Plocice!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Plocice!

Stavio sam nove Lukas plocice napred, iste takve su vec bile i sve je bilo u redu, ali ove nove klapcu i lupaju po najmanjoj neravnivi!

Negde je bilo to na forumu, ali nikako nisam uspeo da pronadjem...

Znaci nisu neke divljakuse, ocito da sam ja pogresio, ali gde?!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

koliko znam na svakom autu postoje profilisani limcici koji upravo imaju ulogu da drze plocicu da ne radi...

da li ih imas? vratio lepo na mesto? mozda ih malo pokrivis da bolje drze?

Comment

• frc164
      CBC Član
      • 17.05.2005
      • 37
      • Subotica

Ja sam imao mnogo losa iskustva sa Lukas paknama..... Jeste da se ne trose ali i slabo koce.

- Duze vreme koristim MINTEX ili REMSA pakne.
      Inace su trenutno kocioni cilindri na peskarenju, pa idu na farbanje (brembo). Novi diskovi i pakne... Okacicu slike kada bude sve gotovo :-)

FORZA ALFA
      Ime: Robert F.

Vozilo: Alfa Romeo 164
      Tip: 2.0 Twin Spark
      Boja: Metalik Zelen
      Reg: So=308-62

Prepoznaje se po:
      Bele felne 15" Zimi / Perla bela 16" Leti, Solidno zatamjena stakla, Mala Reg. tablica napred. Alfa Zmija na prednjim krilima, Cuore Sportivo na pragovima

Comment

• veXon
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2006
        • 571
        • Beograd, Vozdovac

i ja bi da potvrdim lose iskustvo sa lukas plocicama, verovatno kod nas ima mnogo plagijata... koliko je placen taj original? a lupkanje...
        hm ja koliko se secam na mojoj 145 nije bilo limcica, drugacije je reseno... pada mi napamet lezaj da je los, pa rastrese plocicu koja se vrati tek pri kocenju.. ali ova teorija je verovatno netacna jer bi lezaj primetio da nevalja...

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

ja prekrajao prednje za pozadi,ali medjunarodni voz tise koci nego TRW(lukas),trenutno vozim crvene ferodo napred i lepo koci do neke granice od prilike na petom zestokom kocenju se gubi,dok zelene ferodo vec na drugom se gubi,ali da napomenem da su opelove kociona klesta i polocice na alfinim originalnim diskovima,a pozadi trenutno imam,LIP ili kako se vec zovu,i sasvim sam zadovoljan ne skripe bas na naglo kocenje se tiho cuju,probao sam i Simil,blagi uzas
          ko na nas krene iz mesta je naje&o
          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Ja sam stavio Ferodo Premier i koce sasvim ok i nema skripanja(uglavnom)...

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Hmm, nisam stegao ona dva srafa sto drze kljesta...
              Dve babice, kilavo dete! Drugar i ja vise filozofirali nego radili, eto...

Nego i pre ovih su mi bile Lukas i ne bih bas znao da ocenim kako koce u odnosu na druge, ali kocile su odlicno! Sto se tice zvuka, nisam primetio da prave buku!
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Majstor BOB
                CBC Senator XXL
                • 27.04.2006
                • 340
                • Zemun

Lukas je odličan, imao sam ga na zadnje 3 alfe. Nema škripe, .. odlično kočenje!!!
                Astra GSI

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Meni su na 156 Lucas dobro radile posao. Kad sam stavio Remsu...uzas. Posle tvrdje voznje su skripale kao lude. Bile su zadnje, tako da nisam mogao bas da primetim koliko fade-uju, ali nisam bio zadovoljan, uopste. Da ironija bude veca, nisu bile jeftine, ali su bile jedine koje sam tog dana mogao da nadjem (bilo mi hitno da promenim)

Comment

• alfaskorpion
                    CBC Senator XXL
                    • 24.02.2007
                    • 361
                    • Smederevo

ja sam stavio napred i pozadi lucas, za sada nema zamerki ,videcemo kasnije

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

ali iz iskustva ista plocica na razlicim diskovi se drugacije pokaze,primer kupio sam nove diskove i iskusno nove plocice,posle dve nedelje voznje ja jos nemam kocenje,promenem plocice,koci ko lud,ali prva dva kocenja i gotovo poplave diskovi,promenim plocice ista prica kao i sa prvima,nadjem polovne diskove skinute sa stranca originalne,obradio ih i stavio prve probane,od prvog do desetog kocenja oci ispadaju kako kopa,znaci da su iskustva razlicita,nekom je na originalnim diskovima Lukas bio idealan a na divca diskovima ne valja skripi...
                      ko na nas krene iz mesta je naje&o
                      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Nigy
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 921
                        • BGD

Originalni Lucas (TRW)je dobar izbor sto se tice kocionih obloga. Ima i boljih, ali one odlicno rade posao - proverio na nekolio automobila. Ali jednom je brat uzeo lucas u nekoj prodavnici, i to nije valjalo nicemu, pa ih je bacio.

Originally posted by Jovana
                        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• E_K_V
                          CBC Senator
                          • 09.05.2005
                          • 220
                          • Podgorica

kad ste se vec dohvattli ove teme onda da we i ja ukljucim posto imam problema zadnjih nekoliko dana ali konstantno a ne kao prije kad se desavalo samo kad bas maksimalno izmaltretiram kocnice...znaci kada kocim a narocito ako idem malo brze cuje se takvo brujanje i pocne da se prenosi po citavom auto koje prakticno odzvanja od toga....na alfi su naprijed bendix obloge....ne pali se lampica da su potrosene, auto koci tj zaustavlja se kao i ranije a onako pogledom na obloge vidi se da nisu potrosene poptuno....zvuk koji se sada cuje vrlo cesto prilikom kocenja je takav kao da su obloge totalno potrosene pa kao da gvozdje direktno "ore" po diskovima....
                          je li moguce da obloga sada kada se potrosila malo vise kaci po obodu diska pa stvara ovaj zvuk???
                          mada slican zvuk ali mnogo blazi imam i kode pezoa 406 mada na njemu su promijenjeni i diskovi i obloge...
                          FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Verovatno ti je spala jedna obloga sa plocice, i to unutrasnja, posto je ne vidis. Desavalo mi se to vec na kolima, i ume opasno da nervira. Lampica se ne pali verovatno zato sto prethodni vlasnik nije kupio plocice sa onim indikatorom, ili je zica koja treba da da kontakt kad se potrosi plocica na drugoj strani (nepotrosenoj). Mislim da ce promena plocica da resi to, neznam sta bi drugo moglo da bude.

Comment

• E_K_V
                              CBC Senator
                              • 09.05.2005
                              • 220
                              • Podgorica

koliko sam vidio imaju onme zicice koje su poezane sa oblogama da bi upalile lampicu....ali interesantno je sto se ne cuje uvijek..jedno kocenje se cuje ..drugo se ne cuje....jace stisnes kocnicu ne cuje se...kad lagano usporavas cuje se i tako
                              FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

Working...
                              X