Savet u vezi senzora temperature u kabini na 156-ici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bigfoot
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 224
    • Lower Hutt, New Zealand

Savet u vezi senzora temperature u kabini na 156-ici

Ako neko ima problema prvenstveno sa grejanjem koji se ispoljava tako sto grejanje pocne ali nakon toga u roku od 5min uvek pretezno odrzava manju tempreraturu od zadate. Problem je u tome sto se zaglavio (kao sto je bilo kod mene) ili pokvario ventilator koji se nalazi odmah iza senzora temperature. Uloga ventilatora je da, posto se senzor nalazi unutar centralne konzole u kojoj je vazduh uvek malo topliji od vazduha u kabini, uvlaci vazduh iz kabine kako bi taj senzor imao pravilno ocitavanje temperature. Ako se ventilator samo zaglavio, sto i nije cudo koliko je bilo prasine na njemu, treba ga samo malo naprskati WD40 i razraditi.

I jos jedan savet u vezi zamene sijalica na centralnoj konzoli za klimu/ventilaciju (a predpostavljam i da je tako sa sijalicama na svim cajgerima). Kada dodjete do sijalice koja se nalazi u svom postolju, nemojte da je pokusavate da iscupate iz istog jer su nozice od sijalice zalemnjene za to isto podnozje . Ja sam za zamenu koristio standardne 1,2W sijalice ali se one ipak malo razlikuju od fabrickih tj. ove fabricke imaju malo krace grlo sijalice koje ulazi u postolje.
    “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
  • superhik
    CBC Član
    • 18.10.2005
    • 38
    • Varaždin

Pod Tips .
    Replacing the center console bulbs

Ima slika da se vidi koliko je to posla

Comment

Working...
    X