Zimske gume 205/55/16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanBGD
    CBC Član
    • 31.10.2006
    • 10
    • Beograd

Zimske gume 205/55/16

Kupio sam 4 zimske gume za moj sluzbeni auto. Michelin Pilot Alpin. Cena za sve 4 bez poreza 65000din. (ista dimenzija kao na mojoj alfi - 205/55/16)

Pre 4 nedelje sam kupio 4 letnje gume, 'muski' se izprsio i sada bih da prodjem malo jeftinije za 4 zimske (uvek sam menjao gume po sezonama, nekako mi je to stvar vozacke kulture).

Jel imate iskustva sa jos nekim proizvodjacima? Ima li nekih preporuka?

Donja strana skale je Tigrova WinterA koja je oko 7000 za ovu dimenziju. Valja li to cemu (navodno je brzininski index H (do 210kmh))?
    "Better to go in slow and come out fast, than to go in fast and come out dead."
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Sto se Tigra tice, za malo novca preko mozes kupiti Barum (koji je sad pod Continentalom kao i Semperit) Polaris 2. Vozio sam ih prosle zime i imam samo reci hvale.
    Naravno, za vise para mozes uzeti i bolje, ali u ovom cenovnom rangu Barum je moj izbor.

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Nemam licnog iskustva, ali koliko sam cuo sa Winterom su svi bili zadovoljni...
      Ako ovaj Barum mozes/zelis da priustis to sigurno znam da neces omasiti jer ih je moj drugar dugo vozio na svojoj Mazdi i isle su dobro (pricam o snegu, naravno) cak i poprilicno potrosene...
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• 75ts
        CBC Senator XXL
        • 28.04.2005
        • 651
        • Beograd-Mirijevo

Ja bi se opredelio za Tigar jer je povoljna, a stvarno radi posao i to dobro....ja sam imao prilike da je vozim na vise atimobila u varijatama 13".14" i 15", po snegu ide odlicno....imao sam prilike da vozim Passat-a od Minhena do Berlina pod snegom, znaci 500km auto puta pod snegom i mogu ti reci da ni ujednom momentu auto nije davo neke izglede da ce da prokliza, da nemoze da ide, da ga sneg vuce u stranu i sl. od tad samo Tigar WinterA, i nema greske..sto se tice max brzine ipak je to zimsak guma i nije predvidjeno za neku konstantnu voznju pri velikoj brzini...meni se lepo ponasala zimi po suvom pri konstantnoj voznju u rasponu od 160-200kmh jedno 600-700km.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

kako su vama kese od guma dobre, pitajte belog mecu sta valja

Gislaved City Frost, sa visokim udelom prirodne gume a ako smete da se furate sa gumom #1 onda se uhvatite originala:
          Gislaved Nord Frost 3

Sad se dodushe prave u Portugalu odkako je Conti preselio fabriku iz Svedske ali su i dalje po originalnoj recepturi. (p: (ekseri)

Euro Frost je sa chelichnim iglicama ulivenim u teflonu takozvanim ECO dubbs koji se nechuju kao originali i manje habaju puteve.

Guma inace nekosta nista vishe od gore navodjenih.

Mislim, vozis zimi po ledu, snegu kao da je leto

Jedina mana je da nesmes da kocis ako imas auto blizu iza sebe

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

To nije legal ovde a i nema eksera da se kupe =]

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Mislim da ce biti problema oko nabavke....
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Gislved Soft Frost je bez eksera, lamelna guma prilagodjena kontinentu...
                move your mind

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Moja preporuka je Pirelli Sottozero ili Snowsport, Good Year Ultragrip, i Vredestein Snowtrac 2.

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

starac vujadin

Pirelli je ismejan i izvikan na trzistu u Svedskoj... naime, za 20 godina ovde sam imao priliku da probam i testiram razne gume za zimske uslove.

Gume koje nepostoje normalno na drugim podnebljima..

Pirelli , da, super zimska guma za nemacku i autobahn.. gde nema neke zime i sneg i ako pada nestaje u roku od par sati..
                    Ovde u Svedskoj su italijani uvek padali sa kvalitetom.

Nisu isti ulovi za gumu a ni putevi u Scandinaviji i juznije.

ALI, PAZI SAD:

Uslovi zimske voznje u Srbiji zadnjih godina SVE VISHE LICHE na Scandinavske..
                    Dolazim redovno pa znam o cemu pricam jer tu sam i leti i zimi.

Sto je jos vaznije je da je sa sirenjem EU jedna chisto Scandi guma sishla na juznije trziste te se da naci i nize.

Nokian je jedan od dobrih primera guma koje imate na trzistu i kod Vas i nije puno daleko iza Gislaved gume.
                    move your mind

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Pirelli redovno dobro prolazi na svim testovima u svim eminentnim casopisima. Retko kada je neka njihova guma u donjoj polovini sa rezultatima, a uglavnom su plasirane na samom vrhu.
                      Mozda za neke ekstremne uslove ima mnogo boljih, ali posto ovde zivim ( ), stvarno ne vidim u Srbiji da se priblizavamo polarnim uslovima voznje. Ovde se polako gube godisnja doba, a jake zime su sve slabije. Globalno zagrevanje se i ovde oseca. Mislim da je ovaj momak koji je pisao iz Beograda, a ovde je uglavnom bljuzgavica, snega bas ni nema.
                      Koliko znam Gislaved ne moze ovde da se kupi, a ni za Nokian nisam siguran.
                      Posto vidim da ne volis mainstream u automobilizmu i tehnici (a Pirelli to jeste kao jedan od tri najpoznatija gumarska brenda na svetu) - eto predlozio sam Vredestein, koji je godinama jako hvaljen za M+S, zimske gume, kao i za letnje gume za kisu. Holandija je negde na pola puta izmedju Srbije i Svedske.

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Vredestein, nisam se odazivao na njihove gume jer su skoro nezastuljene na ovim podnebljima.. hmm... bash me interesuje i zasto? Ispitacu malo situaciju u vezi Vredesteina.

Za Pirelli, nja.. nije ovo samo moje misljenje, plastika je plastika i drugacije nemoze biti... pireli NIKAD nije znao da napravi gumu koja ide i hladna, isto vazi i za njihove letnje gume.. a u svedskoj su opljuvani ovim rechima:

"Nije mi jasno da su Italijani toliko tvrdoglavi da nesvataju da na ovom trzistu nemaju sta da traze. Jednostavno se dokazalo po ko zna koji put da Pirelli gume nemaju sta da traze na zimskim putevima Svedske.
                        Kao i jeftina plastika u italijanskim automobilima koja nepodnosi
                        - temperature"

Prevod sa testa guma koje je radio Robert Colin.

http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story ... 23,00.html

Na slici, Liche kao jaje jajetu, Gislaved guma okruzena kopiajama, Pirelli i AGI.

Srz teksta je u citatu.

Sto se tiche klime kod nas, globalnog zagrevanja itd. da, postoji ali postoje i bezbrojni dani sa ledenim kisama i zamrznutim putevima.
                        A to meni podosta lici na uslove kod mene ovde...
                        move your mind

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Lako tebi kad imas gumaru tu iza coska

Comment

Working...
                          X