Punto jtd problem sa tockovima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Serdjoslav
    CBC Član
    • 16.09.2008
    • 16
    • Novi Sad

Punto jtd problem sa tockovima

Izvinjavam se ako sam promasio sobu ali stvarno ne znam gde ovo da okacim...dakle radi se o mom puntu jtd na kojeg sam stavio tj. pokusao juce da stavim felne od alfe 164 15 cola 6j 4*98 sa gumama 195/50 R15 posto sam ovo izucavao godinu dana i pratio dosta punto foruma i svi su stavili tu dimenziju,a ja kad sam juce stavio KACI,KIDA,DERE na svakom j*b*n* tocku!!!

+Kad sam vracao obicne 14ke otpo mi neki feder sto ima veze sa dobosem zato sto sam vrteo ove 15ke i grebalo je sve zivo...

Ljudi pomagajte sta da radim???

Distanceri??? Stvarno nemam pojma sta da radim...
    JTD POWER
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Re: Punto jtd problem sa tockovima

el ti je spustan auto? kolika jota ima fabricka felna , to ne bi smelo da kaci , mozda su amortizeri u vecnim lovistima....
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Slobelix
      CBC Član
      • 26.11.2007
      • 14
      • Beograd

Mogu biti losi amortizeri, kocione plocice. Odvedi auto kod vulkanizera, neka pogleda ceo trap.Meni se desavalo slicno, promenio sam amortizere koji su odradili svoje, stavio sam takodje nove plocice i sve je leglo. Desi mi se ponekad da malo kaci i posle toga ali je uvek u pitanju labav sraf koji dotegnem i sve bude ok.

Comment

• Serdjoslav
        CBC Član
        • 16.09.2008
        • 16
        • Novi Sad

Sutra idem kod vulkanizera a sto se tice amorta tvrdi su ko k*rac!!!

Izgleda da mi je otpao onaj feder na dobosu...ako skinem one dve sisice jel se to lako namesta il da ne diram nista???

I da auto sam uvezao iz italije standardni jtd nista nije dirano...mislim da je fabricka felna 5,5j jel da???

Ove sto sam ja uzeo su 6j...
        JTD POWER

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

pokusavam da shvatim, al mi malo ne ide kakve veze imaju felne sa disk plocicama i na koju foru je mogla da ti spadne neka opruga ako si skidao tocak,skidao si dobos ili..

Comment

• Serdjoslav
            CBC Član
            • 16.09.2008
            • 16
            • Novi Sad

Pa zato sto sam ja rodjeni baksuz zato verovatno...ma to cu namestiti samo da uglavim ove felne nekako a da mi ne otpadnu usput!!!
            JTD POWER

Comment

• Slobelix
              CBC Član
              • 26.11.2007
              • 14
              • Beograd

Moj problem oko "kacenja" se javio kad sam stavio druge felne namesto fabrickih.Promenio sam amorte tada, fabricki su otisli, na njihovo mesto su legli KYB. To je poboljsalo situaciju ali mi je i dalje jedan tocak predstavljao problem.Bilo je vreme i za promenu plocica, kad sam to odradio tocak je besumno odradjivao posao :-) Dal to ima veze ili ne, ne znam, mozda je slucajnost. Takodje sam promenio nazad dobose koji su pravili problem ponekad i sada je auto kao nov (jer je jelte pola delova glanc novo). Rec je takodje o puntu JTD, kupljenom na placu, uvezenom iz Italije. To pokazuje u kakvom su stanju trapovi tih autica koji su silovali italijanski postari :-)

Comment

• Serdjoslav
                CBC Član
                • 16.09.2008
                • 16
                • Novi Sad

Sto se tice mog auta amortizeri su ok kao i diskovi i dobosi jer sam u februaru kad sam ga uzeo terao kod ovlascenog servisera da ga ne imenujem sad gde znam pola radnika i oni me ne bi za*ebali a i video sam svojim ocima...sve u svemu izgleda sam pojeo jako veliko vnugo sto sam uzeo te felne...sutra idem kod vulkanizera pa šta Bog da...jedino mi je zao sam uzeo 4 nove gume 15ke,ovako da nisam menjao bi ih za 14ke...
                JTD POWER

Comment

• Serdjoslav
                  CBC Član
                  • 16.09.2008
                  • 16
                  • Novi Sad

