jel moguce ugasiti ABS na Stilu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Re: jel moguce ugasiti ABS na Stilu?

Originally posted by hisd
    samo mi nije jasno kako su ljudi i bez abs vozili,toliko ga nafaliste ispade da je nemoguce bilo bez njega vozit jos malo pa ce te i za esp isto govorit
    Potpuno besmislen komentar.
    Zasto ti ne vozis konjsku zapregu? Kako su se ljudi vozili pre otkrica SUS motora i ostalih stvari koje ti danas imas na svom automobilu?
    Auto industrija kao i sve ostalo NAPREDUJE i ono sto se sada stavlja na ekskluzivne automobile, postace normalno na svim automobilima za neko vreme, a ako to pozitivno utice na sve aspekte voznje i koriscenja automobila, ne vidim u cemu je problem i zasto nebi koristio blagodeti istih.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by dario opel kadett
      pa da sta tu ima nelogicno isto sto mozes ESP da iskljucis i jos mnostvo drugih stvari.
      to sto si ti neupucen ne znaci da ne postoje takve stvari
      Navedi auto iz 21-og veka kome moze da se iskljuci abs na dugme. Samo jedan navedi, a da nije neka egzotika i ja cu priznati da sam neupucen. U suprotnom ti priznas da si neupucen. OK?
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Originally posted by zlox
        ...pitanje je bilo: jel moguce iskljuciti ga na neki "normalan" nacin tj na dugme.
        odgovor bi bio: a) moguce je na nacin: ....
        b) nije moguce

sve ostalo je bilo nepotrebno. znam sta je ABS, cemu sluzi, kako se auto ponasa sa njim/bez njega i sve sto ide uz celu tu pricu (vozio sam i pre nego sto su nam automobili sa ABS-om postali dostupni)

hvala na trudu

I, odgovor si dobio odmah u prvim postovima...
        Sve ostalo je priča koja očigledno druge ljude zanima, pa su zato malo popričali i o njoj.
        Nema potrebe za stavom ''nisam vas to ni pitao''...
        Pa, nema ni veze što nisi...mogu valjda ljudi da popričaju malo šire o tome, kad si ti ionako već dobio odgovor...
        Naravno, niko nikoga ne pravi ludim, već ljudi pitaju sve ono što nisi bio pojasnio.
        Svi mi znamo samo ono što si napisao, a ne i ono na šta si mislio...

Comment

• zlox
          CBC Član
          • 18.11.2008
          • 40
          • Nish

Originally posted by RANK
          Navedi auto iz 21-og veka kome moze da se iskljuci abs na dugme. Samo jedan navedi, a da nije neka egzotika i ja cu priznati da sam neupucen. U suprotnom ti priznas da si neupucen. OK?
          21. vek.. jel mercedes c200 2002god dolazi u obzir? buraz kroz board uredno iskljucuje to (i jos dosta merc modela ima tu opciju)? Pontiac takodje ima tu opciju. naravno stock varijante automobila, nikakva budzevina
          na nekim modelima se ESP i ABS gase na isto dugme.. samo za gasenje ABS-a treba drzati dugme malo duze (gledao u Top Gear-u ali zaboravio koji auto je bio u pitanju)

tako da RANK .. mislim da si decku duzan nesto

@ neshaoct vidim da si i brisao postove. interesovalo me je da li je moguce. rekli su da nije. ali komentari tipa ko se cega plasi, ko je neupucen u sta i slicno (bar po meni) nisu primereni za forum. usput je vecina tih komentara meni (valjda) bila upucena kao postavljacu topica pa smem da odreagujem na sve to.

da sam odmah rekao da hocu da testiram neke stvari, bilo bi jos milion pitanja a sta, kako zasto koliko kad gde i sl zato sam ga lepo kratko i jasno rekao..

nvm.. na Stilu se NE moze iskljuciti, na nekim drugim kolima MOZE.. (pricamo o gasenju na dugme, ne na cupanje osiguraca)
          Stilo je kao zena : pruzice ti NEVIDJENA zadovoljstva i NEVIDJENE glavobolje

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

..@ neshaoct vidim da si i brisao postove.
            Koji nisu imali baš nikakve veze sa temom, već su bili...malo prepucavanje...

