Glavni kocioni cilindar,razvodnik ili ABS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chila
    CBC Senator XXL
    • 18.07.2008
    • 401
    • Kos. Mitrovica

Glavni kocioni cilindar,razvodnik ili ABS

Cao narode!
    Nesto ste mi se malo olenjili
    Salim se naravno!
    E ovako,danas sam konacno zamenio termostat i mogu vam reci da sam se ziv namucio i da sam par puta iso po gradu za ovaj ili onaj kluc.Na paliju je tako na nezgodnom i skucenom mestu da je to haos! Postavim novi termostat,zamenio rashladnu tecnost,nisam nasao ovde paraflu pa sam sipao neki isto crveni G12,zaboravih ko je proizvodjac ali je flasa od 1.5 litara 5 eura. Ozracio sam sistem pustio auto da radi,ventilator pali gasi sve OK,osim sto mi na satu pokazuje radnu temperaturu za nekih 3-4 mm ispod polovine. Jedva primetno krene na gore za neki 1 mm i ventilator se upali i onda se vtati na isto.Mislim da je to OK i da ona ampula ili sat u kabini ne pokazuje tacno!
    Mislio sam kad ovo radim da skinem i ocistim EGR ventil ali je to tek jeba,mora da se skine ventilator i ceo usis da bi se skinu on ,pa sam to ostavio za neki drugi put,tj. da oteram kod majstora pa ako vec ne upali ciscenje da ga blokira.
    A sad ono glavno,desni prednji tocak mi ne koci,ni malo! Skinem tocak i krenem redom,na pritiskanje papuce u kabini klesta ne reaguju.Odvrnem ono srafce na cilindru desnog tocka,isto! Ispratim cev do glavnog cilinddra da se mozda negde nije ukljestila il sta vec,sve OK! Otkacim to crevo sa razvodnika na glavnom kocionom cilindru i na pritisak papucice nema ni ulje ni vazduh da curne a papucica tvrda. Znaci da je problem u razvodniku,a problem je u tome sto je kod njega glavni kocioni cilindar,razvodnik i uredjaj za ABS u jednom delu! Ovde su mi rekli da se to ne moze popraviti jer je komplikovano posto je 3 in 1 i da je najbolje resenje da kupim polovan posto je nov skup u PM. ABS mi radi,mislim da sam to ispustio da kazem!
    Jel neko imao slicnih problema i jel ima neki savet po ovom pitanju i jel znate jel jos na neki auto ide ovo 3 u 1 ili sta vec?
    Samo vas gledam ...
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

jel se pali lampica? jel prijavljivala dijgnostika kod Gorana kad si bio?

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

Verovatno su otisle gumice u glavnom kocionom cilindru... Probaj sa nekom pumpom da malo uduvas vazduh u kontra smeru, mozda se samo zapusio razvodnik... Samo posle ces verovatno imati vazduha u sistemu...

Pozdrav...
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Chila
        CBC Senator XXL
        • 18.07.2008
        • 401
        • Kos. Mitrovica

Nista mi se ne pali i nista mi nije pokazao! Kazuda na tom nivou ne pokazuje gresku, otkud znam
        Probao bih ja da ga i otvorim, ali niko od majstora nece, i posavetovali su me da ne cackam sam nista jer mogu samo da pogorsam stvar!
        To sa vazduhom bi mogao da probam, da ga eventualno produvam, a vazduh mogu da ispustim klasicnom metodom, nadrukam pa odvrnem sraf na cilindru, jel ?
        Pozdrav svima!

Poruku izmenio: neshaoct
        Samo vas gledam ...

Comment

• mikisxy
          CBC Senator
          • 25.09.2008
          • 238
          • beograd

kocnica

mozda ti se zapusilo gumeno crevo koje ide do celjusti.odvrni ga na suprotnom kraju od celjusti pa ako ide ulje znas sta ti je ciniti.ako je to u pitanju menjaj oba prednja creva nije skupa investicija a praksa je pokazala opravdanost.javi sta bi.ako je zablokirao ventil u ABSu onda samo zamena celog sklopa.na zalost

Comment

• etibor
            CBC Senator
            • 12.05.2008
            • 293
            • Pancevo

Produvavanje. To je jedina motoda koja je manje vise bezbolna. Posle samo ispustis vazduh kao sto si i rekao.
            U principu ti majstori dobro kazu, kada ga jednom rasturis (glavni kocioni) vise nije to ono pravo, osim ako ne zamenis gumice ili sta vec i kako vec u njemu. Ja jedino sto sam rasturao od kocionog cilindra je bio na Yugo-ovima 45 i 55 sa servo pojacanjem. Tako da stvarno ne znam da li postoje neke posebne zezancije sa ovim na Stilu...
            Ali opet kada pogledas da ti prednji tocak ne koci uopste je po meni veliki problem... Ako legnes na kocnicu a ne drzis dovoljno cvrsto volan ode ti sa puta...
            Vozi pazljivo i pazi da ne dodjes u situaciju da moras da kocis "do patosa" (kao da ti to vec ne znas ) I kada skupis pare za novi onda prvo rasturi ovaj ili idi kod majstora da proba da ga popravi, pa ako ne moze onda moras novi da kupis...
            Ala sam smorio

Pozdrav...
            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Chila
              CBC Senator XXL
              • 18.07.2008
              • 401
              • Kos. Mitrovica

Ma odvrnuo sam na glavnom cilindru crevvo koje vodi do desnog tocka i ni kapi! Mislim da je zablokirao neki ventil ali verovatno u razvodniku,koji je u sklopu sa glavnim cilindrom i ABS-om!Ali mi jedna stvar nije jasna,jel za svaki tocak ima ventil ili ne? Ovo pitam jer mi levi tocak koci i ABS radi normalno!
              Mislio sam da pokusam ovo sa produvavanjem ali neki su mi rekli da ako vazduh udje u sistem,posebno u taj sklop,da nema sanse da se izbaci vani i da ima da mi pravi sto problema!
              Sto se tice kupovine novog,zvao sam AP sport i rekli su mi da im niko nikada do sada nije trazio ovaj deo i da ga nemaju na lageru i verovatno ne moze ni da se naruci,pa sam sutradan zvao ponovo i pitao,javio se neki drugi lik ali je odgovor bio isti Tako da od kupovine novog izgleda nema vajde,a ni polovni nisam mogao da nadjem po otpadima,bar za sad!
              Sve u svemu ovo ima i jednu dobru stranu,kad ulazim u krivinu na levo malo brze,samo pipnem kocnicu i ono opppp

PS

Jel mislite da smem da probam ovo produvavanje sklopa glavni kocioni,razvodnik,ABS jer u okolnostima opisanim gore nije pametno da ostanem bez kocenja i na levom tocku!?

Poruku izmenio: neshaoct
              Samo vas gledam ...

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

produvavanje

imas ventile za svaki tocak posebno.ako je fizicki zapusen imas male sanse da ga produvas ako je elektronski nemas nikakve.a sad jedno pitanje-kad ti je blokirao ventil a ti ga ne produvas kako da ispustis vazduh iz kocionog sistema?logican je odgovor.

Comment

Working...
                X