Prvih par km sam presao u gradu i tu nisam osetio tresenje. Kada sam otisao van grada i brzina se povecala, tek sam tu osetio problem. Nisam uleteo u baru do kolena sa pregrejanim kocnicama...
Bacio diskove, kupio nove i nove plocice i problem je nestao...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Pa ta pitanja da je problem nastao mozda tokom montaze. Ako su bili pravi na pocetku ne vidim zasto bi on ili bilo ko u normalnim uslovima pokrivio te dimenzije ATE-ovih diskova koja idu na vecinu vozila gde ih ljudi nisu pokrivili. Da je neka fabricka greska i da je kriv, bio bi od pocetka kriv, a naknadno krivljenje ima isto sanse kao i bilo ko drugi sa slicnim kolima slicnih dimenzija diskova posto je materijal isti.
Na naknadno krivljenje diskova moze uticati vise faktora, najcesce nepravilna montaza, preko problema sa kocionim celjustima, nepravilnog rukovanja, nepravilno zategnutog tocka, loseg lezaja tocka i nekih drugih faktora.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
@stiudent:
Ja sam moje diskove menjao jer sam imao tresenje. Nakon zamene problem je ostao da bi kasnije ustanovio da sam imao lufta u kugli. Zamenjene kugle i diskovi se voze dan danas cca 50k i to ne ATE nego neki bezveze CAR.
Trese im kada koce. Ako trese dok vozis pogotovu dok ubrzavas to je nesto drugo uglavno poluosovina, homokineticki do menjaca ili su gume, felne u problemu.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Nije mi jasno kako na tim malima autima uspevate da pokrivite diskove.
...vrlo lako, vecina tezine i kocione sile je na prednjoj osovini tako da prakticno prednji diskovi trpe i vise od 80% kocenja a svi ti malisani su blizu tone.
sto se tice tresenja treba prvo proveriti tockove posto se kod mene tresenje pojavilo prebacivanjem letnjeg seta tockova i javlja se samo na jakom kocenju tako da bi svako predpostavio prvo da su diskovi a nisu
da, zadnji tockovi na punto dosta manje koce. na tehnickom mora neko u gepek da bi ga izmerio.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
...e bas to, po nasim propisima NI JEDAN novi punto iz fabrike ne bi mogao da prodje tehnicki ! a verovatno i jos gomila slicnih kola sa takvim rasporedom mase.
Cisto poredjenja radi, posle ostrije voznje bilo kog punta pa i onog sa 4 diska prednji tockovi su mnogo vreliji od zadnjih koji nikada ne prelaze mlako. Dok kod recimo BMW-a e36 koji ima priblizan odnos 50-50 posle ostrije voznje sva 4 tocka su priblizno iste temperature, malo je veca u korist prednjih tockova.
Čim ovi na tehničkim pregledima podese valjke kako treba, pročitaju šta je šta od auta koji trenutno rade, ispoštuju proceduru o merenju zadnjih kočnica sa putnicima ili ako ih nema sa tegovima... Biće to sve ok...
Dok na mokrim, istrošenim ili kamionskim valjcima mere Ford K biće ovako kako je sada... Stotine primera gde nov auto zbog toga ne može da predje tehnički.
sve ponosni vlasnici bmwa a punto prvi i osnovni auto
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment