Fiat Punto 2 - praznjenje akumulatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milosperunicic
    CBC Početnik
    • 20.12.2007
    • 8
    • Beograd

Fiat Punto 2 - praznjenje akumulatora

Veliki pozdrav i poziv u pomoć.
    Na Fiat Puntu 2, 1.2b iz 2002. godine se isprazni akumulator za jednu noć, iako su isključeni svi uređaji. S obzirom da je parkiran u garaži, nisam uključivao ni alarm, proveravao sam sve potrošače, skidao pločicu muzike i do ujutru se isprazni. Zamenio sam akumulator i ponovo ista stvar. Tek u slučaju kad skinem klemu sa akumulatora i ujutru je namestim, pali na pola ključa. Vozio sam na dijagnostiku, ne prijavljuje nikakvu grešku.
    Molim za pomoć. Hvala.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Fiat Punto 2 - praznjenje akumulatora

Treba kod električara a ne na dijagnostiku da utvrdi šta vuče struju.

Možda sijalica u prtljažniku nastavi da sija ili tako neka... Svaki električar će lako utvrditi kvar.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

To, što se isprazni za jednu noć, može da znači, da je slab, ili neispravan. Da li si zamenio sa novim i napunjenim accu? To što je ujutro upalio, još nije garancija, da je ispravan! Proveri i napon pre no što ga priključiš.

Pravo stanje stvari, ispitaj tako, što ćeš skinuti plus klemu i na red sa accu, vezati ampermetar i izmeriti, koliko miliampera ti vuče nešto u instalaciji?! Iako su navodno isključeni svi uređaji, UVEK ima nešto uključeno, tipa immobilajzer, alarm, ili neki neispravni deo.

Dok ne utvrdiš u čemu je problem, prava stvar je upravo skidanje plus kleme, kao što si uradio. Kao i merenje napona uveče i ujutro.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Pardon, kod skidanja klemni bolje je - (minus).

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

U pravu si i to je pravilo pri skidanju accu! Međutim, za navedeno merenje, praktičnije je skidanje plus kleme, iako teoretski daje isti rezultat. Osim, ako greška nije u samom accu.

Razlozi skidanja minus kleme su poznati, ali sam u sličnim situacijama pažljivo zaštitio plus pol accu, da bih ujutro imao "dobru" masu, a plus klemu, koju sam uveče otpustio, tek toliko, da mogu da skinem, ujutro samo nabacio. Držala je dobro i bez naknadnog zatezanja.

Comment

• milosperunicic
            CBC Početnik
            • 20.12.2007
            • 8
            • Beograd

Originally posted by Franjo View Post
            To, što se isprazni za jednu noć, može da znači, da je slab, ili neispravan. Da li si zamenio sa novim i napunjenim accu? To što je ujutro upalio, još nije garancija, da je ispravan! Proveri i napon pre no što ga priključiš.

Pravo stanje stvari, ispitaj tako, što ćeš skinuti plus klemu i na red sa accu, vezati ampermetar i izmeriti, koliko miliampera ti vuče nešto u instalaciji?! Iako su navodno isključeni svi uređaji, UVEK ima nešto uključeno, tipa immobilajzer, alarm, ili neki neispravni deo.

Dok ne utvrdiš u čemu je problem, prava stvar je upravo skidanje plus kleme, kao što si uradio. Kao i merenje napona uveče i ujutro.
            Zamenio sam novim akumulatorom.
            Hvala na savetu, probaću sa merenjem.... jos samo da nadjem ampermetar

Comment

Working...
            X