Lancia k - Cilindar kvacila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lancia k - Cilindar kvacila

Problem je sto pedala kvacila skroz propada, bez ikakvog otpora i ne vraca se u prvobitni polozaj.
    Pritiskom na pedalu, sila se uopste ne prenosi na polugu koja bi trebalo da odvaja lamelu.
    Kupio sam i zamenio oba cilindra - i na pedali i kod menjaca. Deluje mi kao da taj glavni cilindar na pedali uopste ne pravi nikakav pritisak.
    Inace, to se desilo kada je u posudi za tecnost za kocnice nivo pao ispod grane koja je povezana na sistem kvacila. Ali, i ako je usao vazduh i zeznuo cilindar, nije mi jasno kako novi cilindar nece da radi, tj. ponasa se isto kao i stari....

Ako neko ima iskustva sa ovim problemom, molim ga za pomoc!!!!
  • Masinac
    CBC Član
    • 19.02.2007
    • 57
    • Beograd

Jesi probao da ispustis vazduh kad si namontirao oba nova cilindra???
    Mozda si to prevideo.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Imas vazduha u sistemu. Ja sam skoro menjao kvacilo na kappi i cilindar na pedali. Bocica je napunjena do vrha, i non stop sam pomerao papucicu gore dole ne bi li ispustio sav vazduh ali posle vise od sat vremena nisam nista uradio. Jednostavno nece da odvoji kvacilo pa to ti je. Posle odredjenog vremena, majstor je pokusao jednu metodu koju sam video prvi put u zivotu. Naime umesto da sipas kocionu tecnost u bocicu, otkacio je dovod ulja u donji cilindar, zakacio neku spravu kao spric i pod pritiskom ugurao kocionu tecnost prema bocici. I sav vazduh je izasao na otvor bocice. Znaci zamisli kontra sistem od onog sto si dosad radio. Ne znam koliko je jasno ali meni je ovako proradilo.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Hvala Srdjane.
        Do sinoc kasno smo se drugar i ja mucili oko kvacila, a na kraju je ovaj "tvoj sistem" upalio. Kada smo montirali crevo na donji cilindar, ispustili smo jos malo vazduha sa tog cilindra i upalilo je
        Sada mi kvacilo radi, ali mi nekako nisko odvaja. Ranije je otprilike odvajalo na pola hoda papucice, a sada je dosta nize.
        Da li moze to nekako da se podesi - u kojoj visini / polozaju kvacilo odvaja?

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Si ti menjao kvacilo, da se podesi ne moze a ako si menjao malo mu treba da legne pa ce se podici.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mikisxy
            CBC Senator
            • 25.09.2008
            • 238
            • beograd

ozracivanje

stvarno cudan sistem ozracivanja!postoje dva tipa cilindra na kvacilu-prvo se ozracuje kao kocnica,drukanjem pedale kvacila i otpustanjem "sisice" na mejnackom cilindru(kljuc 8 ili 10) a dugi ima isti princip samo umesto kljuca 8 ili 10 postoji zicani osigurac koji kad izvuces do pola dozvoljava da crevo pomeris 5mm unazad i ispustis vazduh na "sisicu"

Comment

Probali smo vise puta u ovih par dana da na sisicu ispustamo vazduh, ali iz nje samo ulje izlazi, ni traga vazduhu.
              Svaki dan kad sednem u auto, meni je kvacilo malo mekse nego normalno, ali cim ga "nadrukam" desetak puta, ono postane normalno, i tako ostane dokle god ga vozim (vise sati u toku dana, uz duze pauze).
              U medjuvremenu sam svratio do dva "majstora". Obojica su nesto cackala, slusala i drndala. Jedan kaze da mi je istrosena lamela (nije sigurno jer sam probao da nabodem pun gas i u 1-u i u 5-u na oko 3500-4000 obr. i nikad mi se nije desilo da mi lamela prokliza), a drugi kaze da mi povremeno prolazi druk-lezaj kroz korpu
              Ja sam nekako i dalje ubedjen da je nesto oko vazduha ili necega u sistemu za kvacilo, mada mi ama bas nigde ulje ne curi i zamenio sam novim oba cilindra.
              Ostaje mi samo da se nadam da ce to samo da se sredi, jer stvarno ne znam sta drugo. Ako neko ima neku ideju....

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

sigurno ti je negde ostao neki mehuric vazduha.imali smo slucaj na 147 da je pedala hvatala nisko,nismo mogli ni posle dva sata zezanja da dobijemo visinu.drugar vozio neko vreme i sama dosla u normalu.

Comment

• dellas032
                  CBC Veteran
                  • 04.07.2008
                  • 119
                  • Beograd / Čačak

Re: Lancia k - Cilindar kvacila

.....

Comment

Working...
                  X