Bio sam danas u jednom servisu za auspuhe, hocu da promenim zadnji lonac kojem je istekao rok trajanja, i kad vec stavljam novi idem na varijantu nekog sportskog lonca. Zanima me vase misljenje, da li bi na 145-ici bolje stajao izduv sa duplom cevi, ili sa jednom sirokom spljostenom cevi, oba lonca koja dolaze u obzir su iste velicine i od stainless steel-a, nemaju nijednu pregradu unutra... Bojim se da ne buce previse? (Ne smeta mi da ima malo jaci zvuk, samo dok je u granicama dobrog ukusa).
Tek se uclanio, a vec pitanje *auspuh*
Collapse
X
-
Pa znas kako... To u vezi izgleda je individualno, ja licno ne volim da vidim cev sa Scanie nazad, jer to mi nekako uvek ide uz one "tuning smiling" face...
A sto se tice zvuka, to tek ne bih dirao jer zvuk koji ima Alfa je izuzetan, a ako je jos i boxer mislim da tu ne bi trebalo nista dirati!
Nas drugar killaz je isao za Novi Sad da mu rade ceo sportski izduv na 155 i sve sto je dobio je efekat probusenog ili nedostatka zadnjeg lonca, zvuk je postao dublji i jako tezak za slusanje!
NHF Laki, ne znam kako je sada posle nekog vremena, ali secas se da smo komentarisali kako to nije to!
Sto se mene tice BMW ima to brundanje u donjim frekvencijama, pa svi hoce to da kopiraju, ali Alfa po prirodi nije takva ona ima rezak zvuk, dosta visokih frekvencija, jednom recju mora da zarezi kad dodas gas, opet kazem boxer posebno!
Neka me neko dopuni ili ispravi, ali ja tu nista ne bi dir'o!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
-
-
Ja sam sa boxerom imao najbolje iskustvo sa samo jednim loncem i to zadnjim, srednji zamenjen sa obicnom cevi i to je to. Zadnji lonac nista fancy, obichan (mislim walker da je bio). Zvuk je bio pesma... pogotovo preko 4000rpm
123 iz kucice svi
Comment
-
-
Ma ovi lonci sto sam ja gledo izgledaju pristojno,sad kakav ce zvuk da bude.... mislim se ako ostavim sve netaknuto a samo njega zamenim, ne mogo se puno prevariti, zar ne? Mada,kod auspuha je zeznuta stvar sto nikad ne znas kako ce da zvuci dok ga ne stavis na auto... A ovaj moj koji je sad na autu je potpuno truo, (mada sam ja zadovoljan zvukom, pogotovo preko 4000 rpm). Uostalom,ako mi se ne bude svidjalo kako zvuci ili to bude nesto preagresivno, recu tipu da ga skine i stavicu nesto normalnije.Moj setup izduva bi izgledao ovako: katalizatora naravno nema, umjesto njega je cijev,srednji lonac je tu,fabricki,i zadnji full protocni.
Obavesticu vas sta je bilo na kraju!ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
Upravo tako, kad pokusas da promenis fabricki zvuk boxera, uvek si na gubitku sta god uradio. Bio tamo, radio to (vise puta).
Jedino ako sebe ne ubedis da je bolje nego sto je bilo.:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Sad ne znam sta da radimMisljenja su podjeljena povodom ovog pitanja izgleda... Ali da vidite na sta lici lonac koji je sad na kolima,svi bi sigurno rekli da uzmem novi....Ovaj je u najmanju ruku,u poslednjoj fazi raspada i niposto ne stoji jednoj Alfi.. Uzecu novi,pa ako ne budem zadovoljan,vracam ovaj koji sad imam pa dok traje traje
ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
Originally posted by AlfistaKoliko se secam onog sto je meni rekao majstor,lonac sa duplim izduvom je nesto bucniji od ovog sa samo jednim.Ja sam stavio sportski lonac sa jednim ovalnim izduvom i mislim da on mnogo bolje stoji Alfi od duplog...
I ja sam posle duzeg razmisljanja zakljucio da jedan ovalni bolje stoji od duplog, skoro sigurno cu njega staviti.ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
Ja bi ipak diraoZa razliku od mojih kolega alfista,ja nikad nisam preterano voleo izvorni Alfin zvuk,previse rezak za moj ukus,nisam bas ni za BMW-ovo brundanje,nego za nesto izmedju...Dosta vremena sam cackao oko izduvnog sistema dok nisam dobio zvuk kojim sam bio zadovoljan
Tako da slobodno menjaj sta ti se menja,svaki auto treba prilagoditi svom ukusu i zeljama,pa i Alfu...Naravno sa ukusom
Alfa rulez!
Comment
-
-
Alfista
Slazem s s tobom,tj. mislim da malo `tuninga` (ako se zamjena izduvnog lonca moze tako nazvati) ne moze da skodi
Uostalom,na boxer Alfama 90% zvuka dolazi od ispod haube, auspuh tu ima sekundarnu ulogu, zar ne? Ne vjerujem da joj se zvuk moze toliko radikalno promijeniti ugradnjom sportskog lonca,ali kao sto rekoh,kad ugradim znacu na cemu sam... Sto se kaze kod nas `Sam pao,sam se ubio`ex Alfa 145 boxer
Comment
-
Comment