Felne ?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefan123
    CBC Senator
    • 30.06.2007
    • 272
    • Podgorica

Felne ?!

Posto cu uskoro poceti da tragam za OZ ST WRC zanima me par stvari..Nedaje mi se 730? sad na felne kad mogu naci kao nove za vise od duplo manje para...Felne ce biti 16" 100% a gume 205/55...

Raspon sarafa je 5x98...Posto je trazenje 5x98 felni nemoguca misija pogotovo ako trazis bas odredjene moje pitanje je Koliko je sigurno da uzmem 5x100 i stavim konusne sarafe ?
    Ako je OK onda je vec mnogo lakse jer tih felni ima najvise..VW & CO...

Moglo bi i distanceri ali to mi nepada napamet iz vise razloga...

Jos jedno pitanje...Dokle mogu da idem sa ET ? Fabricki je od 28 do 30..Da li smijem do 38 ?

Takodje dokel ici sa JOT-ovima.. da li je 7.5J previse.. ?

Hvala unaprijed !
    www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
    Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
  • dare156
    CBC Senator
    • 07.03.2007
    • 282
    • Beograd

Za 4x100 moze da se izvede, neki plivajuci srafovi i nije tako strasno da se nabaci ali na 5 rupa, mislim da nece ici bas lako.

Inace alfine telefonke 205/55/16, sa gumama sam ja prodao za 250e.

Comment

• veXon
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2006
      • 571
      • Beograd, Vozdovac

jesi... i sad mi dodje da se ubijem zvog toga..

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Da, Daretove telefonke su bile super. Da nemam nove Michelinke, kupio bih ih starta.

Nema bolje felne za 156. Originalne i potpuno slede dizajn celog automobila, a imaju veze i sa Alfinom tradicijom rupicastih naplataka.

Comment

• Milos
          CBC Senator XXL
          • 12.05.2005
          • 700
          • Beograd, carraburma

Originally posted by starac vujadin
          Nema bolje felne za 156.
          @dare, zezno si se! prodao si najbolje felne za 156 i uzeo neki krs tamo... pih nemas pojma!

Comment

• veXon
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2006
            • 571
            • Beograd, Vozdovac

ne ljuti starog, dobices cusku

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Nema bolje felne za 156. Sve te zrakaste OZ, Toora...sve je to super i kvalitet i lepe su, ali uz 156 najbolje ide "telefonka".

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833
                • Novi Sad -United States of Liman

na koji modernu ( a i klasicnu ) alfu ne ide telefonka, to je najlepsa felna od kad je Cragar SS prestao da se pravi ( a poceli su ponovo )...

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Najlepse felne ikada, po meni, su Speedline koje su isle na Alfu SZ.

Ali, ima toliko legendarnih i lepih... Od zrakastih bez premca su mi Alpinine felne za BMW.

Comment

• stefan123
                    CBC Senator
                    • 30.06.2007
                    • 272
                    • Podgorica

Ja postavih u temu o mojoj Alfi i svi se slozise da je OZ ST WRC najljepse.
                    Meni su lijepe telefonke GTA221...i njih ima 16" ali su skupe..Polovno se tesko nalazi..jbg. Dare malo si mi i daleko a i kasno sam saznao, da je bilo ranije nekako bi ih dovukao...

Ipak mi je WRC nekako totalno racing varijanta i na 156-cu lezi kao luda jos uz onu moju boju slaze se bas dobro...

Za 4x100 moze da se izvede, neki plivajuci srafovi i nije tako strasno da se nabaci ali na 5 rupa, mislim da nece ici bas lako.
                    Ovo nisam shvatio ??? Na sve malo jace modele VW, Audi, Seat, Skoda i jos par auta uglavnom ide 5x100 i to bih mogao naci...Konusni sarafi su napravljeni upravo za takve stvari, dakle tolerancija 2-3..Ja nisam imao iskustva s njima pa neznam koliko je to sigurno ?

Ima da uzmem ove sa SZ i to 18" One felne su bas kao pravljene za SZ..nebih rekao da mogu lijepo stajati na neko drugo auto...

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Na 156 bi te sa SZ stajale perfektno, ali naravno ne 18".

Niti treba razmisljati o 18" na 156, to je tesko za njene trapove i nase puteve. Isto je i za 17", nazalost.

Naravno da su se ljudi slozili da je OZ najlepsa jer to jeste lepa felna, takav dizajn felni je sada moderan, a ovde na forumu je uglavnom mladja ekipa koja se povodi za modernim felnama. Uostalom i sama Alfa sada forsira takav dizajn.

Ali, telefonke su kategorija za sebe...

Comment

• stefan123
                        CBC Senator
                        • 30.06.2007
                        • 272
                        • Podgorica

Ma nisam lud da idem preko 16" na nasim putevima...ipak mi treba auto da ga vozim a ne samo gledam..

Meni su telefonke prelijepe felne iako se nikome sem Alfistima ne svidjaju.. (cak neki kazu da su ciganija ) ali su teske za nabavku...

Comment

• dare156
                          CBC Senator
                          • 07.03.2007
                          • 282
                          • Beograd

teske, teske za nabavku, a jos teze za prodaju, ja ih prodavao godinu dana.
                          @ veki - za tebe bi isle i na ratovanje. ali sad jbg. Pozz

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

Originally posted by HEMI 426
                            na koji modernu ( a i klasicnu ) alfu ne ide telefonka, to je najlepsa felna od kad je Cragar SS prestao da se pravi ( a poceli su ponovo )...
                            Hemi ove dve felne shto si postavio, nemaju veze jedna sa drugom; prva je skoro pa std telefonka a druga je GTA.

stefan123: Chisto malo edukacije: Kada pishe 16J to znachi;
                            16 incha prechnik i J presek zida felne. Dakle J nije merna jedinica, vec izgled preseka.

Ovu varijantu sa konusnim shrafovima na felni 5x100 bih izbegavao. Bolje biti na slatkim mukama chekajuci, nego skarabudziti neke dojchewele naplatke. Ja chekah 4x98 mesecima i sreci nikad kraja nije bilo kada sam ih ulovio.
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• stefan123
                              CBC Senator
                              • 30.06.2007
                              • 272
                              • Podgorica

Ali fora je u tome sto 5x98 OZ ST mozda nema nijedna u Crnoj Gori i Srbiji.a mozda i ima par koje nece da prodaju.. ja nemam namjeru da cekanje prenesem i na sledecu Alfu koju cu nadam se kupiti kroz nekoliko godina..

A ovo sa Jot-ima... Ma ok..znaci ako je 6.5J onda je to 6.5" a izgleda J ?....sta tu izgleda J ???

Comment

Working...
                              X