Zaglavljuje brava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Impuls
    CBC Član
    • 28.02.2006
    • 64
    • Vrsac

Zaglavljuje brava

Ima li jos neko problem sa zaglavljivanjem brave (dugme-cilindar ostaje zaglavljeno unutra) na prednjim vratima 156-tice? Kad sam kupovao auto, gledao sam prvo neku kantu od 156-tice na kojoj mi se prvo zaglavio cilindar na vratima kad sam spolja otvorio vrata. Pitam : Sta je ovo? a lik kaze : Ti ocigledno nisi imao posla sa 156-ticom. Pomislih : Ma 'aj' ne s..ri.
    Sad evo i meni zaglavljuje i to na oboje vrata. Naprskao sam fes' onim Wurthovim silikonskim sprejem za podmazivanje, "razradio" sto kazu majstori i sad sljaka. Nije ovo prvi put, desavalo se i pre. Silikonski sprej sredi stvar na neko vreme. Zna li neko za trajno resenje ovog problema?
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Jeste, cesta je to stvar kod 156. Meni se desavalo ponekad zimi posle pranja (ovi iz perionica znaju za tu boljku 156-ce) i kada je napolju velika vlaga i hladnoca. Medjutim, otkad sam provalio da ako se pritisne cilindar odsecno i tacno upravno na cilindar (90 stepeni) vise mi se to ne desava. Ako se desi, gurnes kljuc unutra i gotovo.
    Ja ne bih trpao sprej unutra jer posle bude jos gore. Tako kazu auto bravari.

Comment

• sasa bg
      CBC Član
      • 18.09.2005
      • 44
      • Belgrade

Meni se desavalo, bas na tvojoj 156-ici, kada temperatura padne ispod nule. Vujadin ti je dao uputstvo, a prva pomoc je malo prstom levo-desno, i to je to. Alfijane definitivno ne vole zimu.

Comment

• speedfreak968
        CBC Senator
        • 05.07.2005
        • 211
        • Beograd

ne vole... jutros se to i meni desilo... ali kljuc u bravu i lagano povuces... gotovo...
        156 2.5 V6 24v

Comment

• Impuls
          CBC Član
          • 28.02.2006
          • 64
          • Vrsac

Wurth Silikon sprej

Da, kljuc u bravu. Samo malo je nezgodno kad motor radi a ti npr. zatvaras garazu, ili ti unutra, motor radi, suvozac ulazi i ...
          Mislim da Wurth silikon sprej prilicno dobro "radi pos'o". Imao sam taj problem i letos, naprskao i bilo O.K. do skoro. Naprskao opet i zasad O.K. "Fora" je sto silikon ne lepi prasinu i prljavstinu, tj. nije masan k'o WD 40. Jedino sam se nadao da postoji neko "sistemsko" resenje.
          Pozdrav svima.

Comment

• ivica21
            CBC Početnik
            • 10.10.2007
            • 1
            • Slovenija

Pomaze jedino da se skine tapeta i brava.Onda onaj feder koji se nalazi na bravi se skine, ocisti i namaze se silikonskom masti (feder se obicno izmaze prasinom i malo zardja pa zato brava ostaje unutra).
            Ja sam ovako uradio i nema vise problema.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

WD 40 posle svakog pranja auta i nista vishe...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Nigy
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 921
                • BGD

WD je kratkorocno resenje a i spere mast koja bi tu trebala da bude...

Originally posted by Jovana
                Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ne treba tu da bude nikakva mast posto mast skuplja prljavstinu. WD ne dozvoljava da ulazi voda a sad talijani nisu pravili taj auto da se vozi po ovako strokavim ulicama

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Starac ti je rekao , nikakvi spray i slicno, masti i gluposti, suva brava najbolje radi.
                    Materijal je samopodmazivajuci i netreba mu nista, prvi put kad si je zamastio navuko si probleme.

Totalno ispiranje i bronzani prah se naduva u bravu, par puta kljucem tamo vamo i gotovo, nema vise sta da se radi, bronzani prah ostaje kao segment podmazivanja a zauzeo je mesto eventualnoj vlagi tako da si miran.
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

tacno tako booste... moze i grafitni prah. od sprejeva sam WD posto se on vremenom isusi i ispari ali ulja masti i silikoni, nikako.

Comment

• Coha_V6 turbo
                        CBC Senator
                        • 04.06.2007
                        • 217
                        • Zemun

Džebaga... I meni se zaglavila vozačeva spoljna brava. U jednom danu 2 puta. Ni pre ni posle. Za sad...

Comment

Working...
                        X