Diskovi...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Diskovi...

Bio sam kod Deshe na pregledu i izmedju ostalog doslo je vreme za zamenu diskova, kako prednjih tako i zadnjih!
    E sad, ja sam ih pregledao (vizuelno) i sam rub zadnjih diskova je oko pola milimetra visi od povrsine koja koci, dok je na prednjim diskovima situacija ista samo sa razlikom od jednog milimetra!

Poznato je da je Desha perfekcionista sto je odlicno, ali da li je stvarno vreme za nove diskove ili ovi mogu da se obrade (kako sam uvek do sada radio), ili ima jos neka fora da se krive ili gube na cvrstoci istatijaznam (mada sve radi savrseno)?!

Znaci pitanje je novi diskovi, ili obrada ovih starih?!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Subler u ruke i meri...ako ima "mesa" obradi ih a ako nema kupi nove...
    Evo i podataka, minimalna debljina prednjih je 20.2mm a zadnjih 9.2mm

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

naravno to su mere koje ces dobiti posle obrade
      .

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Mrzi me sad da silazim do podruma ali mislim da na starim pise da su zadnji debeli valjda 11mm a prednji 22...

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Cekaj, cekaj... Meni su cini mi se svi diskovi ventilirajuci jer je 2.0, sto znaci da ne vaze te mere, ili vaze ako se izmeri samo jedna strana na disku i mora toliko da pokaze...

Ustvari jeste, evo sad sam pogledao u Autodati...

Napred minimum 20.2 a nazad 9.2!
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Nazad su isti kao kod mene a prednji se razlikuju. Sad sam bio dole da vidim, moji prednji su kad su novi 20mm a minimalna debljina je 18.2. Tvoji su veci tako da su novi debeli sigurno 22...Uglavnom uzmi izmeri pa ces znati na cemu si...

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Da naravno...

Samo ne mogu da verujem da je tako malo odstupanja dozvoljeno, mislim to je bitna stvar, ali opet...

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Pogledao i ja u ATE katalogu...min 20.2mm ali ja se ne bih plasio i da je ispod toga...zavisi samo koliko su debele ploce zasebno
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bane
                  CBC Senator XXL
                  • 30.05.2006
                  • 344
                  • Konjarnik Bg

ako ti je vec rekao da treba da se zamene onda Menjaj.
                  kada si bio u servisu?

Comment

Working...
                  X