemenat koji se pohabao i ne odradjuje kako treba!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
U pitanju je Fiat tipo 1.4ie!U pocetku voznje brzine idu normalno tek kasnije sve teze i teze,osjetim kao da je unutra trenje veliko,kao da nije podmazan ili tako nesto!Desava se na svim stepenima prenosima kao sto sam i rekao,bez obzira dal se radilo o prebacivanju iz vece u manju ili obrnuto.
Comment
-
-
Ako se to desava samo kad je zagrejan,mislim samo posle nekog vremena voznje,onda to nije neki mehanicki kvar,mislim ono sa sajlama jer da jest e to bi bilo uvek bez obzira dal je auto zagrejan ili hladan.
kao sto si i sam rekao,mozda je do ulje ili nekog semeringa ili ne znam cega vec u menjacu koji ostaje suv ili nedovoljno podmazan kada se ulje zagreje i razredi!
Da si se posavetovao sa majstorom po ovom pitanju!Samo vas gledam ...
Comment
-
Comment