Čelične felne Fiat Idea 14. 16 v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Čelične felne Fiat Idea 14. 16 v

Potrebna mi je mala pomoć oko kupovine čeličnih felni za zimski set.
    Zvao sam otpad, trebaju mi čelične felne za ideu 1.4 16v 15, 4*98 itd. Danas mi stigle felne istovarim ne gledajući oznake. Padne mi na pamet da proverim i naravno ne odgovaraju. Fabričko uputstvo kaže

A meni stigle felne 6 1/2J * 15 ET 43.

Koliko ovaj Et menja situaciju. Da li će mi felne biti previše uvučena ili može da se montira? Ako ne, da vrćem. Hvala unapred.

• FM III
    CBC Član
    • 28.04.2010
    • 79
    • Beograd
    • Ford Focus mk3,5

Sam ET ne menja nešto drastično situaciju, tj. uvlači felnu za 3mm. Problem može biti šira felna za 1/2 cola (inča), tj. tačnije oko 12,7 mm, jer onda felna spolja izlazi pola od toga 6,3 - onih 3 mm ET-a koji je uvlači što znači da će biti izbačena spolja za oko 3,3 mm. Sa druge (unutrašnje) strane situacija se menja na gore jer se na onih 6,3 mm dodaje 3mm ET-a pa felna prilazi amortizerima i drugim delovima trapa ukupno za oko 9,3 mm.
    Da li će nešto smetati prilikom vožnje i motanja najbolje je da ti odgovori neko ko ima felne te širine. Treba imati na umu i ako se uzima guma sa zaštitom za felnu jer se onda unutrašnja stana dodatno približava trapu.
    Na ovom sajtu najbolje možeš videti proračune što se tiče pomeranja felne i same gume tiče prilikom promene neke od dimenzija: http://www.rimsntires.com/specspro.jsp

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Ali zapravo nećeš znati dok ne probaš

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala puno na pomoći.
        Moraću danas da odem do vulkanizera da postavim felnu da vidim kako će to da izgleda, da li će kačiti. Gledao sam jutros odokativnom metodom, napred ne bi bio problem ali za pozadi nisam siguran. Sad sam se čuo sa jednim majstorom, kaže mi da tih 9,3 mm ne bi trebalo da bude problem ako ostajem na standardnim gumama.
        Ostaje mi da probam pa da vidim.

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Ništa mi više nije jasno
          Gledam po oglasima, na par mesta gde se prodaju nove čelične felne, oni navode ET 32. Moram to dobro da isproveravam.

Čelična felna za Fiat 6Jx15"

Raspon rupa 4x98
          ET32
          Centralna rupa 58.1
          Odgovara za:
          Fiat Bravo 2007-2015
          Fiat Stilo 2001-2008
          Fiat Idea 2004-2010
          Fiat Doblo 2001-2009
          Fiat Multipla 1999-2007

Comment

• vojislavbb
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2009
            • 373
            • Novi sad
            • Forester Turbo

ma najbolje je kako su ti vec rekli, kod vulkanizera i stavis felnu, cak i sa nekom gumom ako imaju da vidis dokle ide felna i guma unutra u cizmu amortizera i spolja prema rubu.

Imas i jedan dobar sajt za to pa mozes da proveris i sam sve ovo sto ti je FM ispricao:
            Tire Tech Information - The Wheel Fitment, Tyre Stretch, Rolling Radius and Speedometer Error Calculator. Play with specs, try different settings, compare results

to je uglavnom kalkulator za gume, ali ako uneses svoje vrednosti fabrickih felni i guma mozes videti kako otprilike izgleda.
            SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
            http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Baš tako, dok ne stavim ništa neću znati.
              Ovo kaže sajt "Package 2 is 3 mm (0.1'') closer to suspension/brakes components. Acceptable for most cars.", trebalo bi da može.

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala drugari, uspeo sam zahvaljući postavljenim linkovima. Linkovi su rekli da može, postavljeno na kola i stvarno to je to.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

Comment

• vojislavbb
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2009
                  • 373
                  • Novi sad
                  • Forester Turbo

Ma nemas frku. A ubuduce pre kupovine uvek proveris sta kupujes jer nekad prodavci ni ne znaju sta prodaju [emoji6]

P.S. Na isti nacin ja dodjoh do letnjeg seta a covek oglasio felne sa pogresnim opisom [emoji16]

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
                  SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                  http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
                  X