Eo samo da se javim...bio sam kod vulkanizera i reko mi covek kratko i jasno stavi distancere od yuga il stojadina i ja stavio na svaki tocak po 2...sve u svemu stavljanje 15ki na punta je jako velik sex posto mi sad trebaju jako dugacki srafovi (ne znam ni gde da ih trazim osim da ih narucim... ) i bukvalno felna se drzi samo na srafovima tako da svaka cast svima koji su uspeli da stave 15 ili vise i voleo bi da mi kazu kako im je to uspelo i kakva su im iskustva posto sam ja na pola puta da batalim sve i da vratim stock tockove...i da zaboravio sam da kazem da imam pola mm mesta nazad od srafa koji je na amortizeru a napred mi i dalje kaci kad skroz namotam za kocione cevi...
                  JTD POWER

Comment

• bumbar
                    CBC Član
                    • 20.08.2008
                    • 12
                    • pale,R.S

Zajebi druze distancere,malo je to auto a felge goleme,samo ces rasturiti trapove.Tebi je ocito prevelik ET felgi.Trazi felge sa manjim ET-om,to jeste da je sredisnja osa gume izbacenija prema vani u odnosu na sredisnju osu centralne rupe,i rijesio si problem.Pogledaj koji ti je ET fabrickih felgi, i onda racunaj ovako: ako su ti fabricke felge r13 5.5j Et 40,ako hoces r14 6j et mora biti max 36,ako hoces r15 6jota ET mora biti maximum 32 ili jos bolje 28-30,ali isto moras paziti da ti felga ne udara ni u rubove.Ako je ET pre mali ,tocak udara u rubove,a ako je preveliki udara u amortizer ili korubu.
                    Pozzzzz

Comment

• Serdjoslav
                      CBC Član
                      • 16.09.2008
                      • 16
                      • Novi Sad

Samo da se javim da sam namestio sve!
                      Napravio sam nove i duze srafove i nazad gde je grebao na sraf od amortizera promenio sraf stavio tanji i sad je sve ok...
                      Sad je kul i napred i nazad cak sam i nahvatao 1 MM na glavcini tocka (presrecan sam sto i to malo drzi u centru posto nije vatalo nista...) Distancere sam obradio i malo skratio i nadam se da je to to,samo me interesuje kad budem isao "malo" brze dal ce biti vibracija???

Inace jel istina kad ljubimcu kupis cipele veci broj da lomi kamen u bubregu zajedno sa trapom naravno i trosi litru vise???

Mislim al nisam siguran da HGT ima 15"ke,zasto i JTD ne bi gurao taj rad...:F
                      JTD POWER

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by Serdjoslav
                        ...svaka cast svima koji su uspeli da stave 15 ili vise i voleo bi da mi kazu kako im je to uspelo i kakva su im iskustva posto sam ja na pola puta da batalim sve i da vratim stock tockove...
                        Originally posted by Serdjoslav
                        ...Mislim al nisam siguran da HGT ima 15"ke,zasto i JTD ne bi gurao taj rad...:F
                        Da, HGT fabrički ima 15-ce...
                        Šta misliš, koje su ovo felne :

Ovo je Punto HGT 1.8 16v, a HGT, 1.9 JTD, 1.9 M-Jet i 1.9D imaju isto vešanje.
                        A, onda su te felne završile na Bravu :

Felne su 16-ce 7.5j ...stale su na Punta i vožene mesecima... Ok, kad je auto bio pun...nije da nije kačilo pozadi...ali se sredilo...
                        ''Bumbar'' je napisao zašto si ti imao problem...čak i sa manjim felnama koje su bile i manje široke nego ove 16-ce...

Comment

• Serdjoslav
                          CBC Član
                          • 16.09.2008
                          • 16
                          • Novi Sad

Ma da kontam sve to eo da kucnem u drvo sad je sve ok,probao sam i kad ga stisnem do panja i u krivinu nista ne trese grebe il kaci sve je kul samo da tako i ostane...jbg zaje*o sam se al kad skupim pare mozda cu ih menjati za 14ke...sve u svemu zadovoljan!

A jel neko iskusio taj trap sto svi pricaju,meni ide isto cak i malo bolje samo sto je na volanu malo tezi a potrosnja ne skace...i dalje 5l /100 km...
                          JTD POWER

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...nije problem u veličini felne...tj. u njenom prečniku...Eto ti slike gde na Puntu stoji i veća i šira felna ( veća jotaža ) od te tvoje koja ti je sada na Puntu...
                            ET je problem sa tom felnom koju imaš...

Comment

• Serdjoslav
                              CBC Član
                              • 16.09.2008
                              • 16
                              • Novi Sad

Znam znam ljudi skont8...

Sve u svemu sve je cool i zadovoljan sam.
                              JTD POWER

Comment

Working...
                              X