Tvrdo kvačilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Re: Tvrdo kvačilo

Svakako je utisak subjektivan, ali ja sticajem okolnosti vozim nove automobile(z10, Astra), pa znam kako treba da izgleda novo dobro kvacilo.
    Imam bas tog Punta (Z10), i kad sam ga isterao iz salona, kvacilo je bilo odlicno.
    Posle godinu je to malo pocelo da cvili, i da se stvrdnjava.
    Bas zbog uporedjivanja sam otisao na obliznji plac, i cekirao dva polovna Punta, na njima je bilo kameno kvacilo.
    Tako da sam iskulirao, ovo moje malo tvrdje

Uostalom, svako ko ode u salon, moze da sedne u bilo koji novi auto, i vidi kako je to zamisljeno da bude, e sad sto negde traje krace taj dozivljaj, to je drugo.

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Paralelno sa Bravom vozim službenog A4 (2000) i povremeno A6 (2005) i kad god iz nekog od ova dva se vratim u Bravu odvalim joj kvačilo jer je ZNATNO mekše od kvačila u ova dva, a ni u jednom od ova tri mi nije teško na nogu da (što neko reče) ne mogu da se uključim na Gazelu... Jednom prilikom sam vozio jednu Alfu 156 kojoj je GAS toliko labav da kada ga prstom klepiš on se zakuca ''do daske'' što bi rekli... e TO je muka... tvrdo kvačilo je bar lako... traži veliku silu i to je to
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• sporting
        CBC Član
        • 28.12.2008
        • 17

Bice da se stalno podkriva cinjenica da sam ja stavio nov set Valeo i cilindar...nema logike, evo sad sam bio sa drugovim drugom, kod njega ista prica, on je dizel npr ako ima veze, drugacije je od mog sigurno zbog zvona

I medju nama muskarcima, napumpa mi se jedan balon dok stisnem 5 puta za redom..

Comment

• Gatti.Gatozza
          CBC Senator XXL
          • 26.09.2006
          • 411
          • Zemun
          • Lybra 1.9 / XJ600S

Ista situacija je na Puntu 1.3 MJ. Kad ceo dan vozim po gradu, počne da me boli koleno, bojim se da ne prođe u hronično. Ista tvrdoća je bila i pre i nakon promene seta kvačila. Stavljen je Valeo.
          Kad posle Punta sednem u Caddy-a ili Mazdu, preporodim se zbog mekoće kvačila.
          MAZDA

Comment

• Chila
            CBC Senator XXL
            • 18.07.2008
            • 401
            • Kos. Mitrovica

Generalno,tvrdo kvacilo znaci losa korpa i druk lezaj. Nisam nesto puno vozio fiatove automobile,ali meni nije tvrdo kvacilo! Negde na sredini se oseca kao da nesto tupo krcka ali nema nikakvih anomalija, mislim da je to mehanicki na pedali,pogledacu!
            Samo vas gledam ...

Comment

• sporting
              CBC Član
              • 28.12.2008
              • 17

Aj života ti care, potkolenica poče da me ubija
              Jel može da bude do tog cilindra u kabini, ja nisam uspeo da ga lociram...Možda oni nekako riknjavaju al ne da počnu da puštaju ulje pa da primetiš u čantri da fali

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

tvrdo kvacilo je ipak najverovatnije posledica lose korpe.
                kad sam menjao setove kvacila znala je da bude razlika izmedju starog i novog i 50% u sili potrebnoj za stskanje pedale. razliciti proizvodjaci rade razlicite tvrdoce...
                ima jedna forica koju sam primenio na ladi jer je kvacilo pretvrdo za moj ukus: prateci sistem kvacila od pedale do druk lagera negde u sistemu mora da postoji bar jedna klasisna spiralna opruga. na ladi ima dve. jedna je kod same pedale a druga na menjacu, kod viljuske. namerno sam ih rastegao da budu slabije. pedala je znacajno meksa a sve radi normalno vec 40.000km. ko bas hoce da tera mak na konac moze da nadje i druge opruge iste duzine ali slabije...
                inace poenta hidraulike kvacila mi nije jasna, lada ima hidraulicno kvacilo i tvrdo je u pm. ok, ruska izrada je precizna do moga ali sad vidim da kukate i na puntice.
                ako crkne cilindar kvacila nece postati tvrda pedala. pocne sve nize da odvaja dok na kraju ne prestane da funkcionise skroz.

Comment

• sporting
                  CBC Član
                  • 28.12.2008
                  • 17

Izem ga, ja kupih taj Valeo...
                  Ništa onda, da razvlačim federe pa se javljam

Comment

• Chila
                    CBC Senator XXL
                    • 18.07.2008
                    • 401
                    • Kos. Mitrovica

Ma dobro je to,ako si desnjak, da malo ojacas i levicu
                    Samo vas gledam ...

Comment

• loodilo
                      CBC Senator
                      • 04.08.2008
                      • 236
                      • Beograd, Mirijevo

Na mom Puntiću je kvačilo ultra mekano i hvata čim ga pustim! Ne bi trebalo da kvačilo bude tvrdo, pogotovo zato što je hidraulično.... korpa, lamela i druk ležaj -> MEANJAJ! Nisi dao nikakve podatke o tvom autu, kilometraža, godište, jesi prvi vlasnik, jel menjan do sada set kvačila?

Comment

• sporting
                        CBC Član
                        • 28.12.2008
                        • 17

...menjao sam set kvacila pre 25 hiljada, stavio Valeo, isto je bilo sa starim, isto i sa ganc novim. Menjao sam i cilindar kvacila gornji. Ajde bas bi probao na tvom puntu jer ja u koji god sam seo ovih dana (a samo sto ne spopadam ljude na semaforu) je tvrdo ko ja pored dobre ženske

Comment

• Chila
                          CBC Senator XXL
                          • 18.07.2008
                          • 401
                          • Kos. Mitrovica

Ako je tako onda ti ne preostaje nista drugo nego da se naviknes,ne verujem da je kvacilo valeo propalo za 25 hiljada
                          Samo vas gledam ...

Comment

• sporting
                            CBC Član
                            • 28.12.2008
                            • 17

Care jel mi verujes da sam malopre u guzvi u gradu poludeo, kad nisam izasao i razdrao se punto za 5 ljada prodajeeeem
                            Pocelo me boli bre levo koleno, casica sama, nju sam bio zeznuo na basketu, samo mi fali .. boli me casica i prednji deo potkolenice, ova tetiva uzduzna sta li je

Comment

• DovlaK
                              CBC Senator XXL
                              • 24.07.2008
                              • 560
                              • Beograd

5 'iljada kažeš?
                              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• bokija
                                CBC Senator XXL
                                • 25.01.2008
                                • 640
                                • Beograd

Stvarno nemam predstavu sta vam je tvrdo kvacilo.Nikad u zivotu nisam vozio auto da mi je smetala tvrdoca kvacila.Ima meksih,ima tvrdjih al nisam sreo neko koje bi me zbog toga nerviralo.Moze da nervira visina na kojoj razdvaja ali tvrdoca....
                                I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

Working...
                                X