Grande Punto 1.9mjet kvacilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bingodalton
    CBC Senator XXL
    • 12.11.2012
    • 316
    • Novi Sad
    • GP 1.9 JTDM Sporting

Grande Punto 1.9mjet kvacilo

Treba mi pomoc i savet.

Pre mesec dana je pocelo da mi se cuje cviljenje kada pritisnem kvacilo, nekad se desi da posle recimo 3 uzastopna pritiska na kvacilo to cviljenje prestane. Kako mi rekose, druk lezaj i da nije nista alarmantno.

Prosle nedelje mi se pojavio novi simptom. Kada otpustam pedalu kvacila polako (uglavnom prva i druga brzina, eventualno treca ako idem sporije) pri kraju hoda dok kvacilo hvata cuje se neki cudan zvuk, tesko mi da objasnim, nekako supalj i bruji/huce malo, i to brujanje, meljanje osetim i na pedali kao blago podrhtavanje.
    Kada skroz uhvati kvacilo, toga vise nema, na mozda par cm od potpunog otpustanja pedale.
    Takodje to brujanje prilikom pustanja mozda i skroz prestane ako recimo vozim 5-10 min po gradu (ucestalo stiskanje kvacila i polasci), kao da se nekako razradi pa nema simptoma.

Isto to se oseti i kad je auto izbacen iz brzine, samo da ga upalim i blago pritisnem kvacilo da pocne da otpusta, u prvom delu njegovog hoda (koliko hvata) to se oseti na pedali.

I cini mi se da se cuje neki zvuk recimo blagog trenja (huk) u toku voznje.

I druk lezaj se sada skoro svaki put cuje kad pritisnem kvacilo.

Kvacilo mi je inace veoma lako, visoko hvata i hod hvatanja je veoma kratak, sto je ponekad nezgodno za doziranje.
    Ne proklizava ni u jednoj brzini, ni pri jacem startu, ni u 6. sa niskih obrtaja.
    Prilikom opreznijeg penjanja na bankinu (rikverc, istovremeno sa oba tocka) lamela se oseti jer moram malo po gasu i kvacilu da ga dam (meni je to neki miris kupusa )

Sta mislite sta je tu u pitanju, sta je za zamenu pored druk lezaja? Korpa, ceo set...?
    I kog proizvodjaca delova bi mi preporucili, Valeo, Sachs, Luk,... i ako neko zna okvirne cene.

Grande Punto 1.9MJet 130ks je u pitanju.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

ceo set,nemas tu sta da razmisljas.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

davno sam to menjao na stilu 1.9jtd set kvacila Valeo cena 16800din inace I fabricki set je Valeo

Comment

• Bingodalton
        CBC Senator XXL
        • 12.11.2012
        • 316
        • Novi Sad
        • GP 1.9 JTDM Sporting

Pretpostavio sam da cu menjati sve. E sad negde sam procitao da Valeo i nije najbolje resenje, da recimo nece moci da podnese pojacanje snage i obrtnog momenta ako pojacam puntica na 160 konja.

Sa druge strane ne znam da li da radim reparaciju koju vidim preporucuju u bg-u kod dva majstora.

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

po cemu Valeo nevalja kad ga I fabrika ugradjuje.? jasam menjao na 168000km ceo set ako je km uopste prava. ti remontovani nemogu preci ni 50000km ako uopste mogu I toliko.

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Samo sam procitao da se neko pozalio.

Bio sam do majstora jutros, probao kola, kaze teraj ti to i uzivaj. Meko ulazi u brzine, odvaja, ne proklizava, kaze ja to jos ne bi menjao. A cene sam dobio 17k za set Valeo, i 12k za druk lezaj, nesto jace mozda. Malo mi skup taj lezaj, ne znam...

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

set kvacila nije problem, problem je zamajac .isti je kao kod vectre c I brzo odlazi. a cena je 50000. vozi to dok mozes I spremaj pare za zamajac.

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Sve dok nemas vece probleme nemoj nista ni da menjas. Kad ne bude mogao da odvoji kako treba ili kad pocne da proklizava menjaj komplet i to je to.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                X