Hitno potreban savet koju lamelu da kupim za AR155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa_gsi
    CBC Veteran
    • 25.05.2007
    • 101
    • Svrljig (Nis)

Hitno potreban savet koju lamelu da kupim za AR155

Pantora 2100din
    Mekarn 3100din

Zurim se u nedelju idem na more a moram da promenim lamelu (pocela da slajuje). Nisam nesto pri parama tako da bih najjradije uzeo ovu jeftiniju (ona je na popustu 500din) ali ako je totalni krs onda necu da se zezam. I jedna i druga imaju godinu dana garancije.

Molio bih za konkretan savet.

Poz.
  • DushanSD
    CBC Senator
    • 25.03.2008
    • 248
    • Smederevo, Srbija

Ja ne znam koja je bolja ali sto ono kazu ako ne znas sta je lepo pitaj sta je skupo, u tom slucaju Mekarn 3100din i pichi ma da opet sve zavisi (nije zlato sve sto sija), pogledaj taman i ulje u menjacu kad vec skidas pa ga zameni ako vec nisi i ides miran na put. Koju god da stavis ja mislim da ce put preterati bez ikakvih problema e sad ako ces kasnije ubaciti hvalitetnu kad budes bio pri parama onda stavis jeftiniju, sta znam. Opet ces placati majstora za skidanje menjaca itd itd... Srecan Put

ps:si sredio klimu?
    Pozdrav
    POZURI POLAKO!!!

Comment

• alfaskorpion
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2007
      • 361
      • Smederevo

nebih znao koja je bolja ali cu ti reci samo jedno da skidanje menjaca nije ni malo jednostavan proces , tako da ko god bude skidao ima mecku da rodi . Zato dobro odluci koju ces da stavis da nebi morao ponovo da rasturs.

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Pantora 10K-15.000 km
        Mekarn 7K-10.000 km

Chitaj ne valjaju nichemu, bolje da odradish reparaciju lamele. Od novih idi na Valeo ili Sachs.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• sasa_gsi
          CBC Veteran
          • 25.05.2007
          • 101
          • Svrljig (Nis)

Kupio sam Pantoru sto je po vasem misljenju i bolje resenje. Sta da vam kazem situacija je takva da sam morao brzo da delujem.

Ulje za menjac sam dosipao (oko 200gr)
          Klimu nazalost nisam popravio, srecom putujem kasno uvece (novu) i to u nedelju kada ce biti svezije ispod 30C
          Srecom zamenicemo to kod caletovog kolegu tako da nece da kosta.

POz.

Comment

• vlada
            CBC Član
            • 07.05.2005
            • 96
            • Beograd, Banovo Brdo

Originally posted by kilson
            Pantora 10K-15.000 km
            Mekarn 7K-10.000 km

Chitaj ne valjaju nichemu, bolje da odradish reparaciju lamele. Od novih idi na Valeo ili Sachs.
            Meni se desilo da mi je na 155-ici crkla lamela, a nisam bio nesto pri parama
            pa sam uzeo Mecarm (ceo set za 6000 din), ja presao sa njom 20.000 a novi vlasnik jos 10.000 za sada i nema nikakvih problema, takodje informaciju sam dobio da policija za puntice stavlja samo Mekarm i da su zadovoljni.
            Naravno, da sam imao pare kupio bih Valeo, ali kao sto vidite nema pravila....
            BMW E46 320D

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

U principu ima pravila, ali je tebe i drugog vlasnika na svu srecu zaobishlo. Ovo sam proverio sa Mishom i Aleksom, te je info zasnovan na vecem uzorku...
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• veXon
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2006
                • 571
                • Beograd, Vozdovac

ja bi se isto pre odlucio za reparaciju... a tako ce i da mu bude.. i to nazalost jako brzo

Comment

• sasa_gsi
                  CBC Veteran
                  • 25.05.2007
                  • 101
                  • Svrljig (Nis)

Nisam zamenio lamelu zato sto je neogovarajuca, kada mi je prijatelj doneo odmah sam video da je tezak krs, jos je kraca 3cm u precniku, na kutiji lepo pise da je lamela za Tipo i Mareu 1.8, lepo sam rekao za koji mi auto treba lamela ali je prodavac brze bolje resio da mi uvali nesto i to sa popustom. Kada sam je juce vratio u prodavnici, covek je bio skroz OK rekao je nema problema ali trenutno su mi sve parice kod knjigovodje, kaze dodji za oko sat vremena (oko pola dva). Dolazim u 2 i 5min (radnja radi do 3 popodne subotom) ali nema nikog, zovem ga na mob kaze morao sam hitno neku robu da preuzmem sacekaj me nekih dva sata, posto nisam bio sam i nisam iz Nisa nije dolazilo u obzir da na 37C cekam 2h sa dve zene i malim detetom, tako da sam bez novca do sutra (nadam se).
                  Testirali smo auto sa caletom lamela nije sjajna ali ce izdrzati u 3 brzini sa 3000 ortaja pod rucnom gasi auto. Krecem sutra uvece pa sta mi bog da, srecom ide i surak sa njegovim kolima.

Comment

Working...
                  X