Pomoc, kvacilo...

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kudlikle
    CBC Član
    • 04.02.2008
    • 19
    • Subotica

Pomoc, kvacilo...

Pozdrav
    Rec je o Punto MK2B, multijet 1.3. Majstor mi je menjao korpu kvacila (navodno original Valeo), druk lezaj i zadnji simering radilice. Druk lezaj mi je bio vec dosta bucan, pa sam morao da investiram. Nedelju dana sam bio zadovoljan. Kad pritisnem kvacilo, lako i do patosa mi je isao kontinualno, kao i pre menjanja. Nakon nedelju dana, kao da je nest puko, i otad kvacilo mi je teze pritisnuti, i interesantno je, da otprilike 1/4 pre patosa, jedva mogu pritisnuti do kraja. Kvacilo mi radi, razdvaja, samo dok predjem gradom, noga mi se umori ! Da li je to neki novi kvar, ili da reklamiram kod majstora.?
    U svakom pogledu cu da svratim do majstora, samo da se teoretski pripremim.
    Puno hvala !
  • mikisxy
    CBC Senator
    • 25.09.2008
    • 238
    • beograd

Re: Pomoc, kvacilo...

sto da neodes da majstor pogleda i sredi.moze biti i reklamacija na deo desava se,a ako je covek i pogresio red je da sredi valja nije od onih nenormalnih.slican slucaj sam imao i ja pukla nova korpa(valeo)posle cetiri dana.skinuli,reklamirali,stavili novu i vozi dalje bez ekstra troskova

Comment

• STILISTA
      CBC Veteran
      • 17.12.2007
      • 182
      • BEOGRAD

Originally posted by mikisxy
      sto da neodes da majstor pogleda i sredi.moze biti i reklamacija na deo desava se,a ako je covek i pogresio red je da sredi valja nije od onih nenormalnih.slican slucaj sam imao i ja pukla nova korpa(valeo)posle cetiri dana.skinuli,reklamirali,stavili novu i vozi dalje bez ekstra troskova
      desava se!
      to su za mene sve izgovori.(nisu majstori krivi)
      krivi su rezervni delovi koji su SH kvalitet a da ne kazem da nam je kriva i drzava sto sve dozvoljava da udje na trziste.
      (to je sad neka druga prica)
      Elem;
      Druze,lepo ti kaze "mikisxy" da odes do majstora i resis problemcic.
      sigurno je lose kvacilo.

Comment

• mikisxy
        CBC Senator
        • 25.09.2008
        • 238
        • beograd

ima tu i nase krivice kao kupaca milim generalno jer samo trazimo sto jeftinije a kvalitet je u desetom planu.i eto sto jeftinijih delova u radnjama uzas kvaliteta.

Comment

• kudlikle
          CBC Član
          • 04.02.2008
          • 19
          • Subotica

Duzan sam da Vam se javim !
          Puno hvala na odgovorima. Odneo sam natrag kod majstora, i navodno hidraulicni ventil za kvacilo je trebao izvazdusirati. Ako nema toga, nemojte me ismejavati.! To sam dobio odgovor, a posto se malo razumem u to, prihvatio sam, pogotovu sto mi sad perfektno radi kvacilo. Malkice mi je bio sumnjiv, kad sam ga hteo isplatiti, nije hteo da primi nista. Mozda je on nesto zeznuo kod sastavljanja? No svejedno. Sad je super!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ko radi taj i greši, reče jež i sidje sa drot četke..
            Što bi bio sumnjiv? Postupio je korektno čak i da je nešto zeznuo, dešava se. Rešio je problem i nije naplatio ili izmišljao toplu vodu da svali na nešto drugo i da uzme još para. Takve treba isticati. Ko kaže da je rešio sve iz prve stoposto, laže, ili nije nikad ništa uradio u životu.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kudlikle
              CBC Član
              • 04.02.2008
              • 19
              • Subotica

Evo u vezi ovoga jos jednom !
              Postovani Dora, mozda sam se pogresno izrazio, ali nisam hteo u losem kontekstu prikazati majstora. On mi je majstor skoro 10 godina. Da i malo sumnje imam u njega, menjao bi. Ali on mi je popravljao Juga 45, Skodu Feliciju, Kia Pride-a, iz firme kola, i sada Punta. Mislim da sam sa ovim sve rekao. Postujem ga i cenim, i mislim da me dosad nije prevario. Kada se dogovorimo za vreme, ispostuje ga. Kola kod njega ne cekaju bezpotrebno. Kraj reklame!
              I kao sto ste pisali "...Ko radi taj i greši ...", tu ste potpuno u pravu.

Pozdrav

Comment

• mikisxy
                CBC Senator
                • 25.09.2008
                • 238
                • beograd

bitno da je sve zavrseno na najbolji nacin i da je auto sad ok.nisu svi majstori prevaranti ima nas koji zivimo od svog posla i radimo posteno

Comment

• space2703
                  CBC Član
                  • 12.05.2008
                  • 18
                  • Zrenjanin, Srbija

Nisi menjao ceo set (korpa plus lamela)? Koliko shvatam od drugih, na jtd 1.9 mašinama uvek zamene ceo set.

To i mene čeka uskoro na istom autu, pa se raspitujem ....

Comment

• kudlikle
                    CBC Član
                    • 04.02.2008
                    • 19
                    • Subotica

Pozdrav
                    Space2703, mozda sam se lose izrazio, ali kompletan set je menjan, plus zadnji simering radilice (??). Druk lezaj je vec jako sustao (!), dok korpa bi jos dosta izdrzao, ali tu na forumu sam dobio savete da zajedno menjam, i tako je i ucinjeno.

Comment

• mikisxy
                      CBC Senator
                      • 25.09.2008
                      • 238
                      • beograd

u dobrih 90% slucajeva kod fiata korpa nastrada zbog druk lagera tako da je glupo nezameniti ceo set.JTD imaju jos pride famozni plivajuci zamajac kojem se vidi stanje po skidanju menjaca a najbolnija je stvar za dzep

Comment

• space2703
                        CBC Član
                        • 12.05.2008
                        • 18
                        • Zrenjanin, Srbija

Originally posted by mikisxy
                        u dobrih 90% slucajeva kod fiata korpa nastrada zbog druk lagera tako da je glupo nezameniti ceo set.JTD imaju jos pride famozni plivajuci zamajac kojem se vidi stanje po skidanju menjaca a najbolnija je stvar za dzep

Svaka čast na informaciji! Dao si mi odgovor na još jednu dilemu: gledao sam EPER i ne nalazim dual mass flywheel za mjtd 1.3 mašinu, pa sam pretpostavljao da nema taj skupi plivajući zamajac. Valjda su mu vibracije toliko male da mu ni ne treba...

Comment

Working...