Ugradnja ABS-a Fiat Tipo 1.9 TD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kolja
    CBC Član
    • 07.02.2006
    • 50
    • Novi Pazar

Ugradnja ABS-a Fiat Tipo 1.9 TD

U pitanju je moj Fiat Tipo 1.9 TD.Slabe kocnice katastrofa a zamenjene plococe,diskovi.Ima li neko strucan da mi kaze da li je pouzdano naknadno ugraditi ABS i sta je sve potrebno?
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Kad kazhesh "slabe kochnice" pretpostavljam da nisi zadovoljan pre svega zaustavnim putom, tj. duzhinom istog. Nisam siguran koliko bi ti ABS pomogao u tom sluchaju, obzirom da ce se na suvom zaustavni put kochenja sa ABS-om chak i produzhiti.

ABS je izvanredan bezbednosni element na automobilu koji ce ti omoguciti da chak i kod "teshkog" kochenja imash kontrolu nad automobilom i njegovim kretanjem jer ne dolazi do blokade upravljachkih tochkova. Medjutim, na suvom asfaltu sam po sebi ABS sistem ne znachi i bolje/efikasnije kochenje, odnosno kraci zaustavni put, vec upravo suprotno (malo produzheni zaustavni put).

Ja bih ti predlozhio drugachije reshenje problema: da montirash vece diskove, sa nekog jacheg Tipa. Nisam upucen u konkretan brend/model auta, ali sam siguran da jachi benzinski i "Sedicivalvole" modeli imaju definitivno diskove veceg prechnika, i to je ono shto bih ja uradio da sam na tvom mestu, sa tvojom sadashnjom dilemom Sem toga, mnogo je jednostavniji zahvat od montiranja senzora, modula ABS-a, chachkanja oko elektrike...
    http://www.bmw.tv

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Mozda da proveris amortizere i opruge. Kada su na izdisaju, auto slabije koci i nemirniji je (pogotovu na putu koji nije idealno ravan).

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Kolja
        CBC Član
        • 07.02.2006
        • 50
        • Novi Pazar

Dobro ste me podsetili,amortizeri i opruge su od 1.4 a moj auto je 1.9TD....U svakom slucaju hvala na odgovorima.

Comment

• vladaromeo
          CBC Veteran
          • 14.12.2005
          • 111
          • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

izvuci crevo iz servo aparata,ako se isto ponasha onda je riknuo isti.

Comment

Working...
          X