Fiat Stilo SW 1.9 JTD - problem sa viljuskama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Fiat Stilo SW 1.9 JTD - problem sa viljuskama

Bratu su na Stilu na stilu otisle presnje viljuske. Da li neko ima ideju koliko kostaju nove (urednog kvaliteta, da nisu neka sh klasa) i da li negde u BG-u i okolini moze da se uradi remont istih (naravno da kvalitet bude ok) i koliko to otprilike kosta?

Pokusao sam da nadjem uz pomoc "search-a" jer mogu da se zakunem da je negde vec pisano na ovu temu ali nisam uspeo.

Hvala unapred na pomoci!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Fiat Stilo SW 1.9 JTD - problem ratu su na Stilsa viljuskama

originalne 14500din po komadu,kvalitetne oko 8000 kinezi 5
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Potraži to na ARCS forumu. Gde ćeš naći svežije informacije vezano za trap nego kod Alfista.

Imaš čoveka u Batajnici koji po rečima nekih ljudi radi jako dobar, a jeftin remont svega vezanog za trap. Takođe imaš i varijantu servisa u Kragujevcu koji opet vrše remont svega na trapu za neku smešnu cenu i daju garanciju godinu dana.

Ako hoćeš telefone i linkove ka temama može na PP

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Zašto bi neko uzimao remontovane delove trapa, pored novih koji mogu da se kupe?

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Re: Fiat Stilo SW 1.9 JTD - problem sa viljuskama

Recimo zato što kupiš tu "novu" i platiš 10.000 (donja kod Alfe 156) i ona prolupa za 15.000km, a nemaš garanciju. Ta od 10.000 je neka srednja po kvalitetu, a i ona je verovatno remontovana.
          Odeš kod čoveka (konkretno ovog u Kragujevcu) i odradi ti 2 donje i 2 gornje viljuške, remontuje balans štanglu, centrira trap i na sve to dobiješ godinu dana garancije. To platiš 200 evra.
          Takva operacija u slučaju Alfe 156 sa nazovi novim delovima koštala bi otprilike ovako
          2x gornja viljuška 11.200 ukupno, 2x donja viljuška 20.000 ukupno, remont balans štangle 5.000, balansiranje trapa 2.600, ruke oko 6.000 sve oko 400 evra jeftinija varijanta sa srednjom klasom aftermarket delova bez garancije.

Nisam nikada remontovao, ali ovde mi se to nameće kao logičan izbor.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Kada kupis originalni deo dobijes 2 godine garancije.Kada remontujes onda rizikujes da ti upadne nekontrolisana kugla koja nije bila na rendgenu i ne zna se da li ima mehur u njoj ili ne.Ne znas da li je druga polovina stvarno uradjena od kvalitetne bronze ili je neko malo mesao da dobije da dobije dobru cenu.Nova je tek izlivena i nije primila ni 1 udarac do sad ,sto u praksi znaci da je na fabrickoj meri i da ce izdrzati tih 5 miliona udaraca pre nego dodje do zamora materijala(mislim na telo).

Sigurno ce biti montirana sa odgovarajucim srafovima 10.9 ili 12.9 klase tvrdoce i znas da ti nece otpasti tocak,kada se remontuje ako je ostecen originalni sraf uglavnom stavljaju 8.8 jer su laksi za nabavku i duplo jeftiniji.......

Balans stangla se ne remontuje menjaju se gumice i stabilizatori ako se ona iskrivi nema remonta.

Svaki after market prolazi rigorozne kontrole,cak se i u Srbiji takve stvari koje radi FAD nasumicno biraju i nose na testiranje u Vincu.

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Naravno da remontovana viljuska nije najsrecnije resenje, ali obzirom na cene delova ovlascenog distributera, ispada kao best buy.

Stavio sam remontovanu viljusku na Stila, nikakav problem nisam imao, doduse auto je prodat posle par hiljada km sa istom. Cena je oko 5.000 dinara.

Trenutno mi je ceo prednji trap na Alfi made in Kragujevec. Presao 4.500, ne osecam nikakva pogorsanja. Sve to sa rukama sam platio 260 evra. Ne verujem da bi me u Delti zakrpilo 1.000.

Kakve crne kontrole aftermarketa u Srbiji? Idi u Kit komerc i trazi im garanciju za neki deo elektronike.

Imas u Bg coveka koji ugradjuje te remontovane, poslao sam ti pm.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Ja pricam o ispravnom resenju ne jeftinom.....najlakse je i ulje samo dolivati a svi znamo gde to vodi pa ga ipak menjamo

Comment

• Ognjen
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2008
                  • 438
                  • Novi Beograd
                  • -

Ne razumem se u tematiku kontrole i ne bi da nespreman ulazim u priču, ali mnogo je ljudi koji remontuju sve i svašta i mali je broj onih koji nisu zadovoljni. Ta original viljuška u Delti sa ugradnjom i garancijom od 2 godine verovatno košta 20 i kusur hiljada, mnogo je. Na TRW viljušku kupljenu u Beogradu u prodavnici nisam dobio nikakvu garanciju.

To "telo" viljuške, ovde ima dosta mehaničara, da li su ikada imali prilike da vide vozilo sa takvim lomom?

Remontuje se sve i čisto sumnjam da svaka radionica za remont ima rengen na traci i pregleda svaku viljušku.
                  Ja sam lično u Frankfurtu gledao takvu radionicu i kupio njihovu viljušku, remontovanu koju oni najregularnije prodaju u kutiji sa njihovim znakom, i koju nisam ugradio zato što moj majstor nije bio za to. Suviše kruti silen blokovi.

Kako to sa balans štanglom da nazovem nego remont

Plivajući zamajac za moju Alfu u delti košta preko 1000 evra, a uprodavnici Valeo 27.000 dinara. Kupim taj za 27.000, je li to jeftino ili ispravno?

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ljudi sta je vama. pa i taj zamajac u delti nije alfa pravila vec je ili valeo ili sachs ili tako nesto nego treba platiti sve one zenske tamo koje se smeskaju. zatim ona eloksirana bravarija takodje kosta itd itd...
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                    X