Lupkanje na 147 1.9 JTD 8v...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusan147
    CBC Senator
    • 08.03.2008
    • 287
    • Novi Sad
    • GT 1.9 JTDm 16v

Lupkanje na 147 1.9 JTD 8v...

Dakle, frekvencija lupkanja (koje se čuje samo u vožnji) zavisi od broja obrtaja i dolazi sa desne strane napred (motor ili desni točak)...
    Provereno je vešanje/trap i sve je OK.
    Lupkanje se slabije čuje kada je pedala gasa pritisnuta, a izraženije je kada se skine noga sa pedale gasa. Lupkanje potpuno prestane kada se u vožnji pritisne kvačilo. Šta je problem?
    Grešiti je ljudski, ali je osećaj božanski.
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Lupkanje na 147 1.9 JTD 8v...

Plivajuci zamajac, ili remenica radilice mozda?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Viper
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 700
      • Kać

Koliko se secam Gaston je imao slican problem na 164 i na kraju se ispostavilo da zamajac nije bio dovoljni pritegnut za radilicu (vijci su bili labavi skroz) i da je lupkao.
      I DONT NEED SEX
      goverment fucks me every day!

Comment

• dusan147
        CBC Senator
        • 08.03.2008
        • 287
        • Novi Sad
        • GT 1.9 JTDm 16v

To su sasvim umesne pretpostavke - hvala na brzim odgovorima. E sad u servis.
        Inače - lupkanje dolazi napred sa desne strane (u odnosu na vozača), pa mi remenica izgleda kao verovatniji izvor problema... Ali uzmite u obzir važnu činjenicu - to se čuje samo u vožnji.
        Problem se pojavio pre desetak dana - ne čuje se uvek. Provozao sam jednog majstora da mu pokažem problem, a ono, k'o za inat neće da se čuje... Čuje se više kad je motor nezagrejan, da bi kasnije (kad postigne radnu temperaturu) bilo manje izraženo. Možda je i sam zamajac na izdisaju - sa takvim obrtnim momentom (Alfa je čipovana) sve je moguće.
        Pozdrav. Dušan.

Comment

• dusan147
          CBC Senator
          • 08.03.2008
          • 287
          • Novi Sad
          • GT 1.9 JTDm 16v

Problem je u unutrašnjem homokinetičkom zglobu desne poluosovine... Kvar može ponekad da se popravi, kako kažu majstori, ne samo zamenom homozgloba, već i ponovnim podmazivanjem starog (naravno ako nema "lufta" u zglobu), jer se postojeće mazivo ponekad potpuno proredi i ne vrši funkciju. Nov homozglob za 147cu je oko 70€.
          Kvar nije toliko ozbiljan (citiram majstore) da traži hitnu intervenciju.
          Pozdrav. Dušan.

Comment

Working...
          X