Problem sa kocionim plocicama na alfi 147

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko_NS
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2004
    • 557
    • Srpska Atina

Problem sa kocionim plocicama na alfi 147

imam veliki problem sa prednjim kocnicama na alfi 147 jtd,
    kada sam kupio auto sve je funkcionisali besprekorno, dobro je kocio
    i kocnice su bile besumne, medjutim serviser mi kaze da su prednje plocice
    pri kraju i ja kupio nove valeo plocice i zamenim, medjutim posle mesec dana
    one pocnu da skripe pri kocenje, i to ume jako da iritira i ja odem u drugi servis
    kazu mi spalio si plocice (jer ih nisi razradio u pocetku) u sta sam se i sam uverio
    jer su jako tvrde kad smo ih skinuli i kaze moras da uzmes nove plocice ali i diskove
    jer su ti i oni losi... i ja tako pazarim nove diskove i uzmem skuplje plocice
    (marke trw, lucasove proizvodnje) i po savetu mehanicara prvih 100 km sam jako
    lagano kocio i sto vise motorom, medjutim opet ista prica, posle mesec dana i ove
    pocele da skripe, pogovoto kada pada kisa, sramota me da kocim koliko to skripi
    i skinemo opet plocice u servisu, kaze vidi kako su tvrde i ove si spalio, treba opet
    (po treci put) nove plocice

da li imate neki savet, kako prevazici ovaj problem, ne mogu svakih par dana kupovati
    plocice, ako ih jos jednom kupim, kako da ih razradim????
    miran sam vozac, nikad ne silim auto pa ni kocnice, ne znam u cemu je problem
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Problem sa kocionim plocicama na alfi 147

Smatram da je problem u kvalitetu pločica.Eventualno treba pregledati u servisu da slučajno nisu blago blokirana kočiona klješta ili klip u njima pa da tako gore pločice.
    Inače,lično sam nezadovoljan i TWR i Lukas proizvodima za kočenje.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

a kako se utvrdjuje tvrdoca?
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Meni su poznata dva načina.
        Prvi je da pročitaš na pakovanju,neko ti kaže ili iskustveno.
        Drugi je da izvezeš auto sa pločicama za testiranje na,recimo mišeluk, i ... što se kasnije javi fading pločice su,recimo,tvrđe
        Meke pločice čuvaju disk i dobro koče na hladne kočnice.Kada im se temperatura poveća postaju kao podmazane.Dovoljno su dobre za laganu vožnju.
        Pločice lošijeg kvaliteta smeše i sa više metalnih opiljaka u smeši znaju da škripe posebno kada je vlažno vreme.Pločice škripe i kada kanal za odvođenje prašine sa pločice postane zatvoren ili ga uopšte nema.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

skinemo opet plocice u servisu, kaze vidi kako su tvrde i ove si spalio
          ovaj deo me zanima
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Za svaki slučaj proveriti da nema blokiranja od strane klešta i to se vidi na valjcima na tehničkom pregledu. Za pločice ima divljaka i ne kvalitetnih koliko hoćete bolja varijanta je svaka originalna pa bila ona Alfa,Valeo, Lucas ali prava . Potražite mekše pločice koje će manje trošiti diskove.
            Pozz
            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Chubbs
              skinemo opet plocice u servisu, kaze vidi kako su tvrde i ove si spalio
              ovaj deo me zanima
              Kad se pločice spale dobij usloj koji je vrlo tvrd i klizav, to izaziva slabo kočenje i cičanje. Ko zna da vidi videće Uzmeš neki polutup šrafciger i probaš da ih ogrebeš blagim pritiskom, onda pojačaš pritisak i opet ništa, to su tvrde pločice.. Teško za objasniti ali svaki mehaničar će skoro na pogled znati razliku.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Darko_NS
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2004
                • 557
                • Srpska Atina

ono sto su meni rekli slaze se sa ovim sto dora kaze, ako je plocica spaljena kad se skine i predje srafcigerom preko nje, bude tvrda kao kamen
                ako je plocica nova ili ispravna onda bude meka, i mozete napraviti udubljenje srafcigerom po njoj

da li nesto blokira, nisam primetio, okretali su mi tockove na dizalici dok je auto bio u vazduhu i sve je delovalo ok

koji predlog imate?? da kupujem opet nove, ali kako da se ponasam, bojim se, jer
                mi je i ovo vec veliki finansijski trosak

da li pije vodu ta prica da treba razradjivati plocice?? i kako ih razraditi??
                meni je to malo verovatno, jer ako na istom principu rade i kocnice na motociklu
                kako je onda moguce njih razradjivati, motorom motocikla se ne moze kociti u pocetku..

