imam lanciu Y10 93 godiste sa CVT automatskim menjacem.Nije hteo da prima gas tj proklizavao je(trebalo je da nabijem gas do kraja da bi prihvatio).Majstor je to sredio pre mesec dana .Medjutim ako se kola ne voze neko vreme, kad ga upalim prvi put i dalje hoce da prokliza prvi put kad stisnem gas.Posle je sve uredu i odlicno radi.Majstor je rekao da ce se sve stabilizovati,tj da viljuske treba da legnu i da za to treba da prodje neko vreme pa se to vise nece desavati.Meni je to sve malo sumnjivo i nije bas najlogicnije.Dali je to bas tako ili da trazim drugog majstora [smilie=mad0270.gif] Molim za savet hitno
problem sa CVT-menjacem na lanci Y-10 93god 11000
Collapse
X
-
Re: problem sa CVT-menjacem na lanci Y-10 93god 11000
Na zalost odgovor na tvoje pitanje ne znam.
Ali bi te zamolio da mi opises kako se ponasa menjac koje obrtaje dszi na ravnom a koje na uzbrdici. Kojim obrtajima ide na ravnom pri crzini od 100 i sta se dogadja kad stisnes gas do kraja pri toj brzini, da li obrtaji skoce u tom trenutku?
-
-
Re: problem sa CVT-menjacem na lanci Y-10 93god 11000
Obrtaji skacu kad dodajem gas, sto je i normalno kod CVT - menjaca, posto on nema lamele kao kod obicnih automatika.Menjac se ponasa sasvim normalno u voznji posle tog prvog gasa .
Comment
-
Comment