vec sam postavio pitanje na jednom od predhodnih foruma. Mozda je ovo pravo mesto za ovu temu. Mislim da mnogi vlasnici bravo-a imaju problem sa prednjim trapom-visinom prednjeg dela vozila. Gornji deo gume je samo 2cm od ivice krila,pa kad uletim u rupu, lupa i kaci plasticnu oplatu krila. Kolega savetuje da promenim sve i stavim nove federe, gume i pogace(priznajem da ne znam sta su pogace).da li ima jos neko ideju kako da podigem prednji trap i kolika je visina sa novim federima,tj da li novi federi resavaju problem.vidjao sam neke bas podignute bravo-e,kako se to postize i da li je auto tako nestabilan.pozdrav.
fiat bravo - visina prednjeg trapa
Collapse
X
-
Re: fiat bravo - visina prednjeg trapa
Evo ovako...
ovo će sigurno biti nekome od koristi, jer je prednji trap boljka Bravo-a.
Posle posete 3-4 najbolja majstora u Beogradu, zaključili smo da definitivno nije problem sa trapom, ali niko nije mogao tačno
da llokalizuje kvar... našli smo ga tek na kraju, kad sam otišao kod majstora koji mi je i menjao opruge.
Vraćam se na razlog lupanja - zbog opet loših opruga i nedostatka gumenih odbojnika(manžetni amortizera, lupao je amortizer).
Stavio sam gumene manžetne od Jugića i dodao gumene odbojnike na opruge i rešio(privremeno) problem.
Pitanje je koliko su dobre nove opruge i gde nabaviti dobre polovne originalne i da li dobre opruge daju dovoljnu visinu prednjem delu, pa da nisu potrebne gumene manžetne...
Prosto je neverovatno koliko lupa prednji trap prilikom prelaska preko ležećih p.
Prvi majstor je zblasnut izašao iz kola i rekao da ovo nije moguće...
-
Comment