KRUG OKRETANJA

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SCHUMACHER
    CBC Član
    • 24.09.2008
    • 77
    • PODGORICA

KRUG OKRETANJA

Na nekoliko mjesta sam cuo/procitao/uvjerio se na obje kako 155 WIDE i 156 imaju kratak "hod" volana s jedne strane na drugu,mislim da je 2,1 krug,ali da im je zbog toga veliki krug okretanja (treba im vise prostora za okretanje).Zanima me sta je Alfa postigla time?
  • alfaskorpion
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2007
    • 361
    • Smederevo

Postigla je precizniji upravljac i nista drugo , ako budes rasturao primetices da stara servo letva ima vece zube nego novije letve. Ja sam kod mene promenio , odlican posao

Comment

• SCHUMACHER
      CBC Član
      • 24.09.2008
      • 77
      • PODGORICA

Bas sam htio da posle odgovora pitamasuje li to na narrow 155?

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

ne verujem da narrow i wide imaju razlicit minimalni krug okretanja, zatur tockova bi trebao da je isti, kao i sto su medjuosovinsko rastojanje i razmak izmedju samih tockova napred i pozadi. u pitanju je samo drugaciji servo.
        drugacije pumpe, drugaciji odnos u zupcanicima.
        * moja ima 2.1 krug, potpuno levo - potpuno desno. da je veci zatur tocka, kacilo bi. a da je krug ko kod keca (10.5m), jeste.

i 156 i 159 imaju identican volan po broju krugova i po samom osecaju... pogotovo 159 2.2 JTS koji sam vise probao, kao da sam vozio 155
        .

Comment

• SCHUMACHER
          CBC Član
          • 24.09.2008
          • 77
          • PODGORICA

Vozio sam bratovu 156,a kumova WIDE mi je ispred kuce,imaju strasno diraktan volan,a nisam primijetio da im je veci krug okretanja nego meni-ako i jeste siguran sam da je to nesto minimalno.

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

@deki

Cisto sumnjam da je 10,5m ? ? ? ?

Sve FWD alfe koje sam vozio sem 75-tice imaju veliki krug okretanja!

Jedino... ko zeli..., moze da smanji krug okretanja bar u jednu stranu, ali se sa tim smanjuje i do tada postojeci zatur na suprotnoj strani. . .
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Ja svaki dan pizdim na ajnslag

Na prosloj 145ici(boxer) je bio ok a na ovoj 146 je strasno bre radim polukrug ko kamion da vozim...

Comment

• E_K_V
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 220
                • Podgorica

ista situacija...svaki dan svoju alfu posaljem znate vec dje kad pocnem da se okrecem i manevrisem po uskim ulicicama ili ne daj boze polukruzno okrecem jer mi trebaju cetri trake....
                FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

toksone jeste toliko, imam negde crno na belo... kad okrecem polukruzno izmedju FMP-a i Arome, moram metar da udjem u kapiju pa se vracam u desnu traku ko da se ukljucujem na put... *ko ne zna - u pitanju su cele dve trake iz suprotnog smera, a ja krecem pun levi iz mog smera...
                  jos nesto. kod Tempa kad radim polukruzno na semaforu da se vratim prema autoputu odem u trecu traku, minimum.

a sto se tebe tice, ti mozes RWD da okrenes i na 5m, ja video. ima i snimak.
                  .

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Starije 155 i boxer verzije 145 i 146 imaju manji krug okretanja i ne tako direktan upravljac kao novije 155 i restyle 145 i 146, e sad... Kako ko na to gleda, meni pomalo smeta to okretanje polukruzno, ustvari smetalo mi je dok se nisam navikao, sad znam gde mogu a gde ne mogu, ali samo sketanje i upravljanje je neuporedivo bolje, to se ne da porediti i ne bih to menjao pa sve da mogu u mestu da ga okrenem, nije u tome poenta...
                    E sad sto me drugi sa strane gledaju kao da ne znam da vozim, ili nisam normalan to je drua stvar, mada nije mi do toga ni stalo... =]
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• TOKYO
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2006
                      • 1696
                      • Beograd- NBGD

@deki

Nekad sam za opkladu morao da se okrecem u dve trake a da ne dotaknem ni jednu liniju, najgore od svega je sto je iza linija bio ivicnjak ostar kao zilet ( okretao sam se dok sam mogao da vidim, kada je dim bio toliki da se tesko videlo bio sam prinudjen da stanem... )

Imao sam i film ali mi je otisao sa kompjuterom, medjutim.... ima drugar negde na hardu..., moracu da izforsiram da ga izkopa....
                      MY ex RWD Alfa
                      Drift & Donuts & Track

Comment

• E_K_V
                        CBC Senator
                        • 09.05.2005
                        • 220
                        • Podgorica

zato je kod mene na alfi rucna kocnica dosta puta koriscena i maksimalno skratim krug okretanja

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

To i ja nekad radim...

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Na precizan upravljač sam se odmah navikao, a na potrebu da imam aerodromsku pistu da izvršim polukružno okretanje ne mogu nikako!Jedina uteha mi je što jako malo vozim po gradu tako da se ne nerviram često!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• E_K_V
                              CBC Senator
                              • 09.05.2005
                              • 220
                              • Podgorica

ista situacija i stvarno sto neko rece kad neko gleda izgleda kao da ne umijemo da vozimo ali ja evo dvije godine i jos uvijek pizdim od toga...kad se polukruzno okrece spoljna strana drugog auta ide kuda alfi unutrasnja strana kad se radi okretanje

Comment

Working...
                              X