Stilo - Moze li zamajac da ode bez simptoma? HITNO molim!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saidkg
    CBC Početnik
    • 06.07.2006
    • 7

Stilo - Moze li zamajac da ode bez simptoma? HITNO molim!

Drustvo, predjem sa Opela na Fiata, prvo punta, a sad STILA 1.9 8v Multijet 192A800 motor, 2005, i imam hitan problem, pa ako neko moze da pomogne savetom, bio bih zahvalan!

Auto je presao 130000, poslednjih 11000 u mom vlasnistvu, i kad je krenulo hladnije vreme, pocnu problemi sa pedalom kvacila dok je auto hladan.
    Otpusti kvacilo normalno, ali se ne vrati pedala do kraja, vec samo do dela kad krece prazan hod pedale.. (to me je nateralo da pomislim da je hidraulicki cilindar u kabini ili kod menjaca)
    Nakon par dana, nece vise ni da ubaci u brzinu dok je auto upaljen, ne odvaja do kraja.

Auto dok je radio kako treba nije tresao prilikom promena, dok krece ili bilo kako, nije bilo cudnih zvukova, kliktanja, lupanja, bilo cega... Lamela je dobro 'hvatala' znaci bez proklizavanja, mirisa, bilo cega, odlicno je trpeo i ostriju voznju.

Sad, odvezao sam ga u servis, gde su skinuli kvacilo, i konstatovali da je hidraulicni cilindar u menjacu pravio problem - zamascen je itd (mada se nivo ulja nije spushtao u posudi).
    Kazu da treba da se, kad se vec radi, promeni i lamela. (meni laiku, odokativno je izgledala ok, ali ajde kad su otvorili da radimo set.)

Medjutim, kazu da plivajuci zamajac nije ok, da se okrece vise nego sto treba (meni je delovalo ne mnogo vise, cca 15 stepeni u odnosu na ono sto su oni drzali za normalu) i klikne na kraju, kad se gurne... Da bi i on trebao da se menja - trazice i oni drugo misljenje od coveka koji radi iskljucivo fiate ali...

Posto je deo jaaako skup, da li neko ima iskustva sa problemima sa istim, da li je moguce da nije bilo nikakvih simptoma - trzanja u voznji, zvukova itd, a da je toliko dotrajao da mora da se menja?
    I kakve su posledice ako odlucim da odgodim zadovoljstvo par meseci? Obicno nam treba godinu dana da predjemo 12-13000km, pa ako zamajac koji ne pravi vidne probleme moze da izdrzi jos 20.000-30.000, meni je to prilican spas u ovoj krizi...

Hvala puno, moram nesto da odgovorim serviserima u ponedeljak, pa da znam da li da dizem kredit za delove ili ne
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Stilo - Moze li zamajac da ode bez simptoma? HITNO molim!

Pre 20-ak hiljada km sam menjao set kvačila(korpa, lamela i druk) i tada mi je majstor napomenuo da mi zamajac nije baš najbolji. Nije me pitao da li hoću da menjem, kada sam došao po kola bilo sve završeno. Tada mi reče i da tu nema pravila, dobio je lufta ali da niko ne može da mi kaže koliko će to da ide. Da me pitao ja bi menjao, jer kada on zaglavi moram opet ceo set nov i ruke majstoru da plaćam.
    Ne zanm šta su ti rekli u servisu za cenu novog zamajca, ali sam se ja nedavno raspitivao i dobio sam cenu od 27.000, za alfu 156 1.9 jtd. Nije original, Valeo je. Kakav je ne znam, ali eto čisto da znaš da i nije cifra baš za čupanje kose.

Comment

• saidkg
      CBC Početnik
      • 06.07.2006
      • 7

Hvala, ovo zvuci ohrabrujuce,
      meni su rekli za zamajac 60.000 (original fiatov)... a da mogu da nadjem i jeftinije..

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...za originalni su ti rekli ispravnu cenu.
        Tvoj auto nije prešao 130.000 km, nego negde oko duplo više od toga. Zato i jesu jeftiniji u inostranstvu, jer su prešli gooomilu kilometara.
        ''Testera'' je lepo rekao šta je najbolja preporuka da se uradi.

Ne može se povoljno kupiti moderan dizel star 4 godine, a da nema skupih ulaganja. Nažalost, ali je tako.

Comment

• saidkg
          CBC Početnik
          • 06.07.2006
          • 7

Hvala...

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

menjaj sad da ne bi plakao kasnije..

Comment

• Vidan KV
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2007
              • 432
              • Kraljevo
              • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

......imao situaciju......mušterija kaže:može zamajac još ne bi davao sad te pare ionako ga ne vozim mnogo.........par meseci kasnije zamajac je otišao u večna lovišta.......sa sobom je "poveo" i radilicu koja je od siline udara pukla na pola ......jel može da predpostavi neko koliko je onda sve koštalo?

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Može... Drugi motor... Most - ćuprija, to je odnos nepotpunih popravki.

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo
                  • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

..eeeennqqqq/wrong answer.......sve se dešavalo pre tri god(i malo jače) kada se Stilo smatrao za nov auto.........delovi iz Delte,Italije,Soluna.....taj je platio i na mostu i na ćupriji i na skeli......

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Ode radilica,ako ode zamajac u voznji?? strasno jel jos nesto moze da strada zbog njega?ja nisam znao da je tako opasan,cuo sam za njega da predstavlja problem ali toliko..
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Neka nas uče primeri prethodnika...

Comment

• saidkg
                        CBC Početnik
                        • 06.07.2006
                        • 7

Hvala ljudi, sve je to ok, ali...
                        tema je u naslovu - simptomi.

Pa valjda ce nesto da podje naopako pre nego pukne, eksplodira, itd?

Meni auto nije tresao pri polasku, niti bio bucan u nekoj brzini, niti u voznji ono - 11.000km sve super...

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Teško je odgovoriti na ovo, a ne pogrešiti. Svaki motor je priča za sebe, može biti vrhunski i da otkine klipnjaču na prvom pogrešnom "šaltovanju", na primer... isto tako ima i onih "produvalih" koji idu tako par godina. Ovo je pokušaj da ti slikovito dočaram situaciju...

Drugim rečima, ako si "pri šutu", pazari taj zamajac i nemoj da misliš o tome, tako ćeš jedino biti "miran"...

Pozdrav!
                          BP

Comment

• saidkg
                            CBC Početnik
                            • 06.07.2006
                            • 7

Hvala doktore!

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Bogu Hvala!

Živ i zdrav bio!

Comment

Working...
                              X