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Pazi jednu stvar: pogledaj da nema blokiranja klešta posle dužeg stajanja vozila, recimo preko noći pa kada krenete ujutru klešta već blokirala to je moguće. Može se probati : podići vozilo pomoću dizalice i probati rukom da pokreneš točak napred-nazad isto to i na drugoj strani vozila ili izbaciti iz brzine i probati vozilo sa osećajem da se pogura napred nazad. Proveriti gumice na kleštima koje dihtuju klip levo i desno ako one nevaljaju posle ovih kiša moguće da dodje do blokiranja. Ima sprej za razradjivanje klešta. Neka Vi majstor na postojećim pločicama skine jedan sloj (neka ih prebrusi recimo za 1mm) može to čak i ručno na stonoj brusilici i da vidite šta se dogadja onda.Na kvalitet kočenja utiče i kočiono ulje ako je ono pregrejavano efekti kočenja mogu biti slabiji( ono ima svoj rok trajanja kada po pravilu treba da se zameni )
                  Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

Plocice moraju da se uvozaju dok ne legnu, kociti kratko i lagano da se ne spale... ja sam stavio TRW plocice i nakon nekih 200-300km voznje lepo su legle i ja sam zadovoljan...

Proveri obavezno da ne blokiraju kljesta.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Da li si mozda imao nekih naglih i jacih kocenja do zaustavljanja u mestu pri cemu ostavis nogu na pedali kocnice stisnutu. Moze i to da bude uzrok spaljivanja pa to treba izbegavati.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Darko_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2004
                        • 557
                        • Srpska Atina

nedavno sam promenio ulje za kvacilo, a mislim da isto ulje koriste i kocnice, tako da nije do toga

jedino da vidim to sto ste mi savetovali, da ostavim da stoji auto, pa da ga dignem na dizalicu i da vidim da li blokira tocak

@m power, ne verujem (ne secam se) da sam drzao stisnutu kocnicu, bar u pocetku, prvih 100 km, sam sto vise kocio motorom, i samo stiskao pri samom zaustavljanju, posle sam krenuo normalno da kocim

by the way cinjenica je da sam zakljucio da je sve osim ricambi originale delova bleda kopija, imam slican slucaj i sa zamenom kvacila
                        zbog tvrdog kvacila i podrhtavanja pri kretanju sam kupio valeo set i zamenio, rezultat posle 5000km je da mi je kvacilo jos tvrdje i jos
                        vise podrhtava nego staro... kad se sve sabete postoji razlog zasto je jeftinije duplo od originala, zato sto je djubre

i onda zbog toga imamo razlicite stavove u vezi servisiranja alfa romeo vozila, neko ce vam reci da je papreno skupo odrzavanje, a neko da je najjeftinije u klasi... sve to zavisi kakve delove kupujes

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by Darko_NS
                          by the way cinjenica je da sam zakljucio da je sve osim ricambi originale delova bleda kopija, imam slican slucaj i sa zamenom kvacila
                          kad se sve sabete postoji razlog zasto je jeftinije duplo od originala, zato sto je djubre

i onda zbog toga imamo razlicite stavove u vezi servisiranja alfa romeo vozila, neko ce vam reci da je papreno skupo odrzavanje, a neko da je najjeftinije u klasi... sve to zavisi kakve delove kupujes
                          Ja se recimo ne bi slozio sa ovim sto si napisao i mislim da gresis. Imao si negativna iskustva i to je u redu, taj problem sa kvacilom moze biti zbog niza drugih problema kao i sa plocicama sto skripe. Negde sam napisao da umalo nisam pao sa motora kad je nesto zaskripalo iza mene ko najgori autobus. Kad sam se okrenuo to je bio najnoviji Bently Azure neotpakovan. Ti bi rekao da su plocice lose? Neko stavi ATE pa mu skripe neko kineske pa nikad ne zacvile. To znaci da su ATE lose a kineske dobre?
                          Ti imas jedno iskustvo na tvom autu. Posto je to kvacilo sislo sa trake kao i pola njih koji su kupili isto to kvacilo kako to da drugi nemaju problema i da to nije masovan problem?
                          Ne kazem, mozda si ti naleteo na neki fals sto je danas retkost jer se fals vise ne krije iza tudjeg imena ali ili pak losa ugradnja, ali ja imam puno poverenje nekih stvari sto uzimam od dobavljaca da su original i verujem u to.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Darko_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2004
                            • 557
                            • Srpska Atina

moguce da gresim, govorim iz svog iskustva, a i cuo sam na alfa forumu da ima nekoliko ljudi kojima se desila slicna stvar sa kvacilom, ali necemo sad o tome, to je druga tema.

videcu da mi odstoji auto, pa da vidim da li blokira tocak, evo kako je stala kisa, ne skripi mi vise, ali se bojim da ako su lose plocice da ne s****m i nove diskove

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Pločice lošijeg kvaliteta smeše i sa više metalnih opiljaka u smeši znaju da škripe posebno kada je vlažno vreme.

Comment

Working...
                              X