Diskovi i amortizeri za Punta 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acatheking
    CBC Član
    • 22.01.2005
    • 78
    • Beograd / Mirijevo

Diskovi i amortizeri za Punta 2

... Fiat Punto 2 (1.2 16v) u pitanju.
    Mogu li da se skinu kočioni doboši pozadi i da se stave diskovi sa rođaka mu HGT-a (ili koji već odgovaraju)?

Takođe, koje amortizere preporučujete, i prednje i zadnje. Čuo sam da od Monroe treba bežati, a u jednoj radnji su mi hvalili neke na slovo T (kratak je naziv, da ne lupam ime, ali nikad čuo pre za njih).
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

mogu da se skinu, ali uopste nije mali posao staviti diskove pozadi, a nema ni mnogo potrebe, sem eventualno vizuelnog efekta

uzmi koni amorte, imas da ih porucis u Dinari na trosarini, nisu skupi a odlicni su...

Comment

• mikisxy
      CBC Senator
      • 25.09.2008
      • 238
      • beograd

sve ti covek lepo srocio

Comment

• acatheking
        CBC Član
        • 22.01.2005
        • 78
        • Beograd / Mirijevo

...vizuelni efekat mi nije vazan. Nisam zbog toga hteo da stavim diskove pozadi. Nedavno sam promenio zadnje obloge, a na tehnickom pregledu su me jedva pustili, jer su zadnje kocnice opet slabe. Pretpostavljam da bi mozda trebalo sve zameniti (cilindre, doboshe...) pa sam mislio ako je jednostavnije staviti diskove, da to uradim.

Sto se tice amortizera, stavio sam bilstein (sva 4). Medjutim, neko nervirajuce truckanje i dalje postoji. Da li problem moze da bude u kocionim klestima? Trap je dobar, sve gumice su ok, zamenjene su i solje amortizera, letva volana skoro stavljena nova...Sta bi jos moglo na prednjem trapu da zeza?

Poruku izmenio: neshaoct

Comment

• Manfred
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2007
          • 905
          • Beograd

Ne znam, meni iskreno nista ne pada na pamet...

A sto se tice diskova pozadi, kad se jednom urade, mnogo su bolje reshenje od dobosha, a to samo iz razloga sto se plocice veoma lako menjaju, a paknovi kad se menjaju na puntu, u 90% slucajeva puca samostelujuci mehanizam koji kosta oko 3000 dinara po komadu, pa kad uracunas i paknove i ruke, a jos mozda i dobose ispadne lepa cena... ali treba ih uraditi, uopste nije mali posao i nece svako sa tim da se zeza... ne sme na zadnjem tocku da bude ni prevelika sila kocenja...

Comment

• acatheking
            CBC Član
            • 22.01.2005
            • 78
            • Beograd / Mirijevo

Pomenuto truckanje i dalje nervira...
            Pada mi na pamet, možda lupam... mogu li nosači motora biti problem, da je neki popustio?
            Takođe, kakvi su simptomi ako stradaju (ili počinju da stradaju) ležajevi, zglobovi? Mislio sam da ću promenom šolja i amorta rešiti problem, ali ništa...

Poruku izmenio: neshaoct

Comment

• TOGO
              CBC Član
              • 06.11.2007
              • 80
              • Beograd

Da ne bi truckao glavu, odvezi lepo svog ljubimca u TIM na Vidikovcu, a majstori će te rešiti svih nedoumica i neće da te boli
              Trka se poništava!

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

Ako su lezajevi tocak dobije lufta, a ako su zglobovi, kad namotas pun levi/desni u vonji on krcka...

A kako se odrazava to truckanje?

Comment

• acatheking
                  CBC Član
                  • 22.01.2005
                  • 78
                  • Beograd / Mirijevo

Ne cuje se nista da lupa, samo kad se prelazi preko neravnina, oseti se kao da se vozis zapreznim kolima.. tacno se oseti kad auto predje i prednjim i zadnjim delom preko te neravnine. To se povremeno izgubi, auto se tako mekano ponasa, ali se problem ponovo vrati. I tako u krug.
                  Malo sam izgubio nadu u majstore, ko god je gledao kola, zavlaci pajser izmedju gumica i kaze da je sve utegnuto. Ne lozim se na lickanje kola i ostalo (kao onaj iz Majstorske radionice), ali zaista ume da nervira ovo.

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

ja mislim da je to normalno za auto kao sto je punto... jesi probao nekog drugog da vidis kako se ponasa po istim neravninama?

Comment

• Megahertz
                      CBC Veteran
                      • 04.05.2008
                      • 137
                      • Smederevo

Proveri ti lepo SILENT BLOKOVE Ja sam ih menjao.... Znaci auto se normalno ponasa na ravnom asfaltu, ali cim naidju neravnine cuje se nesto tipa "druk druk druk".... Pa opet kad izadjem na ravan asfalt sve je tiho i udobno ....

Kada ides nizbrdo i pritisnes kocnicu, ako se cuje to drukanje (i po ravnom asfaltu), onda su sigurno silent blokovi.....

A sto se tice tehnickog pregleda, ne brini, i meni je na tehnickom pokazao da su zadnje kocnice slabije , ALI u realnoj voznji nista se ne oseca... Stavise, da si video samo kako mi lepo radi rucna

Uzivaj Pozdrav

Comment

• acatheking
                        CBC Član
                        • 22.01.2005
                        • 78
                        • Beograd / Mirijevo

Odlučio sam da zamenim SVE gumice, što prednje što zadnje. Jbg i onako nije neki trošak. Pa javim rezultate da li u tome bio problem.

E komšija, ne pumpam ja gume već odavno na JP u Mirijevu, znam da laže onaj manomentar mada me onaj dedica ubeđivao da je tačan

Comment

• loodilo
                          CBC Senator
                          • 04.08.2008
                          • 236
                          • Beograd, Mirijevo

Oooo daaaa! slazem se da je pumpa u Mirijevu krsh zhivi! a sto se tice tvoj problema Coa, to truckanje je normalno kad vozish punta, josh i ako imash neke felne, pa nizhi profil guma... kuuukuuu poskakuje kao karting - znam jer vozim istog... mozda ces malo ublaziti truckanje zamenom gumica ali veruj mi ne mnogo. (mozda se i varam, ako su ti gumice u ochajnom stanju tj pojedene skroz ili ispucale, onda ce ti i mozda biti prijatnije).

Comment

• alumiroi
                            CBC Član
                            • 20.02.2008
                            • 10
                            • nbg

Mene isto nervira truckavost kod punta, ali sam mislio da je to normalno..

Sto se tice guma, kad merim pre polaska 'na hladno' i pritisak je ok (2.4-2.1) obavezno kasnije u voznji kad se gume zagreju pritisak poraste preko 3 bara. Merim digitalnim manometrom koji bi trebalo da je prilicno tacan + uporedim i njega sa manometrom na pumpi...

Long-story-short; Ako se neko vreme vozi, pa stane na pumpu, normalno je valjda da je pritisak veci...

Comment

• alumiroi
                              CBC Član
                              • 20.02.2008
                              • 10
                              • nbg

U uputstvu pise 2.4 napred, valjda sto je 1.9 veliki i tezak, al' 3.8 na 'ladno je BOMBA

Comment

Working...
                              X