...interesovalo me je da li je moguce. rekli su da nije. ali komentari tipa ko se cega plasi, ko je neupucen u sta i slicno (bar po meni) nisu primereni za forum. usput je vecina tih komentara meni (valjda) bila upucena kao postavljacu topica pa smem da odreagujem na sve to.
            ...pa, šta i da se neko plaši ili ne...potpuno je svejedno.
            Evo, ja se najviše plašim leda na asfaltu.

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Mislim da na kraci pritisak gasis TCS, a na duzi ESP, a ABS ostaje uvek aktivan. Probaj na klizavom, pa vidi, mislim da je tako.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• BračkoDa
                CBC Član
                • 27.05.2008
                • 24
                • Stara Pazova

Ljudi...

ABS na Stilu se veoma lako i efikasno isključuje. Ja prob'o...

Viđu ovako... Pri naglom kočenju kada se uključi ABS, malo popustiš pedalu kočnice i... ABS je isključen.

Malo šale, mada bi moglo proći i kao ozbiljan komentar.

Pozdrav svima

Comment

• dario opel kadett
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2008
                  • 373
                  • ljeskovica

Originally posted by RANK
                  Originally posted by dario opel kadett
                  pa da sta tu ima nelogicno isto sto mozes ESP da iskljucis i jos mnostvo drugih stvari.
                  to sto si ti neupucen ne znaci da ne postoje takve stvari
                  mislim da su ti ljudi objasnili!
                  a ako hoces evo mercedes e200 cdi moze da gasi abs i esp i jos pun ***** neke opreme a 2003.god,ako ne vjerujes sjedi u auto i dodi kod mene i nacudi se!
                  Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• Chila
                    CBC Senator XXL
                    • 18.07.2008
                    • 401
                    • Kos. Mitrovica

Covek je pitao sta ga interesuje,dobio je odgovor medju prvim postovima,posle je tema otisla malo u "sirinu" kao sto obicno i biva,da se moderatori ne opuste
                    Salu na stranu,samo lagano i bez tenzija
                    Samo vas gledam ...

Comment

• Sasa Stilo 1.9 jtd
                      CBC Početnik
                      • 21.05.2008
                      • 6
                      • Novi Sad

Ja bi da se nadovezem na voznju po snegu ... imam "univerzalke" fajerston (na srpski ) i kad se dohvati snega ni da ima 100 ABS-ova mu ne pomaze ,klizi kao da sam na klizaljkama ,dzaba sto 20 idem ,raspitam se kod prijatelja od mog starog ,takodje poseduje stila karavana ali sa zimskim gumama kad kod njega ista prica ... da li on ima lose gume ili stilo nije bas zimski auto ????

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Ja sam na Fiat Marei jednostavno izvukao osigurac, i abs je onda van funkcije. Mada je Marea stara skola, nema tcs, ebd, i slicne zezalice. I sta ste napali coveka, ko malo vise vozi godisnje, prilicno znaci kad bi imao neki prekidac da se abs iskljuci, jer u dosta slucajeva samo odmaze, na stranu to sto se zadrzava upravljivost. Dakle i ja bih voleo jedan prekidac. Ili barem neki zimski mod, gde ce se tockovi malo duze blokirati, ali opet da se koliko toliko zadrzi pravac. Negde sam citao da na novom VW tiguan ili tuareg ima nova generacija abs-a, koja prepoznaje led i rastresite podloge i samim tim se tocak duze blokira, nego kad bi kocio na suvoj ili mokroj podlozi.

P.S. Tek sad vidim da je ova tema iz naftalina...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nidza
                          CBC Senator XXL
                          • 16.04.2008
                          • 496
                          • nbgd

ABS odlično radi na Stilu - još jednom da ponovim. Sinoć sam se sjurio niz sasvim zatrpan snegom Kopaonik, do samog podnožja. Ne znam kako je na drugim automobilima, ali na Stilu radi odlično, ne vidim nikakav problem u odnosu na automobile koje sam ranije vozio niz taj isti Kopaonik, a nisu imali ABS, dapače...
                          Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                          X